Tiesitkö? Pelihistorian kallein pelaajien välinen taistelu maksoi 300 000 dollaria / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? Pelihistorian kallein pelaajien välinen taistelu maksoi 300 000 dollaria

22.03.2020 // Kirjoittanut: Ida Suominen
1
Tiesitkö? Pelihistorian kallein pelaajien välinen taistelu maksoi 300 000 dollaria

"Tiesitkö?" on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Vuosituhannen alussa ilmestynyt Eve Online tunnetaan muun muassa massiivisesta skaalastaan ja erikoisesta toimintaperiaatteestaan: suuri osa pelin sisällä tapahtuvista asioista pyörii kokonaan pelaajien toimesta. Näiden ohella se on vuosien varrella tehnyt itseään tunnetuksi suurilla avaruustaisteluillaan, jotka keräävät valtavia pelaajamassoja sotimaan virtuaalimaailman vuoksi.

Yhteenotoista suurimpana ja kauneimpana on tyypillisesti pidetty vuoden 2014 tammikuussa käytyä B-R5RB-tähtijärjestelmän verilöylynä tunnettua taistelua. Verilöyly oli siihenastisen videopelihistorian kaikkien aikojen suurin pelaaja vastaan pelaaja -kamppailu. Taistelu alkoi, kun pelaajavetoinen korporaatio jätti erehdyksessä suojelumaksunsa maksamatta, mikä sai tähtijärjestelmän menettämään suvereniteettinsa, mikä puolestaan avasi sen valloitusyrityksille. Erhettä seurannut kahakka kesti ennätykselliset 21 tuntia, minkä aikana siihen ennätti osallistua kaikkiaan seitsemän ja puoli tuhatta pelaajaa. Kahakan lopullisen pelinsisäisen hinnan on arvioitu nousseen 11 biljoonaan Interstellar Kreditiin, Eve Onlinessa käytettyyn valuuttaan. Yhdysvaltain dollareiksi käännettynä tämä on laskutavasta riippuen kutakuinkin 300–330 tuhatta.

Toinen tyyris kamppailu käytiin elokuussa 2018, kun X47L-Q-tähtijärjestelmässä ryhdyttiin taistoon erään Keepstar-linnoituksen olemassaolosta. Taistelu oli jatkumoa jo pidempään käydylle aluekiistalle pelaajien muodostamien imperiumien kesken. Tarkkaa kokonaislukua pelaajamääristä ei tiettävästi ole saatavilla, mutta yhtäaikaisia sotijoita oli parhaimmillaan neljä ja puoli tuhatta, siinä missä B-R5RB:n samanaikainen huippu oli reilut 2600 pelaajaa. Arvioiden mukaan X47L-Q:n taistelussa menetetyt alukset olisivat kustantaneet noin 10 biljoonaa ISK:ta. Kentälle päätyi muun muassa 738 titaania – pelin suurinta ja kalleinta alustyyppiä, joka ei tyypillisesti sovi etulinjaan, mutta on logistisesti kannattava tuki muille joukoille – kun muutaman vuoden takaisessa verilöylyssä niitä nähtiin ainoastaan 143.

Eve Online on pelaajien keskinäisen kahinoinnin mekka – tästä kielivät muun muassa lukuisat artikkelit, jotka listaavat parhaita pelissä käytyjä taisteluita. Onpa peli onnistunut nappaamaan itselleen Guinnessin maailmanennätyksenkin: ennätys napsahti tammikuussa 2018 suurimmasta määrästä samanaikaisia osanottajia pelaaja vastaan pelaaja -taistelussa. Tämä 9-4:n piirityksenä tunnettu taistelu keräsi kaikkiaan 6142 pelaajaa yhteen, mutta oli monelle taloudellinen pettymys: peltiä rytisi vain noin 3300 dollarin arvosta.

Lue lisää:

Kommentit

Käyttäjän AK_Hamy kuva
AK_Hamy

Tarkoittaako "pelinsisäinen hinta" sitä kuinka paljon aluksia tms tuhoutui?