Tiesitkö? Silent Hill 3:ssa on salainen vitsi vain edellisen pelin omistaville

Tiesitkö, että sarjan kolmanteen osaan on piilotettu kohtaus, johon pääsee käsiksi vain edellisen osan tallennustiedoston kautta? Lue pääsiäismunasta täältä!

19.8.2018 06:00

”Tiesitkö?” on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Silent Hill 2:n päähenkilö James Sunderlandin matkaa aavemaisen kaupungin läpi värittää hänen itsetuhoinen tarpeensa työntää käsi vastaantuleviin ahtaisiin paikkoihin. Yksi tendenssin toteuttamisista tapahtuu Blue Creek Apartments -kerrostalokompleksissa, jossa James sattuu erään asunnon kylpyhuoneeseen ja bongaa pöntössä jotain. Ainoa looginen vaihtoehto on luonnollisesti työntää käsi olkapäätä myöten pyttyyn. Löydös on lompakko, johon on jemmattu ohjeet asunnossa olevan kassakaapin avaamiseen.

Jos kolmatta Silent Hilliä pelatessaan käyttää muistikorttia, jolla on kakkososan tallennus, pääsee näkemään välianimaation joka menee muistikortittomilta sivu suun. Pääsiäismunaan voi törmätä ostoskeskuksen vessassa, jossa tarkempi tutkiminen paljastaa, että vessanpöntössä on tukos. Peli kysyy, haluaako päähenkilö Heather poistaa tukoksen. Jos pelaaja vastaa haluavansa, video pyörähtää käyntiin. Videolla Heather tähyilee pönttöön hetken ja perääntyy sitten inhoten, todeten idean kuvottavaksi. Hän kääntyy katsomaan suoraan kameraan ja kysyy, millainen ihminen tekisi jotain niin ällöttävää.

Silent Hill kakkosesta alkanut vitsi esiintyi kolmosen lisäksi ainakin sarjan neljännessä osassa. Siinä päähenkilö Henry tekee saman vesiklosettihavainnon kuin edeltäjänsäkin. Kun pelaaja kysyttäessä vastaa haluavansa yrittää onkia esineen, Henry ilmoittaa, ettei ole kyllin rohkea.

Silent Hillit ovat täynnä viittauksia sarjan aikaisempiin osiin. Vessavitsi ei ole kolmannen osan ainoa nyökkäys edelliselle pelille, vaan Heather saattaa muun muassa löytää kuolleelta vaimolta tulleen kirjeen.

Lue lisää:

Lisää luettavaa