Tiesitkö? Klassikkosarja Wipeoutissa on sekä kisattu futuristisessa Suomessa että nähty suomalainen talli / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? Klassikkosarja Wipeoutissa on sekä kisattu futuristisessa Suomessa että nähty suomalainen talli

30.08.2020 // Kirjoittanut: Ida Suominen
0
Tiesitkö? Klassikkosarja Wipeoutissa on sekä kisattu futuristisessa Suomessa että nähty suomalainen talli

"Tiesitkö?" on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Rakastetusta antipainovoimarallia simuloivasta kilpa-ajosarja Wipeoutista on vuosien varrella nähty kymmenisen eri julkaisua, mukaan lukien muutama vuosi sitten ilmestynyt parin aiemman osan uudelleenlämmittely. Yhdeksän pelin ja 25 vuoden aikana on ehditty kaasutella niin tyypillisemmin peleihin mukaan pääsevissä maissa kuten Saksassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa, kuin myös vähän harvempaan populaarikulttuurissa nähdyissä maissa, kuten Suomessa.

Onpa sarjaan sattunut myös suomalainen Xios-talli, jonka riveissä voi ajaa. Alun perin aseita valmistanut Xios perustettiin pelissä vuonna 2137 ja se nousi muutamassa kaudessa F9000-liigan huipulle. Talli kisasi alkuperäisessä muodossaan aina vuoteen 2172 asti. Vuonna 2170 liigan liialliseen aseiden käyttöön turhautunut Antipainovoiman Puhtauskoalitio paljasti osia liigan sisällä tapahtuvasta korruptiosta, mikä johti lopulta liigan alasajoon ja antipainovoimarallin suosion hetkelliseen kuolemaan. Laji palasi takaisin seuraavalla vuosikymmenellä ja lopulta kilpailutoiminta heräteltiin FX300-liigan muodossa.

Liigan hetkellinen alasajo oli joillekin talleille, muun muassa Xiosille, kova kolaus. Xios lopetti itsenäisen toimintansa vuonna 2172 ja yhdistyi kiinalaisen EG-R -tallin kanssa. Liitoksessa tallit muodostivat EG-X -tallin ja palasivat takaisin kisatoimintaan vuonna 2206. Xios nähtiin ensimmäistä kertaa vuonna 2002 ilmestyneessä Wipeout Fusionissa, EG-X puolestaan vuonna 2007 ilmestyneessä Wipeout Pulsessa.

Wipeout Pulsessa myös käydään Pohjolan kamaralla. Pelin viimeinen rata, Outpost 7, sijaitsee jossain päin pohjoista Suomea. Radalla on pari tiukkaa neulansilmäkäännöstä, ja kenttä jakaakin mielipiteitä. Siinä missä osa pelaajista pitää kentän napakoista mutkista, osa pitää rataa joko liian vaikeana tai muuten vain ärsyttävänä.

Lue lisää:

Nostoja