Blizzard vakuutti Pelaajalle: "Sylvanas ei ole uusi Garrosh!" / Artikkelit / pelaaja.fi

Blizzard vakuutti Pelaajalle: "Sylvanas ei ole uusi Garrosh!"

5.09.2018 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
2
Blizzardin Ely Cannon ja Michael Bybee Gamescom 2018 -messuilla. Kuva: Ville Arvekari

14 vuoden iän saavuttanut World of Warcraft laajeni elokuun alussa seitsemännen lisäosansa, Battle for Azerothin, myötä. Pelaaja tapasi Gamescom-messuilla laajennuksen pääympäristösuunnittelija Ely Cannonin sekä vanhemman tuottajan Michael Bybeen tuoreeltaan julkaisun jälkeisellä viikolla.

Battle for Azeroth on nyt ollut ulkona viikon ajan. Kuinka julkaisu meni teidän mielestänne ja tapahtuiko siinä jotain mieleenpainuvaa?

Michael Bybee: No, tämä oli ensimmäinen laajennus, jonka julkaisimme samaan aikaan maailmanlaajuisesti ja se sujui mielestäni varsin kivuttomasti. Jokaisen laajennuksen julkaisu on erilainen ja jokaisen niistä kohdalla on omat haasteensa sekä ongelmansa. Tämä onnistui varsin hyvin.

Ely Cannon: Niin, julkaisu oli tosiaan ensimmäistä kertaa maailmanlaajuinen ja 98 % pelaajista se sujui ongelmitta, mikä oli minulle aika tärkeää.

Sota Alliancen ja Horden välillä oli vahvasti esillä ennen laajennuksen julkaisua, etenkin Teldrassilin polttamisen ja Undercityn hyökkäysten muodossa. Laajennuksen alussa huomion vievät kuitenkin enemmän Kul Tirasin ja Zandalarin sisäiset ongelmat, joita seikkaillessa käsitellään. Nouseeko sota laajennuksen edetessä enemmän esille, vai kääntyykö painopiste Vanhoihin jumaliin, jotka näyttävät kummittelevan monen asian taustalla?

MB: World of Warcraft on valtava peli, jossa löytyy lukuisia monimutkaisia ja toisiinsa kietoutuneita tarinoita. Kul Tiras ja Zandalar ovat tärkeässä roolissa matkalla uudelle kokemustasokatolle. Se antaa mahdollisuuden tutkia maailmaa ja uusia paikkoja ja World of Warcaftissa maailma on erittäin tärkeässä roolissa tarinankerronnan suhteen. Kul Tirasin ja Zandalarin omien tehtävien lisäksi mukana on kuitenkin alusta asti kummankin puolen omat sotatehtävät, joissa keskitytään kokonaan Horden ja Alliancen väliseen sotaan, joten sanoisin kyllä että se on myös läsnä koko ajan.

Sylvanaksen päätös tuhota Teldrassil herätti paljon kiistelyä Horde-pelaajien parissa ja se jakoi heidät selvästi niihin, jotka tukivat Sylvanaksen ratkaisua ja niihin, jotka eivät hyväksyneet sitä. Yllättivätkö pelaajien varsin vahvat reaktiot asiaan, vai osasitteko odottaa niitä?

EC: Kyllä, osasimme tietyllä tasolla odottaa jopa vahvoja reaktioita. Kun saat pelaajista vahvoja tunnereaktioita esiin, voidaan sanoa että olet onnistunut tarinakerronnassasi.

MB: Jos kertoisimme aina vain sitä samaa tarinaa, jota pelaajat joka kerta haluaisivat kuulla, se olisi lopulta aika tylsää – kukaan ei pidä onnellisista tarinoista, joka eivät koskaan muutu. On tärkeää, että mukana on suuria tunteellisia ylä- ja alamäkiä. Meillä on suuria suunnitelmia sille mitä Sylvanas on tekemässä. Jotkut pelaajat sanovat että hänestä on vain tulossa uusi Garrosh, mutta se ei missään tapauksessa ole totta! Odottakaa vain...

Voiko Horde tai Alliance oikeastaan ikinä voittaa niiden välistä sotaa, koska kummallakin puolella on omat pelaansa? On vaikea kuvitella toisen voittavan niin, että kaikki olisivat tyytyväisiä…

EC: Kun sota etenee, tulemme näkemään voimatasapainon heittelevän puolelta toiselle, mutta loppujen lopuksi kitka Alliancen ja Horden välillä on niin keskeinen osa World of Warcraftia, että jatkamme tarinoiden tekemistä sen pohjalta jatkossakin.

Battle for Azerothin musiikki on todella erinomaista. Keskityttiinkö siihen tavallista enemmän vai syntyikö se vähän kuin itsestään?

MB: Kokeilimme tällä kertaa erilaisia tapoja työskentelystä säveltäjien ja musiikintekijöiden kanssa sekä musiikin konseptoinnissa. Musiikin parissa työskenteleviltä ihmisiltä tuli myös paljon hyviä ideoita, he todella omaksuivat Kul Tirasin ja Zandalarin keskeiset teemat. On hienoa jos ihmiset pitävät Battle of Azerothin musiikista, sillä pidän siitä itsekin ja kuuntelen sen soundtrackia paljon.

Azeriittihaarniskasysteemin tarkoitus on selkeästi vähentää satunnaisuuden vaikutusta varusteiden hankkimisessa. Sen varjopuoli – ainakin toistaiseksi – näyttää olevan se, että se on myös hieman tylsempi kuin Legionin legendary- ja artifact weapon –systeemit. Azeriittihaarniskoissa ei näy kovin monia hahmoluokkia suuresti muuttavia kykyjä ainakaan vielä, joten tullaanko niitä näkemään korkeamman tason varusteissa myöhemmin? Vai onko tämä vain hinta joka on maksettava siitä, että pelissä on vähemmän turhauttavaa satunnaisuutta?

MB: Se on yhdistelmä monia asioita. Azeriittisysteemissä otimme ne varusteisiin liittyvät asiat, joista pelaajat Legionissa pitivät, kuten artifaktit, legendaryt ja relic forgen, ja sisällytimme ne uuteen järjestelmään, joka antaa pelaajille paljon enemmän vaihtoehtoja. Legionin legenadary-esineiden ongelma oli se, että pelaajat keskittyivät vain niihin yhteen tai kahteen, joita pidettiin parhaimpina. Jos he eivät saaneet niitä satunnaisuuden vuoksi, he tietenkin olivat harmissaan, mutta ne jotka saivat ne, olivat puolestaan hyvin iloisia. Azeriittisysteemin tarkoitus on antaa pelaajille enemmän hauskoja ja hyviä vaihtoehtoja eikä vain muutamaa, joiden saaaminen on satunnaisuudesta riippuvaista, ja jotka ovat selkeästi muita parempia.

Kumpi on suurempi haaste World of Warcraftin pelisuunnittelussa: tehdä tarpeeksi sisältöä tosipelaajille vai tehdä tarpeeksi kiinnostavaa sisältöä pelaajille, joilla on vähemmän aikaa pelaamiseen? Kuinka olette mielestänne onnistuneet tasapainottamaan nämä Battle for Azerothissa?

EC: Kumpikin on hyvin haastavaa. World of Warcraftin pelaajakunta on erittäin laaja ja yritämme tukea kaikenlaisia pelaajatyyppejä. Battle for Azerothissa olemme mielestäni onnistuneet erittäin hyvin siinä, että välittämättä siitä millainen pelaaja olet, tarina on koko ajan läsnä tekemisissäsi.

MB: Tämä laajennus on siinä mielessä hyvin ainutlaatuinen, että kummallekin osapuolelle on nyt täysin omat, erilaiset alueensa ja niissä on kokonaan omat tarinansa. Tuntuu kuin olisimme julkaisseet kaksi eri peliä. Jos pelaat vain Alliancella tai Hordella, sinulla on hyvin erilainen pelikokemus kuin toisella puolella. Jos kuitenkin kiinnostunut myös toisesta puolesta ja haluat nähdä mitä siellä tapahtuu, sinulla on valtava määrä uutta sisältöä pelattavana. Joka tapauksessa sisällön luominen niin, että kaikilla on jotain uutta pelattavaa tai tehtävää joka kerta kun peli käynnistyy, on erittäin haastavaa, mutta tähän me koko ajan pyrimme.

Jokainen laajennus tuo mukanaan isompia ja pienempiä muutoksia hahmoluokkiin. Tämä on tietenkin myös pakollista elävässä pelissä, jotta ne tuntuvat tuoreilta ja kiinnostavilta pelata. Onko tämä kuinka suuri haaste pelisuunnittelussa, sillä muutosten tekeminen pelkän muutoksen vuoksi ei tietenkään ole viisasta. Onko mikään hahmoluokka tai niiden erikoistuminen teistä koskaan niin sanotusti valmis ja onko se edes mahdollista?

MB: Luulenpa että vastaus on että ei. Syy on se, että pelaajayhteisö on asian suhteen niin aktiivinen. Iso osa hahmoluokkien muutoksista syntyy siitä, että kuuntelemme pelaajien mielipiteitä. Jos esimerkiksi iso osa arms warriorin pelaajista sanoo, että he eivät pidä siitä miltä sillä pelaaminen tuntuu ja keskustelevat siitä foorumeilla, voimme puhua asiasta heidän kanssaan ja suunnitella muutoksia. Muutokset voimme laittaa sitten pelaajien kokeiltavaksi testipalvelimelle ja katsoa mitä mieltä he niistä ovat. Joten niin kauan kuin pelaajat peliä ja eri hahmoluokkia pelaavat, tulemme tekemään niihin muutoksia heidän palautteensa mukaisesti.

Battle for Azeroth on tietenkin edelleen varsin tuore ja olemme vasta sen ensimmäisessä vaiheessa. Voitteko kuitenkin paljastaa jotain siitä, mitä jatkossa on luvassa, pois lukien syyskuun alussa avautuva raid-luolasto ja ensimmäinen War Front. Emme kerro kenellekään!

MB: Battle for Azeroth on tosiaan juuri julkaistu joten en voi puhua vielä mitään tarkkaa tulevista päivityksistä. Sen voin kuitenkin luvata, että aiomme jatkaa Legionin linjoilla siinä, että tulemme julkaisemaan tasaiseen tahtiin uutta sisältä peliin. Toiset päivitykset ovat tietenkin suurempia kuin toiset, mutta tahti tulee olemaan tasainen.

EC: Itse haluaisin myös muistuttaa, että älkää unohtako kuningatar Azsharaa.  Häntähän ei vielä ole erityisesti Battle for Azerothin aikana nähty, ja julkaisimme juuri hänestä kertovan Warbringers-animaation. Kannattaa katsoa se…

Ville Arvekari ja Miika Huttunen

Kommentit

Käyttäjän Shusa kuva
Shusa

Saurfang olis voinu kolkata Sylvanaksen kyl ohimennessä. itellä ainakin meni tunteisiin vahvasti se Teldrassilin polttaminen. Sylvanas on psykopaatti.

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Sylvanas on varjeluksessa, koska on ainut hordepimu. Nelffejä näköjään rääkätään taas. Cataclysmissä viimeks. Onneksi lopetin niihin aikoihin. (kyllästyin totaalisesti)
Elune vois jossain eventissä wipata 90% kaikista hordetileistä yhden päivän ajaksi. "Horde kokee ainoan >oikean< jumaluuden raivon." Sit jotain chronottamista status quohon. tsjp.

ps. Voi olla wanhaa lorea, mutta Elune oli/on, ainut "oikea" jumaluus. Kaikki muut old oneista maailmoja halkoviin supertitaaneihin "vain" voimakkaita olentoja?

Nostoja