Tiesitkö? Resident Evilissä on vuosien varrella vierailtu myös Suomessa

Tiesitkö, että Resident Evil: Revelationsissa käytiin palloilemassa varsin mielikuvituksekkaasti nimetyllä suomalaisella lentokentällä? Lue etapista täältä!

15.3.2021 09:13

”Tiesitkö?” on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Resident Evil -peleissä on sarjan saatossa väistelty viruksen mutatoimia ihmisiä, eläimiä ja välimuotoja ympäri maailmaa. Taivalta on ehditty tehdä niin Yhdysvaltain Keskilännessä, Afrikassa kuin espanjalaisella maaseudullakin. Vaan onpa sarjassa harhauduttu hyvin lyhyesti myös pimeään Pohjolaan.

Vuonna 2012 ilmestyneen Resident Evil: Revelationsin juoni pyörii bioterroristijärjestö Il Veltron toiminnan ja luksusristeilijä Queen Zenobian mysteerin ympärillä. Varsin varhaisessa vaiheessa peliä paljastuu, että Veltrolla on salainen tukikohta Suomessa. Vastaterrorismijärjestö BSAA:n agentit, sarjan vakiokasvo Chris Redfield sekä uusi tulokas Jessica Sherawat koukkaavat lyhyesti paikalla pällistelemässä, mutta piirun verran perusteellisemmin tukikohtaan päästään BSAA:n Quint Cetchamin ja Keith Lumleyn kanssa.

Suomea ei missään kohtaa peliä mainita nimeltä – kun Chris ja Jessica tulevat paikalle, peli kertoo heidän olevan ”vuorilla Euroopassa.” Paikalliset pelaajat saattavat kuitenkin höristellä korviaan, kun Chris kesken raporttinsa vaihtaa englannin yllättäen parin sanan ajaksi suomeen ilmoittaessaan heidän olevan Valkoinen Mokki -nimisellä lentokentällä. Nimi tuleekin tunnistuksessa tarpeeseen, sillä esimerkiksi maasto muistuttaa Suomea korkeintaan autiuden ja navakan lumituiskun puolesta.

Kovin pitkään paikalla ei kuitenkaan viihdytä, koko hässäkkään menee kaikkiaan muutamia minuutteja. Esimerkiksi suomalaisista pahiksista ei päästä nauttimaan, vaan ytimekkäästi nimetyn Valkoisen Mökin lentokenttä on lähinnä välietappi matkalla kohti uusia kauhuja.

Lisää luettavaa