Testissä superkevyt langaton pelihiiri MSI Clutch GM41 Lightweight Wireless / Artikkelit / pelaaja.fi

Testissä superkevyt langaton pelihiiri MSI Clutch GM41 Lightweight Wireless

4.09.2021 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
0
Testissä superkevyt langaton pelihiiri MSI Clutch GM41 Lightweight Wireless

Minimalistinen mutta muuntautumiskykyinen

Ultrakevyet, erityisesti elektroniseen urheiluun suunnitellut hiiret ovat monesti erittäin minimalistisia ilmestyksiä – hyvästä syystä. Äärimmäinen keveys vaatii nimittäin äärimmäisiä uhrauksia, ja siispä kilpahiiret harvoin pärjäävät perusmallin pelihiirille näyttävyydessä tai monikäyttöisyydessä. Hiljattain MSI:ltä testiin saamamme Clutch-malliston uusin tulokas, GM41 Lightweight Wireless, on moniin kilpailijoihinsa verrattuna kuitenkin jopa yllättävän monipuolinen peliväline, joka ei siltikään tee kompromisseja kepeytensä suhteen.

Wireless-malli seuraa alkuvuodesta julkaistua langallista GM41:tä, joka oli 65 gramman painoluokassaan varsin vertailukelpoinen yksilö. Langattomuus kasvattaa paketin painoa vääjäämättä, mutta uusi 74 grammaankaan etiketti ei päätä huimaa. Keveydestä huolimatta MSI ei ole joutunut hyödyntämään ultrakevyille hiirille ominaista hunajakennorakennetta, vaan GM41 on kauttaaltaan jykevän oloista, ehjää muovia.

MSI on muotoilupuolella saanut muutenkin jopa yllättävän paljon aikaan painorajoituksien puitteissa. Vaikka ylilyönteihin ei olekaan varaa, hillitysti tyylitellyt painikkeet sekä hiiren metallinkiiltoinen pinta paljastavat sen kyllä silmämääräisestikin pelikäyttöön tarkoitetuksi. Kyytiin on yllättäen ujutettu jopa kustomoitava RGB-valo, joka tosin jää käytössä kämmenen alle piiloon.

Mittasuhteiltaan GM41 on melko kookas, mutta se sopii symmetrisyydessään ja virtaviivaisuudessaan pienempäänkin käteen ja kaikenlaisiin otteisiin. Hiiren porrastettu rulla on jämäkkä ja pääpainikkeiden tuntuma terävä, mutta sen pienet sivupainikkeet ovat ikävän pehmeät ja muhjuiset. Hiiren sivut on päällystetty teksturoidulla kumipinnoitteella, joka tarjoaa pitoa hikisillekin käsille. PTFE- eli teflontassujen ansiosta hiiri kiitää matolla lähes kitkatta.

Testissä superkevyt langaton pelihiiri MSI Clutch GM41 Lightweight Wireless

Käyttökokemus on positiivinen myös teknisesti. Hiiren vasteaika on vain yhden millisekunnin, sen DPI-haarukka kipuaa typerryttävään 20 000 pisteeseen asti, ja sensorin tarkkuutta mittaava IPS-lukukin on kiitettävät 400. Toisin sanoen hiiri selviää tehtävästä kuin tehtävästä, ja sen suorituskykyä rajoittaakin lähinnä selittämättömästi pohjaan sijoitettu DPI-kytkin, joka ei todellakaan palvele tarkoitustaan toiminnan tuoksinassa. Kaikeksi onneksi painikkeet voi uudelleenohjelmoida helppokäyttöisen MSI Center -sovelluksen avulla.

Erityistä kiitosta hiiri ansaitsee muuntuvaisuudestaan. Vaikka sitä markkinoidaan langattomana, voi sen halutessaan kytkeä myös kiinni paketissa mukana tulevalla johdolla. Kaapelilla koneeseen saa kiinni vaihtoehtoisesti myös pienen lataustelakan, joka samalla toimii langattomaan käyttöön vaaditun vastaanottimen kotina. Telakan ansiosta hiiri ei varaa latauksessakaan yhtä USB-porttia enempää, ja se on helppo muistaa laittaa latinkiin vaikkapa joka yö. Akun tyhjentymisestä ei tosin tarvitse juuri huolehtia, sillä MSI lupaa GM41:lle jopa 80 tunnin akunkestoa. Jo 10 minuutin lataus riittää 9 tunnin yhtäjaksoiseen käyttöön, ja täyteen akut saa puolessatoista tunnissa.

Hiiren pyyntihinta pyörii kotimaisissa verkkokaupoissa kirjoitushetkellä varsin maltillisen 80-85 euron tienoilla. Vaikka kevyet hiiret mielletään monesti hyvin kapean, kilpailuhenkisen yleisön tuotteiksi, GM41 onnistuu yhdistelemään minimalistisuutta ja monikäyttöisyyttä tavalla, joka saattaa hyvinkin vedota myös kokeilunhaluisiin tavispelaajiin.

Tuotenäyte saatu lainaan valmistajalta.

Johanna Puustinen

Nostoja