Pelaajan parhaat vinkit Horizon Forbidden Westiin – katso myös opasvideo! / Artikkelit / pelaaja.fi

Pelaajan parhaat vinkit Horizon Forbidden Westiin – katso myös opasvideo!

18.02.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
8
 Pelaajan parhaat vinkit Horizon Forbidden Westiin – katso myös opasvideo!

Artikkeli on julkaistu osana kaupallista yhteistyökampanjaa Playstationin kanssa.

PlayStationin kevään odotetuin yksinoikeus Horizon Forbidden West on vihdoin kaupoissa. Suurseikkailun julkaisun kunniaksi Pelaaja tarjoaa aloittelijoille tuhdin vinkkipaketin sekä teksti- että videomuodossa. Alla olevassa artikkelissa käydään läpi viisi elintärkeää neuvoa pelin alkuun, ja sen jälkeen suosittelemme sukeltamaan lopusta löytyvään opasvideoon, jossa tutustutaan tarkemmin esimerkiksi Aloyn uusiin apuvälineisiin, aseisiin, haarniskoihin ja kykyihin.

1. Enemmän vähemmällä

Ensimmäisessä Horizonissa rahat ja varaosat eivät juuri koskaan loppuneet kesken, mutta tällä kertaa asiat ovat toisin. Ammusten rakentaminen, Fast Travel -pakkauksien ostelu, juomien teko ja parannusyrttien poiminta vievät kaikki aikaa muulta puuhalta, joten sitä on syytä tehostaa nopeasti.

Tässä auttavat Hunter-kykypuun kyvyt, jotka antavat Aloyn tehdä enemmän ammuksia vähemmillä aineksilla. Erityisen hyvä on kyky, joka antaa luoda ammuksia halvemmalla, jos sen tekee Workbenchin ääressä eikä villissä luonnossa. Machine Muscle ja Machine Bone -osat ovat jatkuvasti kortilla, joten tätä mahdollisuutta ei kannata hukata.

Survivor-kykypuussa on saatavilla kyky, jolla Aloy kerää joka kasvista kahden edestä aineksia. Se tarkoittaa, että parannusmarjojen etsimiseen kuluu puolet vähemmän aikaa, jonka voi käyttää varsinaiseen etenemiseen.

 Pelaajan parhaat vinkit Horizon Forbidden Westiin – katso myös opasvideo!

2. Keihästaistelun salat

Aloyn keihäs ja lähitaistelu on tarkotettu edelleen enemmänkin ihmisten kuin koneiden kukistamiseen. Poikkeuksen tekee R2-nappia pitkään pohjassa pitämällä suoritettava Power Attack, joka on halpa ja helppo keino kaataa pienemmät koneet.

Pelissä on taisteluakin varten useita eri kykypuita, jotka voi avata täysin halutussa järjestyksessä. Kannattaa kuitenkin huomata, että juuri keihästaisteluun liittyvät tehtävät on sidottu Warrior-kykypuun avaamiseen. Jos et hanki kaikkia kykyjä, et voi haastaa Tenakhtien suurinta soturia kaksintaisteluun.

Keihästä käyttäessä kolme kombohyökkäystä on ylitse muiden. Block Breaker hakkaa vihollisten torjunnan puhki. Halfmoon Slashin ja Aerial Dashin yhdistelmäkombo, jota seuraa nuoli otsaan, on myös todella loistava.

Kun keihäällä hutkii tarpeeksi kauan, se alkaa hohtaa ja surista, jolloin seuraava R2-napautus iskee viholliseen Resonator Blastin. Sen luomaan kuulaan ampuminen räjäyttää vihun ja tekee taistelusta näin hieman vaihtelevampaa.

3. Kevyesti Metroidia

Avoimessa pelimaailmassa tulee vastaan kolmenlaisia esteitä, joiden avaamiseen ei aluksi ole lainkaan keinoja: punaisia kristalleja, tuhoutumattomia köynnöksiä ja hukkumiseen johtavia sukellusreittejä. Nämä ovat yksinkertaisesti pelin metroidvania-aineksia, ja niitä ei voi selvittää ilman tiettyjä apuvälineitä.

Juonipaljastuksia välttäen voin kertoa seuraavaa: ensimmäinen näistä apuvälineistä tulee vastaan jo varhain päätehtävän aikana ja kaksi muuta saa hankittua sen jälkeen, kun pääjuoni hajautuu kolmeen eri haaraan. Jos haluat nuohota avointa maailmaa mahdollisimman tarkkaan, kannattaa harkita pääjuonen pelaamista tuohon pisteeseen asti ennen muita puuhia – mutta ehtiihän sitä myöhemminkin. Forbidden West on valtava peli, joka kannattaa pelata hitaasti maratonina eikä sadan metrin pikajuoksuna.

 Pelaajan parhaat vinkit Horizon Forbidden Westiin – katso myös opasvideo!

4. Matkustus on laiskan rahareikä

Jos pitäisi arvioida, mihin käytin suurimman osan rahoista pelin aikana, vastaus on taatusti pikamatkustus. Ensimmäisessä pelissä Aloy saa loputtoman Fast Travel Packin, mutta nyt sellaista ei ole saatavilla. Sen sijaan pakkauksia voi hankkia kaupasta jopa 50 kappaleen läjissä, mutta se ei tule halvaksi.

Matkustaa voi ilmaiseksi tallennuspisteeltä ja nuotiolta toiselle, joten sen kanssa kannattaa ehkä olla kärsivällinen. Pikapaketilla nuotiolle voi hypätä mistä vain, mutta jälkeenpäin tutkailtuna olisin säästänyt tuhansittain metallirahaa hölkyttelemällä aina lähimmälle nuotiolle matkustusta varten. Älä tee niin kuin minä tein.

5. Tee kaikki

Jos pelaaja tekee vain pääjuonen tehtäviä ja ryntää loppuun asti, hän päätyy arviolta tason 30 päälle, ja monet Aloyn kyvyistä jäävät avaamatta. Kaikki sivutehtävät tekemällä pääsee helposti tasolle 50 ja saa ison läjän ylimääräisiä kykypisteitä vielä kaupan päällisiksi. Sivutehtävät ovat sitä paitsi oikeasti hyviä tällä kertaa, ja niistä annetaan oikeasti hyödyllisiä palkintoja, kuten aseita ja haarniskoja, joita ei voi ostaa mistään kaupasta. Esimerkiksi pelin paras lähitaisteluhaarniska on saatavana ainoastaan pitkästä Salvager-tehtäväketjusta.

Hyvä syy tehdä sivutehtävät alue kerrallaan on myös se, että kun pääjuoni etenee, tehtäviä avautuu lisää ja lisää. Pian kartta on täynnä tehtävänantajia, joista voi olla vaikea edes valita seuraavaa puuhaa. Jos Aloy tekee kaiken mahdollisen ja palaa tasaisin väliajoin tukikohtaansa jutustelemaan, sankarin apureille ilmestyy lisäksi runsaasti lisädialogia. Hätäily ei kannata.

Kommentit

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Sony kyllä puskenut ihmeellisen paljon rahaa tämän varman menestyksen markkinointiin kun koko ajan on näkemässä maksettuja juttuja pelistä.

Käyttäjän Lörppis kuva
Lörppis
Lainaus

Pian kartta on täynnä tehtävänantajia, joista voi olla vaikea edes valita seuraavaa puuhaa.

Todellinen Turn-Off :(

Käyttäjän TelaKeiju kuva
TelaKeiju

Kuinka paljon saitte sonylta rahaa tekemällä uutisen päivässä tästä pelistä?

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Pelaajalla on oman muistini mukaan aina ollut tapana tehdä artikkeleita tulevista suurpeleistä ja täällä itketään kun sattuu olemaan PS-peli :D Kertokaas, paljonkos TEILLE maksetaan loan heittämisestä<3 (Olkoon kohteena sitten Sony tai Microsoft) Oli maksettu tai ei, minusta on vain hyvä että tulevista peleistä kirjoitetaan mahdollisimman paljon, niin tietää mihin rahansa laittaa.

Käyttäjän JMNyyssonen91 kuva
JMNyyssonen91

En kanssa ymmärrä miksi porukka täällä itkee. Hyvä vaan jos Sony vaikka maksanutkin Pelaajalle jotain. Ei luulisi olevan kenellekään ongelma? Ja kuten Nelia19 sanoi. On näitä tehty aiemminkin isoista peleistä. Ei sillä ole väliä onko se Sony, Nintendo tai Microsoft. Jaksu halit vaan kaikille mielensäpahoittajille. Peli tuntuu ainakin rokkaavaan arvosteluita.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Toivon että sivustolla on muutakin luettavaa kuin nuo "kansan äänen" kommentit.
Tai sitten digilehden pariin.

Edit: En halua että Horizonia syytetään sivuston muka konsolipainotteisesta uutisoinnista.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Kyllähän nyt pelisivuston pitäisi pelivinkkejä saada antaa ja Forbidden Westiä pelannee iso osa lukijoista. Forbidden West lienee myös aika luettu aihe, joten siitä kirjoittaminen kannattaa, koska mainostajat tykkää näkyvyydestä. Jos Forbidden West aiheelle ei olisi lukijoita, niin vähemmän näitä aiheita saattaisi näkyä ja klikki on klikki, sillä ei ole väliä tuliko se aidosta kiinnostuksesta vai kyrsiintyneenä kommentoinnista.

Toki peli ei ehkä ole mitään uutta, mutta oletan että edelleen hyvin tehtyä Horizonia ja ei tämä mielestäni ainoa Ubisoftmainen peli ole vaan samaan sarjaan kuuluu myös Tsushima ja Cyberpunk 2077. Ehkä se on sitten se kymppi joka hiertää, mutta mikä virka on kympin arvosanalla jos sitä ei koskaan käytä, eikö se olisi sama kuin asteikko 1-9?

Peli on tilattu, mutta tänne postin kulke on mitä on, niin kesto lienee viikko pari, mielenkiintoista että paketti olisi saapunut nopeammin.

Käyttäjän mur72 kuva
mur72
Lainaus TelaKeiju

Kuinka paljon saitte sonylta rahaa tekemällä uutisen päivässä tästä pelistä?

Toivottavasti oikein paljon. Miks se sun napaa kaivaa?
Alustakateellisuus on ihan helvetin väsynyttä nykypäivänä.

Nostoja