Uusi Fable-peli paljastui yllättäen, nyt haastetta heitetään Hearthstonelle

Fable-sarja saattaa jatkua vielä korttipeli Fable Fortunen muodossa. Sen valmistuminen vaatinee näillä näkymin vain Kickstarter-tukea.

30.5.2016 21:46

Fable-sarjan kehittäjä Lionhead Studios saattoi joutua hiljattain suljetuksi, mutta jo nyt uusi Fable-peli on saapunut silti julkisuuteen. Entisistä Lionhead-kehittäjistä koostuva kehitystiimi Flaming Fowl Studios on tiistaina alkanut puhua Fable Fortune -virtuaalikorttipelistä, jonka se pyrkii tuomaan vielä pelaajien käsiin Kickstarterin avulla.

Viihdesivusto IGN:n saamien tietojen mukaan Fable Fortunea on kehitelty jo noin 18 kuukauden ajan, mitä ennen sen kaltaista korttipeliä oltiin suunniteltu aikoinaan myös jo osaksi Fable 2:ta. Perusideoiltaan peli muistuttaa varsin paljon korttipelijätti Hearthstonea erilaisine sankareineen ja kätyreineen, mutta yhtälailla sen otteluihin on ujutettu mukaan myös muutamia omia pieniä pelillisiä koukkujaan. Kesken otteluiden pelaajat voivat suorittaa esimerkiksi pieniä tehtäviä, joiden kautta omasta sankaristaan voi muovata joko hyviksen tai pahiksen, mikä vaikuttaa sekä näiden kykyihin että myös korttikokoonpanoihin.

Kilpailullisen pelaamisen rinnalla Fable Fortunen on määrä tarjota myös yhteistyöpelitilan tekoälyä vastaan sekä mahdollisuuden kehittää korttejaan niiden käytön mukaan. Myös neljän pelaajan väliset verkko-ottelut sekä kokonainen yksinpelikampanja ovat asioita, joita kehittäjät haluaisivat vielä peliinsä luoda.

Flaming Fowl Studiosilla on Microsoftin lupa käyttää luomuksessaan hyödyksi Fable-nimeä ja maailmaa, mutta ilmeisesti ohjelmistöjätti ei noin muuten ole enää mukana projektissa. Tarkoituksena Fable Fortunen Kickstarter-kampanjan olisi käynnistyä huomenna tiistaina. jolloin Flaming Fowl -tiimi lähtee hakemaan pelaajilta vähintään 250 000 punnan edestä rahoitustukea.

Toiveena Flaming Fowl -tiimillä olisi saada Fable Fortune suljettuun beetatestiin pian Kickstarter-kampanjan jälkeen sekä avoimeen testiin vielä lokakuussa. Työn alla peli on sekä pc:lle että Xbox Onelle, joille kehittäjät toivovat saavansa pelin valmiiksi ensi vuonna.

Tarkemman esittelyn Fable Fortunen toiminnasta voi katsastaa IGN:n sivuilta.

Lisää luettavaa