PlatinumGamesilta julki jälleen kaksi uutta peliä – luvassa taktikointia ja toimintaropellusta (päivitetty)

Japanilainen mobiilipelikehittäjä Cygames on ryhtynyt yhteistyöhön PlatinumGamesin kanssa parissakin lupaavahkon oloisessa projektissa.

22.8.2016 09:40

Bayonettan ja Metal Gear Risingin kaltaisista toimintapeleistään tunnettu japanilaisstudio PlatinumGames on löytänyt jälleen yhden yhteistyökumppanin. Viimeisimpänä yhtiö on lyöttäytynyt yhteen japanilaisen Cygamesin kanssa, jonka tuen avulla sillä on tekeillä peräti parikin eri pelinimikettä.

Toinen peleistä on mobiililaitteille saapuva taktikointipeli Project Lost Order, jota yhtiöitä auttavat työstämään Square Enixin kaksi entistä kehittäjälegendaa. Pelin ohjaa Final Fantasy Tacticsista ja Vagrant Storysta muun muassa tuttu Yasumi Matsuno, kun taas tämän luottotaitelija Akihiko Yoshida hoitaa pelin taidepuolta.

Toistaiseksi Lost Orderin tulosta länteen ei ole tietoa. Ohessa kuitenkin sen pari kuvaa ja debyytti traileri.

Toinen yhtiöiden yhteistyöprojekti on vastaavasti Cygamesin mobiilipeli Granblue Fantasylle eräänlaista jatkoa tarjoava Granblue Fantasy Project Re: Link, joka lukeutuu toimintaroolipelien genreen. Kyseiselle tuotokselle ei ole annettu vielä alustoja, mutta ohesta löytyvän trailerin perusteella uskoa ainakin voisi, että tulossa ei olisi välttämä ihan vain mobiilitekele.

Musiikkia peliin on ollut säveltämässä muun muassa Final Fantasy -sarjan hovisäveltäjänä aikoinaan ansioitunut Nobuo Uematsu.

Myöskään Re: Linkin tulosta länteen ei ole varmuutta.

Päivitys kello 12:35: PlatinumGames on vahvistanut, että sen Granblue Fantasy -peli on matkalla tosiaan konsoleille. Tarkkaa tietoa ei ole vielä vain siitä, että mille konsoleille.

Kummatkin peleistä Cygames paljasti osana omaa Cygames Next 2016 -tapahtumaa Tokiossa. Samaisessa tapahtumassa yhtiö paljasti myös konsoleille luvatun mystisen Project Awakeningin, jonka trailerista voi katsoa nauhoitteen ohesta.

Lähde: Gematsu (1), (2), (3), Siliconera (1), (2), (3)

Lisää luettavaa