Tiesitkö? Resident Evilissä on vuosien varrella vierailtu myös Suomessa / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? Resident Evilissä on vuosien varrella vierailtu myös Suomessa

14.03.2021 // Kirjoittanut: Ida Suominen
3
Tiesitkö? Resident Evilissä on vuosien varrella vierailtu myös Suomessa

"Tiesitkö?" on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Resident Evil -peleissä on sarjan saatossa väistelty viruksen mutatoimia ihmisiä, eläimiä ja välimuotoja ympäri maailmaa. Taivalta on ehditty tehdä niin Yhdysvaltain Keskilännessä, Afrikassa kuin espanjalaisella maaseudullakin. Vaan onpa sarjassa harhauduttu hyvin lyhyesti myös pimeään Pohjolaan.

Vuonna 2012 ilmestyneen Resident Evil: Revelationsin juoni pyörii bioterroristijärjestö Il Veltron toiminnan ja luksusristeilijä Queen Zenobian mysteerin ympärillä. Varsin varhaisessa vaiheessa peliä paljastuu, että Veltrolla on salainen tukikohta Suomessa. Vastaterrorismijärjestö BSAA:n agentit, sarjan vakiokasvo Chris Redfield sekä uusi tulokas Jessica Sherawat koukkaavat lyhyesti paikalla pällistelemässä, mutta piirun verran perusteellisemmin tukikohtaan päästään BSAA:n Quint Cetchamin ja Keith Lumleyn kanssa.

Suomea ei missään kohtaa peliä mainita nimeltä – kun Chris ja Jessica tulevat paikalle, peli kertoo heidän olevan ”vuorilla Euroopassa.” Paikalliset pelaajat saattavat kuitenkin höristellä korviaan, kun Chris kesken raporttinsa vaihtaa englannin yllättäen parin sanan ajaksi suomeen ilmoittaessaan heidän olevan Valkoinen Mokki -nimisellä lentokentällä. Nimi tuleekin tunnistuksessa tarpeeseen, sillä esimerkiksi maasto muistuttaa Suomea korkeintaan autiuden ja navakan lumituiskun puolesta.

Kovin pitkään paikalla ei kuitenkaan viihdytä, koko hässäkkään menee kaikkiaan muutamia minuutteja. Esimerkiksi suomalaisista pahiksista ei päästä nauttimaan, vaan ytimekkäästi nimetyn Valkoisen Mökin lentokenttä on lähinnä välietappi matkalla kohti uusia kauhuja.

Kommentit

Käyttäjän Lander kuva
Lander

Paikan vuoristomaisema muistutti ennemmänkin Norjaa, kun Suomesahan on tuntureita (vähän niin kuin Rare Exports). Muuten tuo oli kiva viitaus.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Pakko oli käydä katsomassa pätkä tuosta. "Varkoinen mark airport" xD

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Muistan vielä kuin eilisen tämän.

Nostoja