Tiesitkö? Devil May Cry oli aluksi Resident Evil / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? Devil May Cry oli aluksi Resident Evil

22.10.2017 // Kirjoittanut: Ida Suominen
3
Tiesitkö? Devil May Cry oli aluksi Resident Evil

"Tiesitkö?" on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Kun Resident Evil 2 ilmestyi alkuvuodesta 1998, peliä ylistettiin sen tarinasta, asetelmasta ja graafisesta ilmeestä. Se ei ehtinyt olla pitkään kaupan hyllyllä, kun tuottaja Shinji Mikami pyysi ohjaaja Hideki Kamiyaa asettumaan uudelleen kuskinpukille. Pelin, jonka Kamiya tiimeineen otti työn alle, oli tarkoitus olla Resident Evil 3.

Vuosituhannen taitteessa ilmestynyt PlayStation 2 kuitenkin väänsi aikataulua ja pakotti lykkäämään Kamiyan projektia. Liennyttääkseen fanien kärsimättömyyttä, Capcom julkaisi kolmantena pelinä alkujaan kevyemmäksi sivuosaksi tarkoitetun Resident Evil 3: Nemesiksen, ja Kamiyan työstämästä pelistä tuli Resident Evil 4.

Pöhinä alkoi joulukuussa 1999, kun Mikami mainitsi ohimennen neljännen osan olevan tuloillaan. Capcom pysyi vaitonaisena, mutta antoi puolimyönnyttelevän lausunnon, jossa todettiin yhtiön tekevän jatko-osia parhaille peleilleen.

Samaan aikaan neljännen osan kehitystiimi kävi tutustumassa Euroopan ihmeisiin. Kamiya oli päättänyt painottaa toimintaosuuksia, mutta päähenkilö Tony Redgrave ei näyttänyt tarpeeksi hyvältä sarjassa siihen asti käytettyjen kiinteiden kamerakulmien läpi katsottuna. Kameran toimintaa muutettiin dynaamisemmaksi, mikä edellytti tutkimustyötä ja yksityiskohtaisempaa perehtymistä peliin tuleviin visuaalisiin elementteihin. Päätöstä seurasi retki Espanjaan ja Isoon-Britanniaan, missä suunnittelijat tutustuivat goottilaiseen arkkitehtuuriin.

Mikamin mielestä peli oli ajautunut liian kauas Resident Evilin tyylistä voidakseen olla osa sarjaa. Kamiyalle sen sijaan oli tärkeää, että toiminta ja tyylikkyys olivat keskeisessä osassa, mitä ei tiimin yrityksistä huolimatta saatu istumaan selviytymiskauhun muottiin. Mikami onnistui taivuttelemaan kehitystiimin ja Capcomin johtoportaan siitä, että peli ansaitsee oman nimikkeensä. Zombit jäivät pois, kun Kamiya kirjoitti päähenkilön yli-inhimillisten voimien ympärillä pyörivästä mysteeristä demoninmetsästäjän työkeikan.

Devil May Cry julkaistiin kesällä 2001. Se keräsi kiitosta goottilaisesta tunnelmastaan, pelattavuudestaan ja toiminnastaan. Suosio varmisti, että alkujaan Resident Evilin neljänneksi osaksi tarkoitettu peli poiki lopulta oman sarjansa.

Lue lisää:

Kommentit

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Oli tiedossa, loistava peli. Muistan kun aikoinaan näin Tiltissä pelikuvaa pelistä, olin heti myyty.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tiesin ja onneksi siitä ei tullut Resident Evil -peliä. Olisi ollut vielä paskempi kuin varsinainen Resident Evil 4 vai pitäisikö sanoa 4 Resident Evil niinkuin pelin title screen sanoo. Toisaalta ihan sama minkä tyyppinen kikkare sarjan alamäen aloitti.

Tiedän kuinka massoista poikkeava mielipiteeni RE4:stä on tai siis 4RE:stä, että paskamyrskyä odotellessa.

Muokataas sen verran, että kukaan ei pääse luulemaan, että tarkoitin, että Devil May Cry olisi kikkate sillä se ei ole. Se vaan olisi ollut surkea Resident Evil -peli, ehkä vielä isommin kuin se varsinainen nelonen.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Ressu nelonen asettuu itsellä top 3:sen joukkoon. Oli mukavaa vaihtelua ja erittäin tyylikkään näköinen. Dmc ykkönen oli ensimmäinen ps 2 peli minkä omistin ja siksi edelleen, sarjan paras tuotos, vaikka kontrollit ja toiminta ovatkin hiotuneet myöhäsemmissä osissa.

Nostoja