Haluatko pelätä? Valmistaudu halloweeniin näillä kauhupelitärpeillä! (Osa 2)

Kokosimme pelottavia pelejä etsiville listan, jossa mukana tämän vuoden kauhutärpit sekä muutaman viime vuoden parhaat pelottelut.

21.10.2017 10:42

Yhdysvaltojen halloweenjuhlan ansiosta lokakuusta on tullut puolivirallinen kauhukuukausi. Uudistunut Pelaajalehti.com tarjoaa nyt pelottavia pelejä etsiville kaksiosaisen listan, johon olemme koonneet tämän vuoden kauhutärpit sekä muutaman viime vuoden parhaat pelottelut. Tässä listoista toinen!

Jäikö ensimmäinen osa katsastamatta? Lue se täältä!

 

Don’t Knock Twice (2017)

Mitä tapahtuu: Menestynyt nainen ei saa nauttia suuresta kartanostaan, koska teinitytär haistattalee ja urbaanilegendan noita saapuu kummittelemaan. Ns. kävelysimulaattorien lajityyppiin kuuluvassa pelissä tutkitaan hyvin perinteistä riivattua kartanoa, jossa tuntuu vaikuttavan näkymätön voima. Tarina noidasta, jonka ovelle ei pidä koputtaa, perustuu samannimiseen kauhuleffaan. Simppeli tunnelmapeli on selkeästi tehty VR-versio edellä.

Pelaa tätä, jos pelkäät… yksin ollessasi kaikkia kotitalon narinoita.

Alustat: PC (tukee VR:ää)

Don’t Knock Twice (2017)

 

Morph Girl (2017)

Mitä tapahtuu: Elana on masentunut toimistotyöläinen, joka ei pääse yli vaimonsa kuolemasta. Sitten kylpyammeessa alkaa tapahtua kummia ja talossa häärää Ringu-leffojen Sadakolta näyttävä aave. Morph Girl on tämän listan kummallisimpia pelejä, sillä se on kuin läntinen amatööriversio japanilaisista kauhuleffoista ja visual novel -peleistä. Pelaaja tekee yksinkertaisia valintoja, katselee rakeisia mustavalkoisia videopätkiä ja päätyy lopulta yhteen kuudesta lopusta.

Pelaa tätä, jos pelkäät… naamalla roikkuvia hiuksia tai halpoja indieleffoja.

Alustat: PC

Morph Girl (2017)

 

Dead by Daylight (2016)

Mitä tapahtuu: Demoninen voima vangitsee neljä viatonta uhria painajaismaailmaan. Samalla se usuttaa heidän peräänsä yhden tusinasta murhaajasta, jotka edustavat kauhuroistojen arkkityyppejä moottorisahamurhaajista kummitushoitsuihin. Kyse on epäsymmetrisestä moninpelistä, jossa selviytyjiltä vaaditaan ryhmätyötä ja tappajan pelaajalta kärsivällisyyttä ja tarkkaavaisuutta. Selviytymisessä on paljon kilpailemisen henkeä.

Pelaa tätä, jos pelkäät… Michael Myersin ja Leatherfacen kaltaisia klassisia psykoja.

Alustat: PC, PS4, Xbox One

Dead by Daylight (2016)

 

Layers of Fear (2016)

Mitä tapahtuu: Pelaaja on nimetön maalari, joka haluaisi saada valmiiksi elämänsä tärkeimmän taulun. Valitettavasti inspiraation tuloa häiritsevät monenlaiset uhkaavat näyt, jotka vihjaavat, että taiteilijalla ei ole ns. kaikki Michelangelot kappelissa. Niinpä mestariteos ei synny ennen traagisen elämäntarinan selvittelyä. Graafisesti vaikuttavan pelin tarina on velkaa esimerkiksi Edgar Allan Poelle ja Robert W. Chambersin Keltaiselle kuninkaalle.

Pelaa tätä, jos pelkäät… tauluja, jotka tuntuvat tuijottavan juuri sinua.

Alustat: PS4, Xbox One, PC, Switch, Mac, Linux

Layers of Fear (2016)

 

Five Nights at Freddy’s -sarja (2014–2016)

Mitä tapahtuu: Olet yövaksina pitseriassa, jonka esikuvana on Atarin perustajan Nolan Bushnellin Chuck E. Cheese’s -ravintolaketju. Valitettavasti lasten rakastamat (miksi?!) furry-maskotit eivät pysy illan tulen komerossaan. Simppeli ja helposti monistettava pelattavuus synnytti hämmentävän nopeasti jatko-osien sarjan, mutta perusideassa on ihan oikeasti imua ja aloittelijapelaajakin pääsee nopeasti mukaan.

Pelaa tätä, jos pelkäät… muumeja, Harri Hyljettä ja muita pehmomaskotteja.

Alustat: PC, iOS, Android

Five Nights at Freddy’s -sarja (2014–2016)

 

Bloodborne (2015)

Mitä tapahtuu: Dark Soulsin tekijät väänsivät H. P. Lovecraft -kauhuvaihteen päälle PS4:n yksinoikeuspelissä. Yharnamin goottilainen fantasiakaupunki on kosmisen painajaisen kourissa, mutta sellainen ongelma ratkeaa tietysti mitä oudoimmilla terä- ja lyömäaseilla. Kauhua ei aina painoteta Bloodbornesta puhuttaessa, mutta oikeasti kauhukuvasto on koko pelin peruspilari.

Pelaa tätä, jos pelkäät… hyllyviä, lotisevia ja visvaisia lonkeromöykkyjä.

Alustat: PS4

Bloodborne (2015)

 

SOMA (2015)

Mitä tapahtuu: Aivovamman kolarissa saanut Simon suostuu erikoiseen lääketieteelliseen tutkimukseen ja herää ahdistavassa paikassa. Höyryn seassa kolistelee häiritseviä hahmoja, mustaa visvaa purskuvat koneet huutavat tuskasta, ja salaperäinen ääni kaiuttimessa kehottaa Simonia tappamaan itsensä, koska kaikki on lopussa. Ja sitten asiat käyvät todella synkiksi. SOMA on kauhupelin ohessa erinomainen ja pohdiskeleva tieteistarina.

Pelaa tätä, jos pelkäät… koko elämän mielekkyyden katoamista sekä ihmisyyden ja identiteetin menetystä.

Alustat: PS4, PC, Mac, Linux

SOMA (2015)

 

Until Dawn (2015)

Mitä tapahtuu: Kauhuelokuvien kliseitä taitavasti matkiva seikkailu on kuin interaktiivinen slasher-leffa. Pelaajan pitäisi tehdä järkeviä päätöksiä, kun joku kostaa teinityttöjen tapaturmaista kuolemaa heidän kavereilleen kaukaisella metsämökillä. Selviävätkö kaikki vai ei kukaan? Until Dawn sopii loistavasti nauttivaksi videopelejä muuten välttävien ihmisten kanssa.

Pelaa tätä, jos pelkäät… joutuvasi pääosaan Scream-tyylin kauhuparodiassa.

Alustat: PS4

Until Dawn (2015)

 

Alien: Isolation (2014)

Mitä tapahtuu: Ellen Ripleyn insinööritytär matkustaa avaruusasemalle, jolla on kuuleman mukaan Nostromo-aluksen musta laatikko. Valtava ja uskottava Sevastopol-avaruusasema on taidokas rakkauskirje Alien-elokuvien kuva- ja äänimaailmoille. Isolation on yksi 2000-luvun parhaista kauhu- ja lisenssipeleistä, mutta se ei sovi herkästi ahdistuville. Alien on pelissä voittamaton ja väsymätön saalistaja, joka terrorisoi pöydän alla tutisevaa Ripleytä liki 20 kauheaa tuntia.

Pelaa tätä, jos pelkäät… suhisevia höyryputkia ja ilmastointihormeista kaikuvia kolinoita.

Alustat: PS4, Xbox One, PC, PS3, Xbox 360, Linux, Mac

Alien: Isolation (2014)

 

ZombiU (2012)

Mitä tapahtuu: Hyvin perinteinen zombirutto iskee tällä kertaa Isoon-Britanniaan. Pelaajahahmo piileskelee Lontoon metrossa ja lähtee tukikohdastaan retkille hankkimaan varusteita ja selvittämään tapahtumien kulkua. Aluksi vain Wii U:lla nähty erinomainen selviytymiskauhu käännettiin vuonna 2015 useammalla eri koneelle nimellä Zombi, ja se ansaitseekin laajemman yleisön. Toisin kuin lähes kaikissa muissa kauhupeleissä, ZombiU:ssa pelihahmo voi tylysti kuolla lopullisesti.

Pelaa tätä, jos pelkäät… pelihahmon menettämistä tai Lontoossa suunnistamista.

Alustat: Wii U, PS4, Xbox One, PC

ZombiU (2012)

Lisää luettavaa