MSI:n Pro MP161, tai tuttavallisemmin vain kannettava näyttö, on melko veikeä kapistus. Se taittuu moneen suuntaan eikä paina juuri mitään. Se onkin oiva kaveri läppärin sivunäytöksi, mutta mitä tapahtuukaan, kun näyttö otetaan käyttöön pelaamistarkoituksessa.

Pro MP161:n työpaikkakäytön puolesta puhuu muun muassa sen haaleat värit. Kirkkautta näytössä riittää, mutta värien toisto on pääosin hyvin kolkkoa ja himmeää, vaikka asetuksien kanssa ryhtyisikin leikkimään astetta isommin. Värimaailman synkkyys korostuu pimeämmissä kuvissa, joissa himmeä SDR-näyttö ei jaksa puskea kovinkaan eloisaa materiaalia silmille.

60 hertsin vasteajalla varustettu paneeli ei myöskään ole välttämättä se oivallisin vaihtoehto pelaamiseen, mutta kyllähän sillä paremman puutteessa pärjää. Asia on kuitenkin niin, että tällä kannettavalla monitorilla on turha pelata tosissaan muuta kuin Candy Crush Sagaa tai Solitairea.

Vaikka näytöstä ei ole pelikäytössä kovinkaan suurta iloa, on se muuten melkoisen näppärä kapistus. Läppärin siihen kytkemällä näytöstä saa oivan kakkosskriinin, johon voi pistää vaikka YouTuben pyörimään internetin selailun ohessa. Näytön Full HD -resoluutio on terävä ja soveltuu kasuaaliin videoiden katselemiseen melko pätevästi.

Näytön kaiuttimissa ei harmillisesti ole kehumisen varaa, sillä ne ovat melko hiljaiset ja ryhtyvät särisemään turhan helposti. Kannattaa siis pitää kuulokkeet hollilla, jos omankaan läppärin äänentoisto ei hetkauta. MP161 ei nimittäin pelasta tilannetta.

MSI mainostaa näyttöä helposti kannettavana ja kätevästi muihin laitteisiin kytkettävänä. Puheet ovat totta, sillä kuten jo mainittu, on 750 gramman näyttö kevyt kuin mikä. Näytön mukana on heti paketista avautuessa suojalaukku, joten sen voi napata matkaan vaikka heti ilman sen kummempia suojavarusteita. Se on varustettu tyylikkään minimalistisesti vain kolmella eri portilla, joista jokainen tukee kuvaa ja ääntä.

Tarjolla on kaksi USB C -paikkaa sekä yksi Mini-HDMI. Näyttö onkin todella helppo liittää vaikka minkälaiseen vempeleeseen. Testissä näyttö kokeiltiin liittää niin Switchin telakkaan kuin tietokoneeseen ja kaikki toimi juuri kuten pitäisikin. Lisäksi näytön voi yhdistää vaikkapa kameraan, joka tuo sille ehdottomasti lisää arvoa etenkin valokuvaajan mukana kulkevana monitorina.

On syytä huomioida, että näytössä ei ole sisäänrakennettua akkua, vaan sen käyttämiseen tarvitaan jatkuvasti ulkoista virtaa. Yhtiö suosittelee itse varavirtalähdettä sen kumppaniksi, mutta homma rullaa myös läppärin USB-portin kautta. Paketissa tulee mukana kaksipuolinen USB-C-kaapeli sekä Mini-HDMI-piuha, jonka toisella puolella on tavallinen HDMI-liitäntä.

MSI Pro MP161 ei siis ole välttämättä oikea valinta pelaamiseen, mutta sen helppo kannettavuus ja muut näppärät ominaisuudet tekevät siitä kohtuullisen hyvän valinnan vaikkapa työläppärin kakkosnäytöksi.

⭐ ⭐ ⭐

MSI:n kannettava näyttö tekee tehtävänsä, mutta sen heikko väriskaala aiheuttaa harmaita hiuksia. Pelikäyttöön siitä ei ole, mutta ehkäpä tässä on hyvä toimistokaveri?

Lisää luettavaa