Tiesitkö? The Simsistä puuhattiin kokoillan elokuvaa / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? The Simsistä puuhattiin kokoillan elokuvaa

10.11.2019 // Kirjoittanut: Ida Suominen
0
Tiesitkö? The Simsistä puuhattiin kokoillan elokuvaa

"Tiesitkö?" on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Kesään 2007 mennessä The Sims 2 oli ennättänyt olla maailmalla pari vuotta ja lähestyi lisäsisältösyklinsä loppua, kun pelin faneja ravisteltiin uutisella: 20th Century Fox oli ostanut elokuvaoikeudet pelisarjaan. Edellisenä vuonna pelikansan nähtäville oli tuotu BloodRayne, Silent Hill ja Dead Or Alive. The Sims -uutisten kannoilla puolestaan roikkuivat Resident Evil: Extinctionin, Postalin ja Hitmanin ensi-illat. Videopelielokuvilla oli kehnohko maine, eikä mikään edellämainituistakaan osoittautunut erityisen suureksi menestykseksi. 20th Century Foxilla oli kuitenkin luottoa: The Sims oli pelinä jättimenestys, joten kenties se vetäisi väkeä pelikauppojen lisäksi myös elokuvateattereihin.

The Sims -pelisarja on luonut interaktiivisen version vanhasta tarinasta, joka käsittelee sitä, millaista on saada loputtomat voimat. On helppo kuvitella, miten helposti tämä kääntyy perinteiseen tarinankerrontaan elokuvaa varten, EA:n Sims Studion pomo Rod Humble kommentoi.

Vuotta myöhemmin, syyskuussa 2008, elokuvan tuottaja John Davis raotti salaisuuksien verhoa ja paljasti elokuvan lähtöasetelman.

The Sims on 65 miljoonalla myydyllä kappaleellaan maailman menestynein videopeli. Ja pelissä pelaaja hallitsee omaa kuvitteellista maailmaansa. Elokuvassamme nuori mies ystävineen saa käsiinsä The Sims Infinity Packin, jonka he löytävät oudosta pelikaupasta. He oivaltavat pian, että voivat skannata oman maailmansa peliin, sillä Infinity Pack on realistisin Sims-peli koskaan.

Pelatessaan pojat alkavat ymmärtää, että heidän teoillaan pelissä on vaikutusta todellisen maailman tapahtumiin. Asiat kuitenkin alkavat odotetusti mennä pieleen.

The Sims -elokuva vietti hiljaiseloa reilun vuosikymmenen, kunnes 20th Century Foxin siirtyminen Disneyn omistukseen hiljensi sen lopullisesti. Elokuussa 2019 Variety uutisoi, että huonon taloudellisen menestyksen takia Disney on vienyt saunan taakse useita 20th Century Foxin elokuvaprojekteista. Näiden joukossa olivat muun muassa Mega Man, Assassin’s Creed 2, Magic: The Gathering ja The Sims.

Lue lisää:

Nostoja