ONE PIECE: BURNING BLOOD

Tekijä: Spike Chunsoft Julkaisija: Bandai Namco Games
Alustat: PS4, Xbox One, PS Vita, Win Julkaisu: 3.6.2016 (PS4, Xbox One, Vita), kesäkuu (Win)

Sekopääpiraattien turpajuhlaa

Taistelupelit on usein helppo mieltää vaikeasti lähestyttäväksi peligenreksi, mutta erityisesti Bandai Namco on yrittänyt pitkään taistella tätä ajatusta vastaan. Yhtiö tunnetaan edelleen parhaiten tietysti Tekken– ja Soulcalibur-sarjoistaan, jotka ovat alusta alkaen olleet eräitä genrensä suurimpia nimiä osin juuri niiden aloittelijaystävällisyyden ansiosta. Näiden rinnalla se on viimeisinä vuosina julkaissut paljon kuitenkin myös erilaisiin anime- ja mangasarjoihin pohjautuvia mätkintäkokemuksia, jotka on nimenomaan luotu kosiskelemaan ensisijaisesti alkuperäismateriaalin faneja varsinaisten peli-intoilijoiden sijaan.

One Piece: Burning Blood on jälleen yksi jälkimmäisistä. Yli 30 pelattavasta hahmosta koostuva peli tarjoaa jälleen yhdenlaisen interaktiivisen keinon sukeltaa äärimmäisen suosittuun One Piece -universumiin ja elää pelimuodossa läpi monia klassisia ja keksittyjä One Piece -hetkiä. Pelin taistelun tapahtuvat 3D-areenoilla, joissa kaksi maksimissaan kolmen taistelijan tiimiä ottaa toisistaan mittaa. Pelaajat voivat päättää aina toiminnan tiimellyksessä, milloin he ohjaavat ketäkin tiiminsä jäsentä.

Taistelut toimivat hieman niin kuin monet kolmannen persoonan toimintapelit. Pelaajat pystyvät juoksuttamaan hahmojaan vapaasti ympäri pelin areenamaisia kenttiä, minkä lisäksi heillä on käytössään kaksi hyökkäysnappia perusiskuja varten. Varsinaisten näyttävämpien ja tehokkaampien erikoisiskujen teko tapahtuu pitämällä pohjassa kolmatta nappia, joten missään vaiheessa pelin pelattavuus ei äidy kovinkaan monimutkaiseksi. Toimintaa maustetaan myös muutamilla hahmokohtaisilla erikoisuuksilla, kuten muodonmuutoksilla, joiden käytön sisäistäminen on opittavissa muutaman kokeilukerran jälkeen.

One Piece: Burning Blood -ennakko

”Pelin mekaniikkojen yksinkertaisuus käy varmasti nopeasti tylsäksi, jos sitä lähtee pelaamaan ensisijaisesti vain yhtenä uutena taistelupelinä.”

One Piece: Burning Blood -ensitesti

Burning Bloodin taistelut eivät monipuolisuudellaan kilpaile missään nimessä samassa sarjassa esimerkiksi Tekkenin kanssa, mutta ensimmäisten pelituntien perusteella niihin on onnistuttu ujuttamaan silti mielenkiintoinen määrä taktisuutta. Kukin hahmoista on ominaisuuksiltaan usein sen verran erilainen toisiinsa nähden, että jo omien taistelutiimien rakentamisessa on kiinnitettävä huomiota sekä omien että vastustajan taistelijoiden vahvuuksiin ja heikkouksiin. Vaikka taisteleminen itsessään on myös ideatasolla yksinkertaista, on pelaajien opittava kovempia vihollisia vastaan taistellessaan lukemaan pelitilanteita. On tiedettävä, milloin minkäkin isku- ja puolustautumismenetelmän käyttö on milloinkin tehokkainta.

One Piece: Burning Blood vaikuttaisi ensimmäisten kokeilujen perusteella olevan jälleen fanituote siitä kelvollisimmasta päästä. Pelin mekaniikkojen yksinkertaisuus käy varmasti nopeasti tylsäksi, jos sitä lähtee pelaamaan ensisijaisesti vain yhtenä uutena taistelupelinä. One Piecen ystäville Burning Blood voi kuitenkin toimia hauskana vaihtoehtoisena kokemuksena nauttia sarjan erikoisesta maailmasta, kunhan sen eri pelitiloilla riittää tarpeeksi annettavaa. Pelin ennakkoversiossa kokeiltavana oli vain perinteinen Versus-tila. Valmiissa versiossa sen on määrä saada seuraa ainakin neljästä kampanjasta koostuvasta tarinatilasta sekä tietysti verkkopuolesta, mutta nähtäväksi jää, miten kattavia ne lopulta ovatkaan.

Panu Saarenoja

Lisää luettavaa