Pelaajan testissä tarkan markan Turtle Beach Recon Spark -kuulokkeet / Artikkelit / pelaaja.fi

Pelaajan testissä tarkan markan Turtle Beach Recon Spark -kuulokkeet

15.08.2019 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
5
Pelaajan testissä tarkan markan Turtle Beach Recon Spark -kuulokkeet
Pelikokemusta kohentavat lisälaitteet ovat pohjaton rahareikä, johon varsinkin pc-pelaajien on petollisen helppo upottaa tili jos toinenkin. Mekaaniset näppäimistöt ja RGB-valaistut hiiret ovat vain jäävuoren huippu, jonka alta paljastuu kullattujen HDMI-liitinten ja mittatilaustattien kaltaisten ylihinnoiteltujen turhakkeiden maailma. 
 
Hienostelu ei välttämättä kuitenkaan ole jokaisen harrastajan taloudellinen ykkösprioriteetti, joten yhtä paljon tarjontaa riittää myös kukkaroystävällisten lisälaitteiden markkinoilla. Pelikuulokkeiden ykkösnimiä on tällä saralla vanha kunnon Turtle Beach, jonka huokea Recon-sarja on hinta-laatusuhteeltaan yksi markkinoiden parhaista. Valmistajan tuoreinta tulokasta, viidenkymmenen euron Recon Sparkia, mainostetaan alustalle kuin alustalle sopivina monitoimikuulokkeina.
 
Irrotettavan jatkojohdon ja pc-sovittimen ansiosta Spark-kuulokkeet todella muuntuvat moneksi ja toimivat näppärästi niin kovassa konsolikäytössä kuin matkan päällä mobiililaitteilla. Kuulokeliitännättömän puhelimen omistajien kannattaa tosin lisätä ostoslistalleen myös USB-sovitin, sillä langattomiksi kuulokkeet eivät veny. 
 
Halvemman hintaluokan kuulokkeilta ei luonnollisesti voi odottaa samanlaista audiotaiteellista suoritusta kuin 300 euron turboluureilta, mutta Recon Sparkin äänenlaadussa ei varsinaisesti ole moitittavaakaan. Äänentoisto on kirkas ja täsmällinen, ja musiikki on täysin kuuntelukelpoista genrestä huolimatta. Ohjelmistoavusteisesti simuloitu surround-äänimaailmakin tyydyttää tavispelaajan tarpeet täysin. 
 
Pelaajan testissä tarkan markan Turtle Beach Recon Spark -kuulokkeet
 
Yhtä luotettavaa perustason laatua tarjoaa myös Recon Sparkin vipumallinen mikrofoni, joka kytketään päälle ja pois asentoa muuttelemalla. Vempele tuntuu aluksi olevan turhan kaukana suusta, mutta keskustelukumppaneiden palautteen perusteella se poimii äänen tarpeeksi hyvin. Taustamölinä tosin tahtoo vuotaa läpi hieman turhan vahvasti.
 
Turtle Beachin kuulokkeita aiemmin käyttäneenä suurin huolenaiheeni ei tosin ollutkaan äänentoisto vaan yleismukavuus. Aiempien kokemuksieni perusteella valmistajan muotoilu ei ole markkinoiden ergonomisinta, eikä Recon Spark sekään ole varsinainen mukavuuden multihuipentuma. Pannan pituuden ja kuppien asennon säätelystä huolimatta ainakin omat ohimoni jomottivat jo reilun tunnin pelailun jälkeen. Silmälasipäisille helpotusta oloon tuovat ilmeisesti erikoispehmusteet, jotka antavat tilaa lasien sangoille, mutta itseltäni niiden toimivuus jäi toteamatta.
 
Kuulokkeiden hinta näkyy parhaiten muovisissa valmistusmateriaaleissa, jotka antavat kokonaisuudesta ikävän lelumaisen kuvan. Mainosmateriaalista päätellen naispelaajia kosiskeleva värimaailmakin tuo mieleen lähinnä 90-luvun tuulipukumuodin. Maailmasta löytyy varmasti pelaajia, joiden suurin toive on löytää laventelinväriset lisälaitteet pelipisteelleen, mutta itse en ole yksi heistä.
 
Loppujen lopuksi moni muukin Recon Sparkin tässä arvostelussa saama miinuspiste on kiinni loppukäyttäjän omista mieltymyksistä, joten kokonaisarvosana kannattanee muodostaa tätä silmällä pitäen itse. Tärkeintä lienee, että kuulokkeet kantavat ääniaallot maaliin asti varsin mallikkaasti, eikä niiltä voi viidenkymmenen euron hintaan enempää pyytääkään.

Kommentit

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Hyvä istuvuus päähän on itselle aivan yhtä tärkeä, kuin kuulokkeista lähtevä soundi. Näissä pelikuulokkeissa on valitettavasti äänetkin aina aivan kauheaa kuunneltavaa. Testannu Razereita ja SteelSerieksiä. Puolet halvemmalla saa vaikka Sennheiserilta helkkaristi paremmat kuulokkeet. Niistä tietenkin uupuu se mikki, mutta kun näissä pelikuulokkeissa se mikkikin häviää jollekin 5€ maksavalle erilliselle pöytämikille.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En voi mitään mielikuvalle, jossa tämä on maksettu mainos, jonka takia ei voi täysin haukkua tuotetta vaikka periaatteessa se tässä tehdäänkin vähän kiertelemällä. 50 euroa tuosta on aika iso summa kun samalla rahalla saa vaikka ja mitä.

Näitä (LS20), jotka itseltänikin löytyy, on ainakin kehuttu ja omista maksoin 12,95 euroa tarjouksesta.

Löytyy myös Superluxit mutta noissa ei ole mikkiä. Tuleekin käytettyä vähän eri hommissa mutta miksei yksinpeleissäkin jos ei mikkiä kaipaa.

Joku muukin halpis yhdistelmä löytyy ja sekin varmasti oli halvempi kuin 50 euroa ja tuskin juuri sen huonompi sekään. Ikinä en ole omistanut edes lähelle satasta meneviä kuulokkeita, joten ehkä en vain tiedä "hyvästä" mutta vähän on sama fiilis kuin tonnin puhelimien kanssa että en pysty millään perustelemaan itselleni kyseistä hintaa noista vehkeistä.

Langattomuus, vastamelu sun muu toki maksaa ja ymmärrän niiden tuovan hintaa kuulokkeisiin mutta kyllä kuulokkeissa hintaa on jo ilman näitäkin sinänsä loogisia hinnankorottajia sisältämättäkin. Ja ainahan se jollekin ryhmälle suunnattu (naisille tässä tapauksessa?) ja varsinkin "gaming" maksaa.

Itseltäni löytyy "gaming" tuoli mutta sekin hillityimmästä päästä ja ostettu jonkun kymmeniä vuosia vanhan, nitisevän ja erittäin halvan toimistotuolin tilalle. Ärsyttää tuo "gaming"-tyylinen koristelu mutta kun sopivaan hintaan sai niin enpä viitsinyt olla ostamatta kun tarpeeseen tuli.

Aiheeseen kun päästiin, niin löytyy myös Rival 710 -hiiri, jossa näyttö (ledien lisäksi tietenkin). Siis mitä, miksi? En tiedä, eikä kiinnosta, sillä hiiri on hyvä senkin kanssa ja oli tarjouksessa. Samoin on kaikenlaiset rgb-ledit kotelossa koska (tarjouksesta tottkai) ostamani emolevy sekä Ryzenin cooler molemmat sellaiset omaavat. En tiennyt niistä ennen kuin sain paketit kotiini. Nykyään tuntuu olevan vaikea jo välttää tätä "gamingiä" vaikka oma tyyli/maku olisi muuta.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus zappah

En voi mitään mielikuvalle, jossa tämä on maksettu mainos, jonka takia ei voi täysin haukkua tuotetta vaikka periaatteessa se tässä tehdäänkin vähän kiertelemällä.

Et ole ainut, jolle tulee tuo mielikuva. Laittaisin rahani sen puolesta, että tämä todella on mainos.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus Kornholic

[quote="zappah"]En voi mitään mielikuvalle, jossa tämä on maksettu mainos, jonka takia ei voi täysin haukkua tuotetta vaikka periaatteessa se tässä tehdäänkin vähän kiertelemällä.[/quote]

Et ole ainut, jolle tulee tuo mielikuva. Laittaisin rahani sen puolesta, että tämä todella on mainos.

Kait olisivat ilmoittanu että on maksettu mainos

Mainoksen on oltava tunnistettavissa mainokseksi vaivatta esitystavasta ja mainosvälineestä riippumatta. Kuluttajalla on oikeus tietää, milloin häneen yritetään vaikuttaa kaupallisesti. Mainonnan tunnistettavuuden vaatimus koskee kaikkia kanavia ja muotoja, myös sosiaalista mediaa.

Alaikäiset, alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret, ovat kuluttajansuojalaissa erityisasemassa. Alaikäisiin kohdistuvaa markkinointia arvioidaan tiukemmin kuin muuta markkinointia, koska alaikäisiä voidaan heidän tietojensa tai kokemustensa rajoittuneisuuden vuoksi pitää tavallista alttiimpina markkinoinnin vaikutuksille.

Käyttäjän Johanna Puustinen kuva
Johanna Puustinen

Kuten frozen tuossa arvelikin, me kyllä ilmoitamme kaupallisista yhteistöistä hyvin selkeästi - yleensä jutun otsikossa. Kuulokkeet saatiin kyllä arvosteluun ilmaiseksi, mutta sama pitää paikkansa myös pitkälti kaiken muun arvostelemamme teknologian ja viihteen kohdalla.

Itse lisäsin tuon viimeisen klausuulin arvosteluun, koska koin sen tarpeelliseksi. Vaikka kuulokkeet eivät sovi minun päähäni enkä itse pidä niiden väristä, jollekin toiselle ne saattavat olla juuri oikeat. En voi itse käyttää esimerkiksi korvan sisään meneviä in-ear -kuulokkeitakaan ilman kipua, mutta se ei tarkoita, että ne olisivat kaikkien lukijoiden mielestä käyttökelvottomia kidutusvälineitä.

Lisäksi olen itse tekstissä mainittu nolo lisälaitehifistelijä, ja sen vuoksi nämä tuntuvat ehkä todellisuutta halvemmilta. :)