Tiesitkö? Marion on mahdollista loikata lipputangon yli / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? Marion on mahdollista loikata lipputangon yli

24.06.2018 // Kirjoittanut: Ida Suominen
7
Tiesitkö? Marion on mahdollista loikata lipputangon yli

"Tiesitkö?" on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Ensimmäisen, vuonna 1985 ilmestyneen Super Mario Brosin ympärillä on pyörinyt pienen ikuisuuden myytti, jonka mukaan Mario pystyy hyppäämään kentän päätepisteenä olevien lipputankojen yli. Tarina on sen jälkeen osoitettu todeksi useampaan otteeseen vuosien varrella. Aluksi myytin todenperäisyys todettiin kentässä 3-3, jossa aivan kentän lopussa olevat vaakamaiset hyppyalustat pystyy tasapainottamaan niin, että tangon yli ponnahtaminen on mahdollista. Myöhemmin todistettiin, että hyppäämällä koopa troopan päälle juuri oikeaan aikaan, on vihollisen avulla mahdollista ylittää lipputanko myös kentässä 1-1.

Mitään tajunnanräjäyttävää pylvään tuolla puolen ei ole. Kentässä 3-3 päätepisteenä olevan rakennuksen seinä jatkuu ikuisuuksiin, kentässä 1-1 pylvästä puolestaan seuraa päättymätön tasanko. Koska kenttiä ei ole tarkoitettu tutkittavaksi lipputankoja pidemmälle, eivät maaston muodot sillä suunnalla ole erityisen jännittäviä. Portaita, kuiluja saatika vihollisia ei ole missään. Ja koska peli ei kirjaa yli hyppäämistä kentän läpäisyksi, jatkaa pelaajan jäljellä olevaa aikaa mittaava laskuri raksutustaan. Kun mittari ennättää nollaan, Mario kuolee ja kenttä on aloitettava alusta.

Lue lisää:

Kommentit

Käyttäjän Gamer86 kuva
Gamer86

Tiesin. Suurimmassa osin kenttiä pystyy

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Onhan tuo ollut tiedossa mutta itse en ole tuohon pystynyt tai sitä koskaan opetellut.

Käyttäjän Joonas_Ju kuva
Joonas_Ju

On ilmeisesti ideat vähissä, kun näin itsestäänselvästä asiasta täytyy kirjoittaa artikkeli. Ei pahalla, mutta tämä aihe on käsitelty ties kuinka monta kertaa useilla pelisivustoilla.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni
Lainaus Joonas_Ju

Ei pahalla, mutta tämä aihe on käsitelty ties kuinka monta kertaa useilla pelisivustoilla.

Mukaan lukien tämä pelisivusto, kahdeksan vuotta sitten.

https://www.pelaajalehti.com/uutiset/30-vuotta-elanyt-myytti-ratkesi

Käyttäjän Carpathian kuva
Carpathian
Lainaus Joonas_Ju

On ilmeisesti ideat vähissä, kun näin itsestäänselvästä asiasta täytyy kirjoittaa artikkeli. Ei pahalla, mutta tämä aihe on käsitelty ties kuinka monta kertaa useilla pelisivustoilla.

Voi olla että on monelle itsestäänselvyys, mutta niitäkin löytyy, minä mukaan lukien, joille tämä oli uusi tieto. Älä pidä kaikkea niin itsestäänselvyytenä.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Sitä paitsi nämä herättää aina hauskoja muistoja, jotka muuten pysyisivät taka-alalla. Tiesin itsekin asiasta, mutta en varmaan ole vuosikausiin ajatellut koko juttua.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Kahlasin ja kahlasin vanhoja Pelaaja-lehtiä, mikä on aina virkistävää, vaan en löytänyt sitä Totta vai tarua -numeroa, jossa tämä kysymys muistaakseni suppeampana oli käsitelty.

Nostoja