Tiesitkö? Disney hautasi Kingdom Hearts -animaatiosarjan jottei loukkaisi Tetsuya Nomuraa / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? Disney hautasi Kingdom Hearts -animaatiosarjan jottei loukkaisi Tetsuya Nomuraa

17.03.2019 // Kirjoittanut: Ida Suominen
0
Tiesitkö? Disney hautasi Kingdom Hearts -animaatiosarjan jottei loukkaisi Tetsuya Nomuraa

"Tiesitkö?" on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Kun ensimmäinen Kingdom Hearts ilmestyi kauppojen hyllyille herran vuonna 2002, Disney lähestyi animaation parissa työskentelevää piirtäjä Seth Kearsleytä. Yhtiötä kiinnosti, kantaisivatko Disney-klassikoita ja japanilaista animaatiota naittaneen tarinan siivet myös televisiopuolella. Kearsley tuotiin tekemään kuvakäsikirjoitus animaatiosarjan pilottijaksolle.

Kearsley ei ollut kuullutkaan Kingdom Heartsista ennen projektiin liittymistään, mutta hän oli toivonut, että pääsisi tekemään jotain, mitä itse luonnehtii amerikkalaiseksi animeksi.
”Olen valtava anime-fani. Minusta tuntuu, että japanilaisilla animaatiostudioilla on enemmän vapauksia amerikkalaisiin verrattuna. Kun agenttini esitteli projektin minulle, en ollut uskoa korviani. Projektissa sekoitettiin Disney-elokuvia ja Final Fantasy -hahmoja? Se kuulosti kaikelta, mitä olin toivonut.”

Pilottijakson käsikirjoitus oli jo tehty siinä vaiheessa, kun Kearsley tuli mukaan. Hän porskutti pelin viikossa läpi ja päätti, että pilotin oli muututtava. Käsikirjoittaja ei ollut pelannut peliä, ja Kearsleyn mukaan se näkyi. Jakso sijoittui Agrabaan ja päähenkilö oli Soran sijaan Aladdin. Se tuntui Kearsleystä enemmän jaksolta Aladdin-sarjasta kuin Kingdom Heartsilta. Hän ja käsikirjoittaja työstivät pilotin yhdessä uudelleen niin, että Soran, Rikun ja Kairin välinen dynamiikka ja pelin ydintarina tulivat paremmin esille.

Tuotannon näkökulmasta Kingdom Hearts -sarja olisi ollut Kearsleyn mielestä upea projekti.
”Ajatus siitä, kuinka pahuus hivuttautuu eri maailmoihin, ja kuinka päähenkilöt käyvät kaikkialla auttamassa… Sarjasta olisi tullut todella huikea. Materiaalia, jota olisi voinut käyttää hyväkseen, olisi ollut järjetön määrä. Se oli siistein projekti, jota ei koskaan tapahtunut.”

Sarja lakkautettiin lopulta osittain halusta olla sotkeutumatta sarjaan ja sen tarinaan heti alkumetreillä, toisaalta pelosta polkea pelit ohjanneen Tetsuya Nomuran varpaille.
”Hän on todella iso omalla kentällään, ja luulen että se on syy sille, miksi sarjaa ei lopulta tehty. Disneytä pelotti, että sarja loukkaisi häntä. Mutta Kingdom Hearts on tullut todella pitkälle ja sen ympärille on syntynyt paljon muutakin, joten ehkä animaation tekoa aletaan ennen pitkää taas harkita.”

Osia pilottijakso kuvakäsikirjoituksesta voi käydä katsomassa täältä.

Lue lisää:

Nostoja