Tiesitkö? Resident Eviliin on piilotettu salainen viesti vain taitavimmille / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? Resident Eviliin on piilotettu salainen viesti vain taitavimmille

29.07.2018 // Kirjoittanut: Ida Suominen
3
Tiesitkö? Resident Eviliin on piilotettu salainen viesti vain taitavimmille

"Tiesitkö?" on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Alkuperäinen Resident Evil ilmestyi vuonna 1996 PlayStationille. Se myi rapiat viitisen miljoonaa kappaletta. Peli antoi vauhdikkaan startin pitkään jatkuneelle sarjalle, eikä ole ihmekään, että juuri ensimmäistä osaa on versioitu ahkerasti. Siitä on ilmestynyt muun muassa uusioversio vuonna 2002 ja uusioversion HD-päivitys vuonna 2015. Myöhemmät käännökset ja uusioversiot mukaanlukien peli on myynyt kahdeksan ja puoli miljoonaa kappaletta.

Kun uusioversion tai sen HD-päivityksen läpäisee normaalilla tai vaikealla tasolla pelin molemmilla hahmoilla, avaa "invisible enemy moden". Kuten nimestä voi päätellä, pelimuodossa viholliset ovat näkymättömiä. Ne voi havaita esimerkiksi heijastuksista, niiden nostattamista vesiroiskeista tai kun ne häivähtävät hetkiseksi näkyviin hyökätessään. Näkymättömien vihollisten pelimuodossa voi valita haluamansa vaikeustason ja hahmon. Pelin ohjaaja Shinji Mikamin mukaan pelimuoto on tehty luomaan normaalia peliä syvempää kauhua, jossa ei voi koskaan olla varma, mistä vihollinen seuraavaksi iskee.

Jos pelimuodon läpäisee alta viiden tunnin ja jaksaa istua läpi lopputekstien, peli palkitsee viestillä, johon ei törmää missään muissa olosuhteissa. Muutaman kappaleen mittaisessa tekstissä Mikami kiittää pelaajaa pelin parissa viettämästään ajasta ja onnittelee tätä taidokkuudesta. Lisäksi hän toteaa ajattelevansa, että vasta omistautuneet fanit tekevät pelistä vaivan arvoisen.

Lue lisää:

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Edelleen näkymättömät viholliset kuulostaa ideana aivan älyttömältä mutta tuohan on läpijuoksujuttu kun pelin on pari kertaa mennyt aiemmin läpi. Itse tuli tuo tehtyä. En tosin muista oliko samassa myös tuo alle viidessä tunnissa mutta jonkin aikarajoitteisenkin pelikerran kyllä pelailin.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Kerran läpäissyt tuolla moodilla, joka ei ollut loppujenn lopuksi niin kamalan vaikea kuin oletin. Pahempi on moodi, jossa itsemurhapommittajazombi juoksee perässä tietyissä huoneissa.

Ykkösen remake on yksi suosikkipeleistäni, jonka eri moodit ja tavat pelata se läpi antoivat sille paljon uudelleenpeluuarvoa. Edelleenkään en ole onnistunut kaikkia välinäytöksiä saamaan auki.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Juu, ei todellakaan mikään vaikea. Nakymättömät viholliset saattavat jopa inasen helpottaa, jos peli on entuudestaan koluttu. Ja todellakin yksi parhaista peleistä.

Nostoja