Älä pelkää, untuvikko! Näin The Elder Scrolls Online: Blackwood toivottaa uudet pelaajat tervetulleiksi / Artikkelit / pelaaja.fi

Älä pelkää, untuvikko! Näin The Elder Scrolls Online: Blackwood toivottaa uudet pelaajat tervetulleiksi

14.06.2021 // Kirjoittanut: Toimitus
1
Älä pelkää, untuvikko! Näin The Elder Scrolls Online: Blackwood toivottaa uudet pelaajat tervetulleiksi

The Elder Scrolls Onlinen odotettu Blackwood-lisäosa on vihdoin ilmestynyt pc:lle, Stadialle ja konsoleille, ja Pelaaja.fissä on perehdytty sen saloihin viimeisen viikon ajan osana Bethesdan kanssa yhteistyössä toteutettua näkyvyyskampanjaa.

Uusia sankareita etsitään

The Elder Scrolls IV: Oblivion, jonka jylhille tienoille Blackwood pelaajansa kuljettaa, juhli menneenä keväänä jo 15-vuotispäiviään, mutta ei The Elder Scrolls Onlineakaan voi aivan nuoreksi kolliksi enää kutsua. Verkkoroolipelillä on nimittäin itselläänkin takana jo karvan verran yli seitsemän vuotta eloa, mutta tahti ei juuri ole alkuajoista hidastunut. Kuten Blackwoodkin osoittaa, peliä lihotetaan jatkuvasti uudella sisällöllä, ja sen pelaajamäärätkin ovat pysyneet varsin kunnioitettavina läpi vuosien.

Pitkällä historialla on toki myös varjopuolensa, sillä seikkailun aloittaminen tässä kohtaa pelin elinkaarta voi tuntua uuden pelaajan vinkkelistä harvinaisen haastavalta. Huoli on kuitenkin aiheetonta, sillä The Elder Scrolls Online on suunniteltu mahdollisimman lähestyttäväksi kokemukseksi täysummikoillekin, hyppäsi kelkkaan missä vaiheessa hyvänsä.

Älä pelkää, untuvikko! Näin The Elder Scrolls Online: Blackwood toivottaa uudet pelaajat tervetulleiksi

Suoraan seikkailun ytimeen

Ilouutinen nimenomaan Blackwoodista ja sen Oblivion-nostalgiasta innostuneille on se, että monista kilpailijoistaan poiketen The Elder Scrolls Online ei lukitse sisältöä tasomuurien taakse. Kaikkien pelin alueiden vaikeustaso skaalautuu hahmon kulloisenkin tilanteen mukaan, eli uusi pelaaja voi halutessaan hypätä suoraan pelin lisäsisällön pariin, eikä tasojen tahkoamiselle tai peruspelin juonen läpi tarpomiselle ole tarvetta. Pikakurssi pelin saloihin saadaan alkuvuodesta täysin uuteen uskoon remontoidun tutoriaalin myötä, minkä jälkeen pelaaja on vapaa suuntaamaan juuri sinne, minne veri vetää.

Jos juonen syrjään kiinni pääseminen huolettaa, on sekin turhaa. The Elder Scrolls Onlinen tarina on jaettu vuoden mittaisiin kappaleisiin, joista tuorein, Gates of Oblivion, sai lähtölaukauksensa vasta viime maaliskuussa Flames of Ambition -luolastopaketin myötä. Blackwood on kappaleen ensimmäinen suuri laajennus, joten tässä vaiheessa vuotta ehtii vielä mainiosti ottamaan muut kiinni Oblivion-tunnelmoinnin osalta. Loput kappaleesta saapuu vuoden toisella puoliskolla, joten juonikaaren huipennuksen pääsee kokemaan kutkuttavasti samassa tahdissa kuin kokeneemmatkin pelaajat.

Pelin ikä merkitsee myös sitä, että uusia Gates of Oblivion -sisältöpäivityksiä odotellessa on tarjolla yllin kyllin muuta tekemistä. Pelin aiemmissa lisäosissa on vierailtu muun muassa Morrowindin maisemissa, khajiit-kissaihmisten kotikonnuilla Elsweyrissä sekä läntisessä Skyrimissä vampyyrijahdissa. Kaikki aiemmatkin tarinakappaleet ovat Gates of Oblivionin tapaan itsenäisiä kokonaisuuksia, eli niitä ei tarvitse pelata kronologisessa järjestyksessä. Blackwoodin myötä vanhatkin seikkailut voi lisäksi nyt kokea tekoälykumppanin seurassa, mikä madaltaa entisestään kynnystä lähteä uusille poluille.

Älä pelkää, untuvikko! Näin The Elder Scrolls Online: Blackwood toivottaa uudet pelaajat tervetulleiksi

Lempeä myös lompakolle

Lisäsisällön määrä saattaa paperilla ahdistaa tarkan markan pelaajia, mutta pelistä on kaikeksi onneksi tarjolla varsin kohtuuhintainen kokoelmapaketti, joka sisältää Blackwoodin lisäksi kaikki aiemmin julkaistut tarinakappaleet. Toisin kuin monien muiden verkkoroolipelien kohdalla, peliajastakaan ei tarvitse erikseen maksaa, vaan yhdellä ostoksella saa lunastettua itselleen satojen tuntien edestä sisältöä.

Jos Blackwood-artikkelimme ovat siis herättäneet uteliaisuutta The Elder Scrolls Onlinea kohtaan, ei Tamrielin maailmaan loikkaamista kannata arastella. Blackwood ja Gates of Oblivionin alkutahdit ovat mitä mainioin hetki ujuttautua uutena pelaajana mukaan toimintaan – tai palata pitkän tauon jälkeen takaisin urotöiden pariin.

The Elder Scrolls Online: Blackwood on nyt saatavilla pc:lle, Stadialle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle sekä Xbox Series -konsoleille.

Kommentit

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

En tiiä onko tää vaan mun luurissa, mutta mulla pelaaja.fi:n etusivun selaaminen käytännössä katsoen mahdotonta eson mainoksen takia. Lagaa niin perhanasti.