Haluatko pelätä? Valmistaudu halloweeniin näillä kauhupelitärpeillä! (Osa 1) / Artikkelit / pelaaja.fi

Haluatko pelätä? Valmistaudu halloweeniin näillä kauhupelitärpeillä! (Osa 1)

18.10.2017 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
8
Haluatko pelätä? Valmistaudu halloweeniinn näillä kauhupelitärpeillä! (Osa 1)

Yhdysvaltojen halloweenjuhlan ansiosta lokakuusta on tullut puolivirallinen kauhukuukausi. Uudistunut Pelaajalehti.com tarjoaa nyt pelottavia pelejä etsiville kaksiosaisen listan, johon olemme koonneet tämän vuoden kauhutärpit sekä muutaman viime vuoden parhaat pelottelut. Tässä listoista ensimmäinen!

 

Home Sweet Home (2017)

Mitä tapahtuu: Tim herää rankkojen juhlien jälkeen kerrostalossa, jonka käytävät, portaikot ja huoneet tuntuvat vaihtavan paikkaa jatkuvasti. Ulos pitäisi päästä, mutta perässä hilluu vihainen henkiolento. Peli sijoittuu Thaimaahan ja pohjaa paikallisiin kummitustarinoihin, joten eksoottinen ja harvoin peleissä nähty miljöö paikkaa karuja tuotantoarvoja.

Pelaa tätä, jos pelkäät… kerrostalojen portaikkoja ja vihaisia opiskelijatyttöjä.

Alustat: PC

 

Darkwood (2017)

Mitä tapahtuu: Mies herää ränsistyneessä mökissä eikä tiedä miksi. Paikka pitää linnoittaa nopeasti, sillä pimeän tullessa jokin haluaisi kovasti tulla sisälle. Valitettavasti remonttitarpeita varten on mentävä ulos pimeään metsään. Ylhäältä kuvatussa ja tiivistunnelmaisessa roguelike-kauhussa pitää säännöstellä varusteita, tai loppu tulee todella helposti.

Pelaa tätä, jos pelkäät… loputtomia mökkiremontteja, metsää ja maaseutua.

Alustat: PC, Mac, Linux, SteamOS

 

Little Nightmares (2017)

Mitä tapahtuu: Pikkutyttö on vankina nälkäisten jättiläisten sukelluslaivassa. Ruotsalainen peli onnistuu luomaan tyylikkäällä grafiikallaan samanlaista kammottavaa tunnelmaa kuin vanhat itäeurooppalaiset nukkeanimaatiot. Pelinä Little Nightmares edustaa kevyttä pulmahyppelyä, ja tarinana se noudattaa painajaisten ja satujen logiikkaa. 

Pelaa tätä, jos pelkäät… nälkäisiä porvareita.

Alustat: PC, PS4, Xbox One

Little Nightmares (2017)

 

Friday the 13th (2017)

Mitä tapahtuu: Joukko teinejä kokoontuu nuotiobileisiin Crystal Lake -leirintäalueelle. Yksi pelaaja ottaa komentoonsa kulttielokuvasarjasta tutun Jasonin ja yrittää lahdata kaikki muut. Yksinpelitilaa vasta odotellaan, ja moninpelinä pelaajien puheviestintä on tärkeä osa pelikokemusta.

Pelaa tätä, jos pelkäät… että kaverisi jättävät sinut kylmästi tappajan armoille.

Alustat: PC, PS4, Xbox One

Friday the 13th (2017)

 

Narcosis (2017)

Mitä tapahtuu: Pulaan joutunut syvänmerensukeltaja yrittää päästä takaisin pinnalle. Monista kauhupeleistä poiketen pelko ei synny yliluonnollisesta, hirviöistä tai puhtaasti psykologisista ongelmista. Ohimolla tykyttää syystäkin, kun päällä on miljoonien vesitonnien paine, eikä happea ei riitä ikuisesti.

Pelaa tätä, jos pelkäät… yksin jäämistä tai merta ja sen kuvottavia asukkeja.

Alustat: PC (tukee VR:ää)

Narcosis (2017)

 

Conarium (2017)

Mitä tapahtuu: Okkultistit kehittävät yliluonnollisia salaisuuksia paljastavan koneen ja etsivät valaistumista muinaisista raunioista. H. P. Lovecraftin Cthulhu-myytin novelleihin perustuva peli on rauhallinen mutta ihmeen tunnelmarikas sovitus kauhulegendan tarinoista. Indiepeliksi graafisesti näyttävä Conarium pohjaa enemmän mystisiin tunnelmiin kuin yllättäviin säikyttelyihin.

Pelaa tätä, jos pelkäät… metsän mustaa vuohta, jolla on tuhat lasta. Iä, Iä, Cthulhu fhtagn!

Alustat: PC

Conarium (2017)

 

Perception (2017)

Mitä tapahtuu: Sokea Cassie matkustaa painajaisissa pyörivään aavekartanoon. Kummallinen grafiikka kuvaa maailmaa sellaisena kuin Daredevil-tutkavaistolla varustettu Cassie sen ”näkee”. Näkemiskikka on pelin vahvuus, mutta muuten kyse on lyhyestä ja melko tavanomaisesta modernista kauhuseikkailusta.

Pelaa tätä, jos pelkäät… epämääräisiä paukahteluja ja äänillä säikyttelyä.

Alustat: PS4, Xbox One, PC, tulossa Switch

Perception (2017)

 

Night Trap 25th Anniversary Edition (2017)

Mitä tapahtuu: Moraalipaniikin vuonna 1992 aiheuttanut peli on kesyä mutta nostalgista kamaa vuonna 2017. Pelaaja on erikoisagentti, joka tarkkailee opiskelijatyttöjen pyjamabileitä kätketyillä kameroilla. Pervon idean takana on se, että viattomat on pelastettava kauko-ohjattujen ansojen avulla hölmöiltä monstereilta. Pelin tarinan muodostavat videopätkät ovat korniudessaan vaikuttavia. Parannetussa uusioversiossa on mukana making of -tyylistä materiaalia pelin historiasta kiinnostuneille.

Pelaa tätä, jos pelkäät… 1980-luvun lopun muotia ja hiustyylejä.

Alustat: PC, PS4, Xbox One

Night Trap 25th Anniversary Edition (2017)

 

The Letter – Horror Visual Novel (2017)

Mitä tapahtuu: Kickstarter-projektina rahoitettu The Letter on nimensä mukaisesti perinteinen ja vallan pätevästi toteutettu visual novel kauhuteemalla. Seitsemän pelihahmon ongelmat alkavat, kun kiinteistönvälittäjä löytää pahamaineisesta kartanosta oudon kirjeen. Ikävästi toljottava kummitus uhkaa tappaa hänet, jos lappua ei näytetä muille ihmisille kirouksen levittämiseksi. Juoni on sekoitus japanilaista kauhuleffaa ja dramaattista deittailua.

Pelaa tätä, jos pelkäät… tappavia kirouksia tai vaikeita ihmissuhteita.

Alustat: PC

The Letter – Horror Visual Novel (2017)

 

Outlast 2 (2017)

Mitä tapahtuu: Henkisiä traumoja kokenut kameramies Blake etsii vaimoaan pikkukaupungista, jota ei löydy miltään tavalliselta kartalta. Kintereillä ovat täyskahjon pappa Knothin seuraajat, jotka epäilevät pariskuntaa antikristuksen vanhemmiksi. Vaikuttavan näköinen ja verellä sekä raadoilla täytetty peli menettää jonkin verran tehoaan, koska kuolema tulee liian helposti ja pakottaa toistamaan takaa-ajokohtauksia.

Pelaa tätä, jos pelkäät… uskovaisia.

Alustat: PS4, Xbox One, PC

Outlast 2 (2017)

Lue artikkelin toinen osa täältä!

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Veikkaan, että oma aika menee Overwatchin Halloween eventin parissa. Ihanan haastava tuo yksi PvE-modi. Tulee ihan mieleen ennenvanhaan WoW-raidi, jos ei homma pelaa yhteen tai yksikin slackaa niin wipe tulee.

Kyllä Overwatch on ainut peli missä siedän ne lottolaatikot, koska niistä ei saa mitään itse pelaamiaen vaikuttavaa roinaa vaan pelkkää kosmetiikkaa. Enkä ole, enkä aio ainuttakaan laatikkoa ostaa.

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Miksi siedät niitä vain Overwatchissa, kun samalla idealla toimivia loottiboxeja löytyy monesta muustakin pelistä ?

Käyttäjän Rcfan96 kuva
Rcfan96

@janneus mietin samaa kun esim Heroes of the Stormissakin on samanlaisia?

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Vastaa toiminto on ilmeisesti ihan rikki, jopa työpöydällä. Enkä jaksa alkaa manuaalisesti säätämään.

Ilmeisesti sanoin, että Overwatchissa se ei vaikuta millään tavalla siihen kuinka se pelaa tai minun kykyihin pelata peliä muita vastaan tai muiden kanssa. Tietenkin jos saisin valita, että niitä lottoboxeja ei olisi siellä ollenkaan ja joka matsin jälkeen vain tippuisi sitä rihkamaa tilille, niin sen valitsisin.

En pelaa Heroes of the Stormia, koittanut kyllä. Mutta siinä pelissä taas ihan myydään sitä varsinaista sisältöä oikealla rahalla, eli niitä heroja, joiden omistaminen tai ei omistaminen voi vaikuttaa kykyyn pelata sitä peliä. Tai ainakin silloin kun sitä viimeksi pelasin eli joskus pari vuotta sitten homma toimi niin. Eli ei pelkkää kosmetiikkaa mikromaksuina, sitä en sitten tiedä onko siihen sen jälkeen tullut joku lottolaatikko systeemi, eikä voisi oikeastaan edes vähempää kiinnostaa, kun en kyseistä peliä pelaa, lähinnä juuri siksi, että se on mobiilimallinen free to play ja suurin osa sisällöstä myydään "mikromaksuna", siksi heittomerkeissä, että muistaakseni ne herot ei ollut edes kauhean halpoja siinä.

Eli siis en nyt sanoisi, että Heroes of the Stormin systeemi on täysin samanlainen kun Overwatchissa, ellei se sitten viimeisen kahden vuoden aikana ole radikaalisti muuttunut.

Ynnätään. Eli täysihintaisessa pelissä ei ole mitään asiaa olla mikromaksuja ja lottolaatikoita. Overwatchissa homman siedän juuri ja juuri, koska se ei vaikuta minun pärjäämiseen pelissä mitenkään ja niiden sisältö on puhtaasti kosmeettista kilkettä. Ole samalla viivalla pelissä 0 laatikkoa ostaneena kuin se tyyppi joka on ostanut niitä viidellä tonnilla. Lisäänpä vielä sen, että Overwatch on ylipäätään yksi niitä ainoita online-pelejä ylipäätään mitä siedän, koska kaikki mitä siinä pelissä tehdään on puhtaasti pelaajan taidoista kiinni, koska siinä ei ole minkäänlaista hahmonkehitysprogressia. Eli olen samalla viivalla myös niiden kanssa joilla on päivät pitkät aikaa pelata. Ainut etu mitä heillä on, on se, että saattavat tuntea pelin paremmin, mutta ei mitään matemaattista etua.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Jää vain kysymys, että onko nuo kyseiset pelit hyviä. Kauhupelejä siis ehkä mutta jaksaako noita pelata vain genren takia.

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Heroes of Storm on f2p, eli varmaan on ihan oikeutettuakin että "myydään sitä varsinaista sisältöä oikealla rahalla". Näinhän Overwatchkin tekee, vaikka se summa tuleekin maksaa könttänä heti alkuun.

Oma esimerkki tähän olisi Gears of War 4. Puhtaasti kosmeettisia itemejä laatikoista ja hahmonkehitysprogressi loistaa poissaolollaan.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Ja taas jauhetaan lottobokseista, vaikka ei aiheeseen liity millään lailla. Mitä siitä jauhamaa, jotkut ostaa niitä kerta niitä tungetaan ja jotkut eivät, sillä selvä. Puhukaa aiheesta siihen kuuluvan uutisen alla. Mitä näihin kauhupeleihin tulee, niin varmaan suurin osa on aika ripulia. Sisarukset tulee kylään ja meillä on tarkoitus vietellä halloweenia ja pelata Evil Within ykköstä, Little Nightmaresia ja Amnesiaa plus kauhuleffat kuuluu asiaan, sekä erä tai kaksi Mansions of Madness lautapeliä :)

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus janneus

Heroes of Storm on f2p, eli varmaan on ihan oikeutettuakin että "myydään sitä varsinaista sisältöä oikealla rahalla".

Kyllä minä sen tiedän, en koskaan mitään muuta väittänytkään. Kerroin vain, että näin se eroaa Overwatchin systeemistä. Eikä myöskään tarkoita, että minun pitäisi tykätä siitä. Se on se syy miksi en yleensä pelaa f2p pelejä/mobiilipaskaa. Haluan maksaa pelin ja saada koko pelin eikä pikkuhiljaa viedä enemmän kuin koko peli olisi maksanut. Mikromaksut on täyttä kusetusta. Overwatch oli julkaisussaan 40 euron peli, laskeppa ne Heroes of the Stormin herot yhteen.