THE TECHNOMANCER

Tekijä: Spiders Games Julkaisija: Focus Home Interactive
Alustat: PS4, Xbox One, Win Julkaisu: Syksy 2016

Marsissa palvotaan Maata ja tapellaan sähköllä

Pelinkehittäjä Spiders Gamesin tuleva kolmannesta persoonasta kuvattu The Technomancer -toimintaroolipeli käsittelee ihmisten avaruudenvalloitusta lähitulevaisuudessa scififantasian kautta. Pelaaja pääsi katsomaan pelin tuoreinta kehitysversiota helmikuussa Pariisissa järjestetyssä esittelytilaisuudessa.

The Technomancerin tapahtumapaikkana toimiva Mars on karu ja sinänsä ihmisille sopimaton asuinpaikka, jonka tärkein resurssi on tietenkin elintärkeä vesi. Suuryritysten sponsoroimat retkikunnat planeetalle vetivät mukanaan tuhansia toiveikkaita maapallolta paremman elämän toivossa. Parisensataa vuotta myöhemmin Marsin ihmisyhteisöt pyörivät yksinomaan vedenkeruun ja sen suojelun ympärillä käytännössä puhtaan orjuuden voimin. Sorretut massat vellovat kaupunkien alaosissa samalla, kun sotilaspoliisit valvovat järjestystä ja varakkaimpien omaisuutta siirtokunnan ylätasoilla.

Pelin nimikkohahmot eli teknovelhot tulkkaavat Maapallolta peräisin olevia pyhäinjäännöksiä, joita on kolonisaation myötä ripoteltu Marsin karuun maastoon. Teknovelhot on varustettu heidän luontaisia sähköisiä kykyjään vahvistavilla puvuilla, joten sähköä voi käyttää tehokkaasti taisteluissa ja jo unohdettujen koneiden aktivoimisessa.

The Tecnhomancer -ennakko

”Kukistetut viholliset eivät ole lopullisesti kuolleita, ennen kuin heistä puristetaan ulos kehon vesivaranto elintärkeän seerumin muodossa.”

The Tecnhomancer -ennakko

Esittely alkaa päivästä, jolloin päähahmo Zachariah nousee salaperäisen Technomancer-veljeskunnan täysivaltaiseksi jäseneksi. Ensin pitäisi vielä läpäistä viimeinen taitoja ja taistelukykyjä mittaavan testi.

Liikkeelle päästyään The Technomancer vaikuttaa etäisesti BioWaren Knights of the Old Republiceilta. Taistelut ovat toki tällä kertaa reaaliaikaisia, mutta erityisesti kahden käden taistelukeppiä heilutellessaan päähenkilö taistelee kuin jedi ilman valomiekkaa. Pisteenä iin päällä vihollisia voi kurittaa myös sähköllä sithien voimasalaman tyyliin.

Moderniin tyyliin jopa tappeluihin on punottu mukaan moraalisia päätöksiä. Kukistetut viholliset eivät ole lopullisesti kuolleita, ennen kuin heistä puristetaan ulos kehon vesivaranto elintärkeän seerumin muodossa. Seerumia voi käyttää hahmonsa vahvistamiseen, mutta kalliita ihmishenkiä niittävä teknovelho saa pian niskaansa kanssaihmisten vihan.

Technomancerissa ei samoilla yksin, vaan pelaaja kokoaa hahmonsa ympärillä tiimin tekoälykumppaneita eri yhteiskuntaluokista. Eri rotujen, kuten mutanttien, mukana pitäminen saattaa auttaa lajitovereiden kanssa asioidessa ja tehtävien läpäisyssä.

Kaiken kaikkiaan The Technomancer vaikuttaa mielenkiintoiselta ja sopivan persoonalliselta kolmannen persoonan toimintaroolipeliltä. Peli julkaistaan PS4-, Xbox One- ja Windows-alustoille kuluvan vuoden syksynä.

Markus Heino

Lisää luettavaa