Tiesitkö? God of War jätti uteliaille erikoisen viestin / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? God of War jätti uteliaille erikoisen viestin

29.04.2018 // Kirjoittanut: Ida Suominen
1
Tiesitkö? God of War jätti uteliaille erikoisen viestin

"Tiesitkö?" on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

God of War on tehnyt menestyksekkään paluun taistelukentille. Pelien keulakuva Kratos on rauhoittunut alkuajoistaan hiukan astuessaan perheeisän saappaisiin uusimmassa pelissä. Ennen elämänmuutosta kiukkuinen kreikkalainen ei juuri hillinnyt murhanhimoisia taipumuksiaan, mikä näyttelee keskeistä osaa yhdessä ensimmäiseen God of Wariin piilotetuista pääsiäismunista.

Vuonna 2005 PlayStation 2:lle ilmestyneen God of Warin loppuun on piilotettu neljättä seinää koputteleva viesti. Jos pelaaja rikkoo kaksi Olympuksen valtaistuinsalissa olevaa patsasta, pelin yhdysvaltalainen julkaisu läväyttää näytölle puhelinnumeron. Eurooppalaisessa versiossa vandalismi puolestaan avaa lisämateriaaleihin ääniraidan.

Numeroon soittaminen tai lisämateriaalien tarkastaminen päästää kuuntelemaan viestiä, jossa Kratos onnittelee pelaajaa tämän taidoista ja saavutuksista. Viestin puolivälissä pelin ohjaaja David Jaffe paukkaa paikalle ja kertoo hämmentyneelle Kratokselle tämän olevan hahmo videopelissä. Parivaljakko käy lyhyen keskustelun, jonka päätteeksi Kratos tuohtuu ja päästää Jaffen päiviltä. Lopuksi tämä jättää pelaajalle jäähyväiset ja lupaa, että he tapaavat vielä.

Patsaiden pirstominen vaatii joitakin satoja iskuja ja kestää useampia minuuteja. Viestissä Jaffe ihasteleekin pelaajan sinnikkyyttä, koska "patsaiden hajottaminen on varmaan vienyt ikuisuuden." Viestille johtavan numeron lunttaamista netistä tai lehdestä hän kuitenkin paheksuu – kun joku on ensin nähnyt kaiken sen vaivan että on hajottanut patsaat ja sitten selvittänyt, että numeroon pitää soittaa, on apajille tulo helppoa reittiä Jaffen mukaan syvältä.

Katso lisää:

Kommentit

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Hienoa kuinka erikoisia easter egejä peleistä, harmi vain että nykyään niihin ei vain nähdä noin paljon vaivaa.

Nostoja