Haluatko pelätä? Valmistaudu halloweeniin näillä kauhupelitärpeillä! (Osa 1)

Kokosimme pelottavia pelejä etsiville listan, jossa mukana tämän vuoden kauhutärpit sekä muutaman viime vuoden parhaat pelottelut.

21.10.2017 10:44

Yhdysvaltojen halloweenjuhlan ansiosta lokakuusta on tullut puolivirallinen kauhukuukausi. Uudistunut Pelaajalehti.com tarjoaa nyt pelottavia pelejä etsiville kaksiosaisen listan, johon olemme koonneet tämän vuoden kauhutärpit sekä muutaman viime vuoden parhaat pelottelut. Tässä listoista ensimmäinen!

 

Home Sweet Home (2017)

Mitä tapahtuu: Tim herää rankkojen juhlien jälkeen kerrostalossa, jonka käytävät, portaikot ja huoneet tuntuvat vaihtavan paikkaa jatkuvasti. Ulos pitäisi päästä, mutta perässä hilluu vihainen henkiolento. Peli sijoittuu Thaimaahan ja pohjaa paikallisiin kummitustarinoihin, joten eksoottinen ja harvoin peleissä nähty miljöö paikkaa karuja tuotantoarvoja.

Pelaa tätä, jos pelkäät… kerrostalojen portaikkoja ja vihaisia opiskelijatyttöjä.

Alustat: PC

 

Darkwood (2017)

Mitä tapahtuu: Mies herää ränsistyneessä mökissä eikä tiedä miksi. Paikka pitää linnoittaa nopeasti, sillä pimeän tullessa jokin haluaisi kovasti tulla sisälle. Valitettavasti remonttitarpeita varten on mentävä ulos pimeään metsään. Ylhäältä kuvatussa ja tiivistunnelmaisessa roguelike-kauhussa pitää säännöstellä varusteita, tai loppu tulee todella helposti.

Pelaa tätä, jos pelkäät… loputtomia mökkiremontteja, metsää ja maaseutua.

Alustat: PC, Mac, Linux, SteamOS

 

Little Nightmares (2017)

Mitä tapahtuu: Pikkutyttö on vankina nälkäisten jättiläisten sukelluslaivassa. Ruotsalainen peli onnistuu luomaan tyylikkäällä grafiikallaan samanlaista kammottavaa tunnelmaa kuin vanhat itäeurooppalaiset nukkeanimaatiot. Pelinä Little Nightmares edustaa kevyttä pulmahyppelyä, ja tarinana se noudattaa painajaisten ja satujen logiikkaa. 

Pelaa tätä, jos pelkäät… nälkäisiä porvareita.

Alustat: PC, PS4, Xbox One

Little Nightmares (2017)

 

Friday the 13th (2017)

Mitä tapahtuu: Joukko teinejä kokoontuu nuotiobileisiin Crystal Lake -leirintäalueelle. Yksi pelaaja ottaa komentoonsa kulttielokuvasarjasta tutun Jasonin ja yrittää lahdata kaikki muut. Yksinpelitilaa vasta odotellaan, ja moninpelinä pelaajien puheviestintä on tärkeä osa pelikokemusta.

Pelaa tätä, jos pelkäät… että kaverisi jättävät sinut kylmästi tappajan armoille.

Alustat: PC, PS4, Xbox One

Friday the 13th (2017)

 

Narcosis (2017)

Mitä tapahtuu: Pulaan joutunut syvänmerensukeltaja yrittää päästä takaisin pinnalle. Monista kauhupeleistä poiketen pelko ei synny yliluonnollisesta, hirviöistä tai puhtaasti psykologisista ongelmista. Ohimolla tykyttää syystäkin, kun päällä on miljoonien vesitonnien paine, eikä happea ei riitä ikuisesti.

Pelaa tätä, jos pelkäät… yksin jäämistä tai merta ja sen kuvottavia asukkeja.

Alustat: PC (tukee VR:ää)

Narcosis (2017)

 

Conarium (2017)

Mitä tapahtuu: Okkultistit kehittävät yliluonnollisia salaisuuksia paljastavan koneen ja etsivät valaistumista muinaisista raunioista. H. P. Lovecraftin Cthulhu-myytin novelleihin perustuva peli on rauhallinen mutta ihmeen tunnelmarikas sovitus kauhulegendan tarinoista. Indiepeliksi graafisesti näyttävä Conarium pohjaa enemmän mystisiin tunnelmiin kuin yllättäviin säikyttelyihin.

Pelaa tätä, jos pelkäät… metsän mustaa vuohta, jolla on tuhat lasta. Iä, Iä, Cthulhu fhtagn!

Alustat: PC

Conarium (2017)

 

Perception (2017)

Mitä tapahtuu: Sokea Cassie matkustaa painajaisissa pyörivään aavekartanoon. Kummallinen grafiikka kuvaa maailmaa sellaisena kuin Daredevil-tutkavaistolla varustettu Cassie sen ”näkee”. Näkemiskikka on pelin vahvuus, mutta muuten kyse on lyhyestä ja melko tavanomaisesta modernista kauhuseikkailusta.

Pelaa tätä, jos pelkäät… epämääräisiä paukahteluja ja äänillä säikyttelyä.

Alustat: PS4, Xbox One, PC, tulossa Switch

Perception (2017)

 

Night Trap 25th Anniversary Edition (2017)

Mitä tapahtuu: Moraalipaniikin vuonna 1992 aiheuttanut peli on kesyä mutta nostalgista kamaa vuonna 2017. Pelaaja on erikoisagentti, joka tarkkailee opiskelijatyttöjen pyjamabileitä kätketyillä kameroilla. Pervon idean takana on se, että viattomat on pelastettava kauko-ohjattujen ansojen avulla hölmöiltä monstereilta. Pelin tarinan muodostavat videopätkät ovat korniudessaan vaikuttavia. Parannetussa uusioversiossa on mukana making of -tyylistä materiaalia pelin historiasta kiinnostuneille.

Pelaa tätä, jos pelkäät… 1980-luvun lopun muotia ja hiustyylejä.

Alustat: PC, PS4, Xbox One

Night Trap 25th Anniversary Edition (2017)

 

The Letter – Horror Visual Novel (2017)

Mitä tapahtuu: Kickstarter-projektina rahoitettu The Letter on nimensä mukaisesti perinteinen ja vallan pätevästi toteutettu visual novel kauhuteemalla. Seitsemän pelihahmon ongelmat alkavat, kun kiinteistönvälittäjä löytää pahamaineisesta kartanosta oudon kirjeen. Ikävästi toljottava kummitus uhkaa tappaa hänet, jos lappua ei näytetä muille ihmisille kirouksen levittämiseksi. Juoni on sekoitus japanilaista kauhuleffaa ja dramaattista deittailua.

Pelaa tätä, jos pelkäät… tappavia kirouksia tai vaikeita ihmissuhteita.

Alustat: PC

The Letter – Horror Visual Novel (2017)

 

Outlast 2 (2017)

Mitä tapahtuu: Henkisiä traumoja kokenut kameramies Blake etsii vaimoaan pikkukaupungista, jota ei löydy miltään tavalliselta kartalta. Kintereillä ovat täyskahjon pappa Knothin seuraajat, jotka epäilevät pariskuntaa antikristuksen vanhemmiksi. Vaikuttavan näköinen ja verellä sekä raadoilla täytetty peli menettää jonkin verran tehoaan, koska kuolema tulee liian helposti ja pakottaa toistamaan takaa-ajokohtauksia.

Pelaa tätä, jos pelkäät… uskovaisia.

Alustat: PS4, Xbox One, PC

Outlast 2 (2017)

Lue artikkelin toinen osa täältä!

Lisää luettavaa