Palikkasaaga saa tervetulleita uudistuksia – ensitestissä Lego Star Wars: The Skywalker Saga / Artikkelit / pelaaja.fi

Palikkasaaga saa tervetulleita uudistuksia – ensitestissä Lego Star Wars: The Skywalker Saga

21.03.2022 // Kirjoittanut: Markus Heino
0
Ensitestissä Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Kehittäjä: Traveller’s Tales Julkaisija: Warner Bros. Interactive Entertainment
Alustat: PS5, PS4, XSX/S, One, Switch, Win Julkaisu: 5. huhtikuuta 2022

Pääsimme testaamaan tulevaa Lego Star Wars: The Skywalker Sagaa pienen ennakkosiivun verran maaliskuun puolivälissä. Etäyhteyden kautta pelattu osio tosin käsitti harmillisesti vain Episodi IV:n alun, mutta lehdistölle pidetyn esipuheen perusteella The Skywalker Saga uudistaa perinteisen Lego-pelin rakennetta hieman siinä suhteessa, että seikkailua ei ole pakko aloittaa Episodi I:stä ja pelata järjestyksessä eteenpäin. Sen sijaan pelaaja voi aloittaa taipaleensa mistä tahansa kolmesta trilogiasta omien mieltymyksiensä mukaan.

Lego-peleille tyypillisen valtava keräiltävän määrä ja kykypuun laajuus alleviivaavat yhdeksän elokuvaa kattavan pelin massiivisuutta. Hahmojen avattavat lisäominaisuudet on jaoteltu peruskykyjen lisäksi myös hahmoluokittain, ja niihin sijoitettavia pisteitä näytti olevan etsittäväksi yhteensä yli 1100 kappaletta. Jo eläkkeelle jäänyt sisäinen kompletionistini huusi hetken aikaa armoa, kun yritin laskea, kuinka kauan tarjonnan perusteelliseen haravointiin voisi mennä edes teoriassa.

Ensitestissä Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Kenttien rakennetta on ilmiselvästi yritetty modernisoida uudessa pelissä. Pelaajalle luodaan vaikutelmaa vaihtoehtoisista reiteistä, mutta nähdyn nopean rykäisyn perusteella valinnat ovat pintapuolisia. Prinsessa Leian karkumatkan aikana pystyin valitsemaan kahdesta eri käytävänpätkästä toisen etenemistä varten. Ensimmäisenä vaihtoehtona oli rakentaa irtopalikoista valtaisa lasertykki, jolla ammuttaisiin ensin hieman repsottava ovi hajalle ja sen jälkeen kylvettäisiin tuhoa kokonaiseen käytävälliseen panikoivia stormtroopereita. Toinen reitti olisi vaatinut lasertykin palasten kokoamista joksikin muuksi käytävän suulla raivoavan tulipalon sammuttamiseksi.

Hieman edettyäni paljastui kuitenkin, että toinen reitti olisi sisältänyt vain hieman enemmän kerättävää valuuttaa ja suoran kulun joka tapauksessa aivan nurkan takana häämöttävään seuraavaan etappiin. Molempien käytävien varrella ehdittiin myös nähdä vilaus Darth Vaderin legoversion hellyyttävästä kanssakäymisestä kapinallissotilaiden kanssa.

Ensitestissä Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Hämmentävän monia aiempia Lego Star Wars -pelejä läpäisseenä panin merkille muutamia tervetulleita uudistuksia Skywalker Sagan lyhyen demon varrelta. Päivitetyn ulkoasun lisäksi keskeisten sijaintien laajuus ja niihin rakennetut sivutehtävät tuntuivat aiempaa monipuolisemmilta. Tatooinella sijaitseva Luken kotitila ja sen naapurusto olivat täynnä keskustelukumppaneita päänsä päällä kelluvine kysymys- tai huutomerkkeineen. Samaten Mos Eisleyn avaruussatama tuntui tarjoavan valtavasti tutkittavaa, johon lyhyen testisession aikana ei yksinkertaisesti ollut aikaa. Myöskään avaruustaisteluja tai lentelyosuuksia en päässyt testaamaan.

Luken, R2D2:n, C-3PO:n ja Obi-Wanin ikoninen matka Larsien maatilalta Mos Eisleyyn ja Millenium Falconin hangaariin taittui siis lähinnä hiki hatussa ravatessa, mutta käteen jäi silti perusvarman Lego-pelin tunnelma. Kun siirtelin Voiman avulla Falconin palasia paikalleen, jouduin myös turvautumaan suojan takaa ampumiseen ja Han Solo tuntui tarraavan mallikkaasti rikkoutuvien kaiteiden taakse turvaan.

Tunsin koko testin ajan kuitenkin turhan vahvaa déjà vuta kokemastani, varsinkin jo useaan kertaan koluttujen Episodi IV:n maisemien suhteen. Pelin ulkonäköä on toki viilailtu ja ilmeikkäiden Lego-hahmojen toilailut ovat entistäkin hullunkurisempia, mutta peruspelailussa se ei antanut erityisen tuoretta vaikutelmaa. Lisäsisältöä on kuitenkin tulossa Skywalker-elokuvasarjan ulkopuolelta, sillä muiden muassa Rogue One: A Star Wars Storysta ja The Mandalorianista tutut hahmot saapuvat saataville kevään aikana. Ehkäpä samojen maisemien tutkiminen ties monennenko kerran tuntuu hieman kivemmalta Din Djarinin tai Ahsoka Tanon ohjaksissa.

Skywalker-dynastian vaiheet rakennetaan jälleen kerran pala palalta, kun Lego Star Wars: The Skywalker Saga julkaistaan Windowsille, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series -konsoleille ja Nintendo Switchille huhtikuun 5. päivä.

Nostoja