Tiesitkö? Näin erilainen Dragon Age oli aluksi / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? Näin erilainen Dragon Age oli aluksi

2.12.2018 // Kirjoittanut: Ida Suominen
0
Tiesitkö? Näin erilainen Dragon Age oli aluksi

"Tiesitkö?" on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

BioWare vihjasi loppuviikosta, että Dragon Age -rintamalta saatettaisiin kuulla lähiaikoina uutisia. Tieto pyöräytti spekulaatiomyllyt välittömästi käyntiin, ja keskusteluissa on sittemmin väläytelty niin uutta osaa pääsarjaan kuin mobiilipeliäkin. Uusimmasta osasta, Dragon Age: Inquisitionista on nelisen vuotta ja sarja itsessään täyttää ensimmäisen pelin, Dragon Age: Originsin kanssa ensi vuonna kymmenen.

Kun Dragon Age: Originsia alettiin luoda, tarinasta ei ollut tietoakaan. Pelin pääkirjoittaja David Gaider on kertonut, että hän loi aluksi maailman ja kylvi sinne kiinnostavia konflikteja. Gaider toivoi, että konflikteista saisi aikaan tarinan ja sitä kautta pelin. Ilmeisesti ensimmäinen keskeinen kärhämä oli maageihin kohdistuva sorto, joka oli Gaiderin mukaan vielä ankarampaa kuin se lopullisessa versiossa on. Maagien ja heitä vartioivien temppeliritarien väliset ristiriidat ovatkin näkyneet sarjan jokaisessa osassa enemmän tai vähemmän etualalla. Sen sijaan Originsin  keskeisintä uhkaa, arkkidemonia ja darkspawn-vihollisia ei ollut suunnittelun alkumetreillä lainkaan, kuten ei vihulaisia vastaan taistelevaa Grey Wardens -soturikuntaakaan.

Aivan Originsin alussa pelaajahahmolle valitaan taustatarina, joita on kokonaisuudessaan tarjolla kuusi ja jotka määrittävät hahmon aseman ja identiteetin pelimaailmassa. Alun perin niitä oli suunnitteilla reilut kymmenen. Peliin päätyneet kuusi ovat puitteisiin nähden loogisia: tarjolla on kääpiöaatelista, kaupunkihaltiaa ja niin edespäin. Gaiderin mukaan konseptivaiheen ohi pääsi kuuden lopullisen ohella kuitenkin myös kaksi muuta taustaa:
”Meillä oli ihminen, jonka tarinalla oli hieman Luke Skywalkerin tapainen alku – hahmo asuu farmilla, jonne darkspawn hyökkää. Lisäksi oli barbaarityyppinen tausta, jossa pelaaja kuului Avvar-heimoon. Se oli todella outo, mutta kiinnostava.”

Lue lisää: