Verkkolehti: Oculus-perustaja rahoittaa Donald Trumpia tukevaa ”paskaviesti”-ryhmää

Oculus Riftin luojiin lukeutuva Palmer Luckey on saanut roimasti huomiota The Daily Beast -sivuston yhdistettyä miehen Donald Trumpia tukevaan "paskaviesti"-joukkioon.

24.9.2016 09:36

Päivitys 24.9. kello 12:20: Luckey on kommentoinut The Daily Beast -artikkelin nostamaa kohua.

Alkuperäinen uutinen 23.9.: Virtuaalitodellisuuslaseja valmistavan Oculus-yhtiön perustajajäsen Palmer Luckey on ajautunut kiivaaksi keskustelunaiheeksi tänään perjantaina. Keskustelun on käynnistänyt verkkolehti The Daily Beast, jonka tuoreen artikkelin mukaan Luckey on ollut salaa rahoittamassa Donald Trumpia tukevaa Nimble Americaksi kutsuttua ”paskaviestejä” ja meemejä viljelevää organisaatiota.

Nimble America on muun muassa ilmoittanut hankkineensa Pittsburghista mainostilaa oheiselle Hillary Clintonille irvailevalle mainokselle ja puhunut muutenkin pyrkimyksistä tuoda vastaavanlaisia netin keskustelupalstoilla viliseviä taideteoksia enemmän oikeaan maailmaan. Järjestön perustamisesta kertova Reddit-kirjoitus on sittemmin poistettu sivustolta, mutta välimuistitallenteen siitä löytää esimerkiksi tästä.

The Daily Beast kertoo myös kuulleensa Luckeylta, että hän on kirjoittanut Trumpista Reddittiin nimimerkillä NimbleRichMan, joka on sittemmin myös poistettu sivustolta. Käyttäjätililä tehtyjä viestejä on kuitenkin ehditty arkistoimaan talteen ja yhden niiden perusteella Luckey on lahjoittanut Nimble Americalle ”merkittävän summan rahaa”. Tarkkaa tietoa mahdollisesta lahjoituksesta ei kuitenkaan ole. Nimble American sivuilta löytyvän Excel-dokumentin perusteella joukkion saamien lahjoitusten määrä pyörii noin 10 000 dollarin kieppeillä.

Luckey on kiistänyt The Daily Beastille olleensa Nimble Americalle muuta kuin rahamies. Vielä ennen The Daily Beastin artikkelia tämä oli raporttien mukaan kuitenkin listattu organisaation omilla sivuilla yhdeksi sen perustajista ja vetäjistä.

Kokonaisuudessaan The Daily Beastin artikkelin voi lukea tästä.

Luckey, Oculus tai sen nykyisin omistava Facebook eivät ole toistaiseksi kommentoineet artikkelia virallisesti. Sosiaalisessa mediassa tapaus on silti ehtinyt herättämään niin huvitusta kuin harmitteluakin.

Lähde: Eurogamer, Polygon, Ars Technica, Kotaku, Nimble America

Lisää luettavaa