PlayStation Plus - megaopas pelipalvelun käyttöön ja tilaamiseen / Artikkelit / pelaaja.fi

PlayStation Plus - megaopas pelipalvelun käyttöön ja tilaamiseen

19.12.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
8
Kaupallinen yhteistyö: PlayStation Plus - megaopas pelipalvelun käyttöön ja tilaamiseen

PlayStation Plus uudistui kesällä, ja siitä on kasvanut nopeasti entistäkin isompi, monipuolisempi ja laajempi pelipalvelu. Se tarjoaa nyt kolme erihintaista tasoa, joista kaikilla on omat erilaiset etunsa. Ominaisuuksia on nyt kuitenkin niin valtava määrä, että kenen tahansa on jo vaikea pysyä kärryillä siitä, mitä eri tasot antavat tilaajalle. Avaamme nyt tässä oppaassa kaikki PlayStation Plus -palvelun ominaisuudet ja hinnat, jotta tietäisit tarkkaan, mikä tilaus sopii juuri sinulle.

 

PlayStation Plus Essential -jäsenyystaso

Tason etuihin lukeutuvat:

 • Mahdollisuus pelata PlayStation 4 & PlayStation 5 -pelejä verkossa. Tämä on moninpeleistä pitävälle Plussan tärkein ominaisuus
 • Kuukausittain vaihtuvat PlayStation Plus -jäsenille tarkoitetut pelit, jotka ovat lunastettavissa omaan pelikirjastoon kuluvan kuukauden aikana. Nämä pelit saa pitää itsellään koko tilauskauden ajan, mutta niihin pääsy evätään jos tilaus ei syystä tai toisesta uusiudu. Pelit kuitenkin odottavat kirjastossa jäsenyyden uusimista.
 • Parhaat jäsentarjoukset valituista peleistä, lisäosista, ennakkotilauksista ja monista muista PlayStation Storen sisällöistä.
 • Tallenna pilveen enimmillään 100 Gt PS4:n pelidataa* ja 100 Gt PS5:n pelidataa ja jatka pelaamista toisella konsolilla samasta kohtaa, mihin jäit.
 • Share Play -jako-ominaisuus, jonka aikana voi jakaa pelin hetkellisesti toisen PlayStation Plus -jäsenen pelattavaksi, vaikka hän ei edes omistaisi peliä
 • Useita kiintolevylle ladattavia PS4-klassikkopelejä kattava, vain PlayStation 5 -käyttäjille saatavilla oleva PlayStation Plus Collection.
 • PS5-pelaajille pääsy tiettyihin peleihin laadittuihin Pelivinkkeihin, jotka neuvovat esimerkiksi kinkkisissä pulmatilanteissa

Kuukauden PlayStation Plus Essential -jäsenyys maksaa 8,95 euroa, kolmen kuukauden jäsenyys 24,95 euroa ja vuoden jäsenyys 59,95 euroa (Jos tilaat vuoden jäsenyyden kertamaksulla säästät selvää rahaa, sillä kuukausitasolla maksu on käytännössä alle 5 euroa).

 

 

PlayStation Plus Extra -jäsenyystaso

Tason etuihin lukeutuvat:

 • Kaikki Essential-tason edut
 • Pääsy Pelivalikoimaan, joka on sadoista ladattavista PlayStation 4- ja PlayStation 5 -peleistä koostuva pelikirjasto
 • Pääsy Ubisoft+ Classics -palvelun pelitarjontaan, joka sisältää niin Ubisoftin tuoreimpia uutuksia kuin firman klassikkopelejä.

Kuukauden PlayStation Plus Extra -jäsenyys maksaa 13,95 euroa, kolmen kuukauden jäsenyys 39,95 euroa ja vuoden jäsenyys 99,95 euroa (Jos tilaat vuoden jäsenyyden kertamaksulla säästät selvää rahaa, sillä kuukausitasolla maksu on käytännössä noin 8 euroa).

 

PlayStation Plus Premium -jäsenyystaso

Tason etuihin lukeutuvat:

 • Kaikki Essential- ja Extra-tasojen edut
 • Pääsy Klassikkovalikoimaksi kutsuttuun pelikirjastoon, joka koostuu sadoista kiintolevylle ladattavista tai suoratoistettavista PlayStation 1-, PlayStation 2- ja PlayStation Portable -peleistä. Tarjolla on myös suoratoistettavia PlayStation 3 -pelejä.
 • Pelien suoratoisto pilvestä. Suoratoisto onnistuu konsoleiden lisäksi myös tietokoneella PlayStation Plus -sovelluksen avulla.
 • Pääsy vaihtuvien pelien kokeiluversioihin, jotka ovat pelattavissa rajoitetun ajan ennen koko version ostopäätöstä

Kuukauden PlayStation Plus Premium -jäsenyys maksaa 16,95 euroa, kolmen kuukauden jäsenyys 49,95 euroa ja vuoden jäsenyys 119,95 euroa (Jos tilaat vuoden jäsenyyden kertamaksulla säästät selvää rahaa, sillä kuukausitasolla maksu on käytännössä alle 10 euroa).

 

 

Kuukausittaiset pelit - ilmaispelejä varastoon

PlayStation Plus -palvelun perinteisin etu on jäsenille lisäveloituksettomien pelien kokoelma, joka kasvaa hitaasti mutta varmasti kuukausi kuukaudelta. Minkä tahansa tason tilaaja saa joka kuussa pari peliä, jotka kannattaa lunastaa omaan kokoelmaan. Näiden pelien pelaaminen vaatii aktiivista tilausta, mutta ne pysyvät omassa kirjastossa lunastuksen jälkeen, vaikka PlayStation Plus -tilaus katkeaisi välissä. Ne myös palaavat käyttöön heti, kun tilaukseen uusii. Esimerkiksi marraskuussa 2022 tarjolla oli loistava samuraiseikkailu Nioh 2, lasten rakastama LEGO Harry Potter Collection ja vinkeä astronauttipeli Heavenly Bodies. Vuoden aikana pelejä kertyy varmasti jokaiseen makuun ja pitkäaikaisten Plus-jäsenten lisämaksuton pelikirjasto onkin jo todella kattava.

 

PlayStation Plus Collection - pieni kokoelma laatupelejä

Essential-tason tilaajat pääsevät käsiksi pienimpään ladattavien pelien kokoelmaan, jossa on kymmeniä huippupeliejä pääasiassa PlayStation 4 -ajalta. Tämä kokoelma on suunnattu erityisesti PlayStation 5 -omistajille, jotka haluavat kokea runsaan katalogin loistokkaita suurpelejä kuten The Last of Us Remastered, Uncharted 4: A Thief’s End ja Until Dawn.

 

 

Pelivalikoima – sadoittain nykyaikaisia huippupelejä

Extra- ja Essential-tason tilanneille avautuu osuvasti nimetty Pelivalikoima, josta voi ladata yli 400 PlayStation 5- ja PlayStation 4 -peliä. Tarjolla ovat kaikki PlayStationin rakastetuimmat ja arvostetuimmat hittipelit, kuten God of War, Horizon Zero Dawn, Ghost of Tsushima ja The Last of Us. Mukana on myös aivan tuoreita uutuuksia, kuten kesällä ihastuttanut kissapeli Stray. Katalogissa on myös muiden julkaisijoiden isoja hittejä, kuten Arkane Studiosin Deathloop.

 

Ubisoft+ Classics - Far Crysta  South Parkiin

Uppoudu kuratoituun valikoimaan Ubisoft+ Classics -pelejä osana PlayStation Plus Extra- tai Premium-tilaustasi. Lataa ja pelaa rakastettuja julkaisuja ikonisista pelisarjoista, kuten Far Cry, The Division ja Assassin’s Creed PS4- tai PS5-konsolillasi. Valikoimaan lisätään uusia pelejä säännöllisesti!

 

 

Klassikkovalikoima – pelimatka pleikkarin historiaan

Ainoastaan Premium-jäsenet pääsevät Klassikkovalikoiman avulla aikamatkalle, jossa suoratoistettavana on satoja pelejä alkuperäiseltä PlayStationilta, PlayStation 2:lta, PlayStation 3:lta ja PSP-käsikonsolilta. Osa on aivan alkuperäisessä kuosissaan ja osa ehostettuja remasterointeja. Haluatko pelata 1990-luvun Dragon’s Laireja, vanhoja God of Wareja tai Resident Evil -sarjan pienempiä pelejä? Ne kaikki löytyvät Klassikko-valikoiman annista. Lapsiperheille tarjolla ovat puolestaan esimerkiksi LEGO-sarjan klassiset seikkailut eli LEGO Batman, LEGO Star Wars ja LEGO Harry Potter.

 

Mistä tiedän, mitä pelejä voi suoratoistaa?

Mikäli et halua odottaa pelien asentumista, Premium-tason etuihin lukeutuu valikoitujen pelikokoelmiin lukeutuvien pelien suoratoistomahdollisuus. Se tarkoittaa, että pelit eivät pyöri omalla konsolilla vaan pilvipalvelussa, ja peli lähetetään pelaajalle videokuvana. Suoratoistettavat pelit on merkitty pelikokoelmien antiin selkeästi, mutta ne on myös listattu PlayStation Plus -päävalikkoon oman ja erillisen Suoratoisto pilvestä -valikon taakse. Osan peleistä voi halutessaan asentaa suoraan konsolin kiintolevylle tai vaihtoehtoisesti pelata suoraan verkon välityksellä suoratoistona. Tietokoneille on saatavilla lisäksi erillinen sovellus, jonka avulla pelejä pääsee suoratoistamaan täysin ilman konsolia.

 

 

Jäsenyyden päivittäminen

Useat vanhat ja ennen kesäistä PlayStation Plus -uudistusta palvelun tilanneet ovat tätä nykyä Essential-tason jäseniä. Korkeammille tasoille päivittäminen onnistuu myös voimassa olevan tilauksen aikana, jolloin korotuksesta veloitetaan vain tilauksen jäljellä olevien kuukausien osalta ja tilaus jatkuu uudella tasolla seuraavan maksukauden alussa. Tilauksen peruutus ja jäsenyystason madaltaminen onnistuvat myös, ja muutokset tulevat voimaan käynnissä olevan tilauskauden päätteeksi.

 

Mikä taso sopii minulle?

Oleellisinta PlayStation Plus -palvelun käytössä on päättää, mikä tilaustaso sopii juuri omiin tarpeisiin pelaajana. Essential antaa runsaasti moninpelin kaltaisia etuja, ja kuukausittaista ilmaispeleistä kertyy hitaasti mutta varmasti iso kokoelma.

Extra-tilaajan etuna on yksinkertaisesti pääsy paljon isompaan pelikirjastoon. Pelikokoelma ja Ubisoft+ Classics sisältävät valtavan määrän ladattavia moderneja pelejä, joten se sopii hyvin ihmisille, jotka haluavat kokeilla helposti ja halvalla uusia pelisarjoja tai lajityyppejä. Pelivalikoima on myös sen verran monipuolinen, että tämä taso palvelee myös lapsiperheitä.

Premium-taso palvelee yllättävän monenlaisia pelaajia. Paljon iloa saavat ne, jotka haluavat palata nuoruutensa hitteihin tai sivistää jälkikasvuaan vaikkapa klassisilla PS2-peleillä. Mahdollisuus suoratatoistoon lataamisen sijasta tekee kokeilemisesta vielä helpompaa ja nopeampaa, kun pelit voi ottaa testiin välittömästi. Premium-suoratoisto on löytänyt myös uuden yleisön, sillä sen avulla myös tietokonepelaaja pääsee kokemaan Bloodbornen kaltaiset PlayStation-klassikot.

*Enintään 1 000 tallennustiedostoa PS4:llä

Klassikkovalikoima ja pelien kokeiluversiot ovat saatavilla vain Premium- ja Deluxe-tilauksella. Pelikirjasto vaihtelee ajan ja tilaustason mukaan. PlayStation Plus -jäsenyydestä veloitetaan toistuva tilausmaksu, kunnes tilaus perutaan. Ehdot ovat voimassa: play.st/psplus-usageterms

 

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Onko tuo PS+ jotenkin vaikea käyttää kun ei riitä edes tavallinen opas vaan pitää olla jopa megaopas? Ja tuleeko seuraavaksi opas Netflixin tilaamisesta ja käyttämisestä, sillä varmasti jollain on senkin kanssa hankaluuksia jos tämänkin. Se kyllä pitää myöntää että Sonylla usein on vähän typeriä nuo systeemit eli ehkä tuolle on tässä kohtaa tarvettakin.

Käyttäjän ripulisaasta kuva
ripulisaasta
Lainaus zappah

Onko tuo PS+ jotenkin vaikea käyttää kun ei riitä edes tavallinen opas vaan pitää olla jopa megaopas? Ja tuleeko seuraavaksi opas Netflixin tilaamisesta ja käyttämisestä, sillä varmasti jollain on senkin kanssa hankaluuksia jos tämänkin. Se kyllä pitää myöntää että Sonylla usein on vähän typeriä nuo systeemit eli ehkä tuolle on tässä kohtaa tarvettakin.

Tämä ”megaopas” on mainos.

Käyttäjän Hege kuva
Hege

Minusta tällaisessa informatiivisessa mainoksessa hyödyllistä olisi infota hinnoittelusta ja siitä, paljonko maksaa upgreidata alemmalta tasolta ylemmälle. Itse esim ostin huhtikuussa Ps plus perustason vuodeksi lähinnä koska halusin Elden ringin moninpeliominaisuudet käyttöön. Elokuussa kun oli 200 päivää jäljellä, upgreidasin Plus extra tasolle ja se maksoi jotain 24 euroa. Halusin pelata Returnalin ja oli huomattavasti halvempaa upgreidata kuin ostaa se peli kaupasta. Nyt jos upgreidaisin Plus extra tasolta Premium tasolle niin se maksaisi jotain 6 euroa. Upgreidaamisen hinta siis muuttuu sen mukaan, montako päivää vuosijäsenyyttä on jäljellä. Jos esim haluaisin pelata Premium tason classic-kokoelmasta jonkun vanhan god of warin tai super stardustin niin upgreidaaminen ei enää maksaisi kovin paljoa. Minusta tämä on hyvä ja joustava tapa hinnoitella nuo korkeamman tason jäsenyydet.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus ripulisaasta

Tämä ”megaopas” on mainos.

Ja mainokset ovat jotenkin kritiikin ulkopuolella?

Tiedän kyllä mikä on mainos ja jopa sen että tämä taitaa olla ns. natiivimainontaa. Se ei kuitenkaan tarkoita että se olisi jotenkin koskematonta reviiriä eikä sitä voisi kritisoida.

Käyttäjän ripulisaasta kuva
ripulisaasta
Lainaus zappah

[quote="ripulisaasta"]Tämä ”megaopas” on mainos.[/quote]Ja mainokset ovat jotenkin kritiikin ulkopuolella?

Tiedän kyllä mikä on mainos ja jopa sen että tämä taitaa olla ns. natiivimainontaa. Se ei kuitenkaan tarkoita että se olisi jotenkin koskematonta reviiriä eikä sitä voisi kritisoida.

Niin en tiedä, ensimmäisessä kommentissa ihmettelet tämän mainoksen tarpeellisuutta.

Mainoksen ideana on tuottaa rahaa ja tuoda brändiä ihmisten tietoisuuteen. Ei sillä ole yhtään mitään tekemistä aitojen tarpeiden kanssa - tässä on haluttu nyt vain promota uusia tilaussysteemejä. Se on sitten subjektiivista, että luetko mieluummin "megaopasta" vai katsotko 4 minsan mainoksen Pelaajalehden sivuilla. Ehkä tuo ensimmäinen on parempi vaihtoehto kaikkien mielestä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus ripulisaasta

Niin en tiedä, ensimmäisessä kommentissa ihmettelet tämän mainoksen tarpeellisuutta.

Mainoksen ideana on tuottaa rahaa ja tuoda brändiä ihmisten tietoisuuteen. Ei sillä ole yhtään mitään tekemistä aitojen tarpeiden kanssa - tässä on haluttu nyt vain promota uusia tilaussysteemejä.

Tulkintasi on ihan pielessä, sillä en missään kohtaa ihmettele mainoksen tarpeellisuutta vaan megaoppaan tarpeellisuutta. Lisäksi olin viestiä kirjoittessani täysin tietoinen että kyseessä on mainos. Tiedän myös vallan hyvin miksi mainoksia tehdään.

Sinun kannattaisi kenties tarkistaa että mitä on sarkasmi.

Rautalangasta: kritisoin sarkasmillani kyseistä natiivimainontaa, jossa mainos puetaan MEGAoppaaksi, joka lähinnä minussa herättäisi kysymyksen siitä, että onko palvelu niin vaikeaselkoinen että se tarvitsee oppaan eikä tavallinen edes riitä.

Tiedän kuitenkin oikeasti vallan hyvin miksi MEGAopas on olemassa: se on mainos.

Lainaus ripulisaasta

Se on sitten subjektiivista, että luetko mieluummin "megaopasta" vai katsotko 4 minsan mainoksen Pelaajalehden sivuilla. Ehkä tuo ensimmäinen on parempi vaihtoehto kaikkien mielestä.

Onko sinulla sisäpiirin tietoa että vaihtoehto oli nimenomaan 4 minsan mainos? Kysyisin myös että kuka sen pakottaa katsomaan eli miten pituus on oleellista? Ei Pelaaja-lehti tietääkseni mikään Youtube ole jossa pitää katsoa videoita että näkee itse sisällön.

Kyseenalaistaisin itse kyllä myös natiivimainonnan eettisyyden. Se, että mainos naamioidaan oikeaksi sisällöksi voi olla haitallista esim. johtamalla harhaan. Toki niissä useimmiten on merkintä "yhteistyöstä" tms. mutta esim. vanhemmat ihmiset ja lapset eivät sellaista välttämättä huomaa kun niitä ei tunnu moni perustallaajakaan ehtiä huomata nykyään.

Käyttäjän ripulisaasta kuva
ripulisaasta

Sieltähän sarkasmikortti jo tippuikin. Vanha kunnon tilanne jossa ensin märistään ja lopulta kaikki olikin sarkasmia ja hauskaa huumoria. Pelaajalehden saitti on jo nyt täynnä mainoksia, niin eiköhän ne pakotetut videotkin sieltä tule ennen saitin alasajoa.

Hyvää joulua ja parempaa uutta vuotta sinulle!

Käyttäjän zappah kuva
zappah

No nyt on kyllä kirjoittajan nimen mukaista tekstiä mutta vastataan silti:

Lainaus ripulisaasta

Sieltähän sarkasmikortti jo tippuikin.

Jo? Jos et sitä alkuperäisestä viestistä tunnistanut, ja nyt kuvittelet sen olevan jokin "kortti", niin en voi asiassa auttaa. Voin vain todeta miten asia meni enkä minä kauheasti sille mitään voi jos lukija ei ymmärrä. Se nyt ei sinänsä netissä ole uutta.

Lainaus ripulisaasta

Vanha kunnon tilanne jossa ensin märistään ja lopulta kaikki olikin sarkasmia ja hauskaa huumoria.

Ensin kannattaisi tarkistaa sarkasmin määritys, sillä "hauskaa huumoria" ei ole ehkä se sopivin kuvaus sarkasmin kohdalla.

Ja mikä "märistään"? Jos asiasta sarkasmin keinoin kritisoi niin se on märisemistä? Kannattaisi vähän vähemmän ottaa itseensä.

Lainaus ripulisaasta

Pelaajalehden saitti on jo nyt täynnä mainoksia, niin eiköhän ne pakotetut videotkin sieltä tule ennen saitin alasajoa.

Miten tämä nyt liittyy siihen, että koet minun keksineen sarkasmin myöhemmin enkä jo alunperin viestissäni nimenomaan tarkoittanut kritisoida ivallisesti "megaoppaaksi" naamioitua mainosta?

Yhtä lailla minua tympii natiivimainonta muuallakin mutta eipä ole ollut tarvetta tai halua tehdä käyttäjätilejä muualle.

Lainaus ripulisaasta

Hyvää joulua ja parempaa uutta vuotta sinulle!

Huoh. Samoin oikein passiivisaggressiivista joulua sinnekin.