Tiesitkö? Resident Eviliin on piilotettu salainen viesti vain taitavimmille

Tiesitkö, että ensimmäisen Resident Evilin uusioversiossa on viesti, johon pääsevät käsiksi vain omistautuneimmat pelaajat? Lue yllätyksestä täältä!

29.7.2018 06:00

”Tiesitkö?” on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Alkuperäinen Resident Evil ilmestyi vuonna 1996 PlayStationille. Se myi rapiat viitisen miljoonaa kappaletta. Peli antoi vauhdikkaan startin pitkään jatkuneelle sarjalle, eikä ole ihmekään, että juuri ensimmäistä osaa on versioitu ahkerasti. Siitä on ilmestynyt muun muassa uusioversio vuonna 2002 ja uusioversion HD-päivitys vuonna 2015. Myöhemmät käännökset ja uusioversiot mukaanlukien peli on myynyt kahdeksan ja puoli miljoonaa kappaletta.

Kun uusioversion tai sen HD-päivityksen läpäisee normaalilla tai vaikealla tasolla pelin molemmilla hahmoilla, avaa ”invisible enemy moden”. Kuten nimestä voi päätellä, pelimuodossa viholliset ovat näkymättömiä. Ne voi havaita esimerkiksi heijastuksista, niiden nostattamista vesiroiskeista tai kun ne häivähtävät hetkiseksi näkyviin hyökätessään. Näkymättömien vihollisten pelimuodossa voi valita haluamansa vaikeustason ja hahmon. Pelin ohjaaja Shinji Mikamin mukaan pelimuoto on tehty luomaan normaalia peliä syvempää kauhua, jossa ei voi koskaan olla varma, mistä vihollinen seuraavaksi iskee.

Jos pelimuodon läpäisee alta viiden tunnin ja jaksaa istua läpi lopputekstien, peli palkitsee viestillä, johon ei törmää missään muissa olosuhteissa. Muutaman kappaleen mittaisessa tekstissä Mikami kiittää pelaajaa pelin parissa viettämästään ajasta ja onnittelee tätä taidokkuudesta. Lisäksi hän toteaa ajattelevansa, että vasta omistautuneet fanit tekevät pelistä vaivan arvoisen.

Lue lisää:

Lisää luettavaa