Tiesitkö? Star Wars -pahis antoi inspiraation uuteen God of Wariin / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? Star Wars -pahis antoi inspiraation uuteen God of Wariin

3.03.2019 // Kirjoittanut: Ida Suominen
5
Tiesitkö? Star Wars -pahis antoi inspiraation uuteen God of Wariin

"Tiesitkö?" on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Viime vuonna ilmestynyt God of War esitteli pelaajille uudistuneen Kratoksen. Verenhimoinen spartalainen oli tasoittunut aikaisempien pelien yksiulotteisesta vihakimpusta hieman rauhallisemmaksi ja syvemmäksi hahmoksi. Leijonanosan pelistä muodostaa Kratoksen ja tämän pojan Atreuksen välinen suhde, joka sai innoituksensa pelin ohjaaja Cory Barlogin oman lapsen syntymästä.
”Kun pitchasin peliä, ehdotukseni ydin oli, että Kratos saisi uuden mahdollisuuden olla isä. Muu tiimi katsoi minua vähän vinoon. Mutta kyseessä on edelleen sama vanha Kratos, jokin ulkopuolinen tekijä vain motivoi häntä muuttumaan. Hän on tiennyt jo pitkään, että hänen täytyy muuttua. Muutos tulee siitä, ettei hän halua toistaa menneisyydessään tekemiään virheitä.”

Yksi asioista, josta tekijätiimi lähti peliin ammentamaan, oli televisio. Barlog selittää, että televisiosarja on hyvä formaatti mitä hahmon kehittämiseen pitkällä aikajänteellä tulee. Hahmo voi liikkua yhdestä ääripäästä toiseen, koska tällä on aikaa tehdä niin luontevasti. Pelit ovatkin hyvää sarjojen ja elokuvien välimaastoa pituutensa ja hahmonkehitysmahdollisuuksien suhteen.
Televisiolla ja eräällä kaukaisella galaksilla oli osansa pelin synnyssä. Ennen God of Warin kehitystä Barlog työskenteli Lucasfilmille, mistä aivan ensimmäinen innoitus peliin tuli:
”Pääsin lukemaan perutun Star Wars -sarjan käsikirjoituksia. Se oli tajunnanräjäyttävin asia, mitä minulle on tapahtunut: käsikirjoitus sai minut välittämään keisari Palpatinesta. He tekivät hänestä sympaattisen hahmon, joka on kokenut vääryyttä. Minä likipitäen kyynelehdin lukiessani. Ja kyse oli keisarista, salamoita sormistaan ampuvasta keisarista. Se oli jotain maagista – tapa millä kirjoittavat saivat minut välittämään hänestä.”

Lue lisää:

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Nyt mielenkiinto heräsi tuota hylättyä Star Wars-sarjan kässäriä kohtaan. Haluaisin lukaista sen läpi itsekkin, mutta Disney saisi jättää sen rauhaan, pilaisivat sen kuitenkin.

Käyttäjän Fwank_91 kuva
Fwank_91

Vielä kokematta tuo viimeisin GOW, kiinnostaa eniten Kratoksen muutos aiemmista peleistä

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Molemmilla sarjoilla ainakin sama agenda nykyään. Molemmat raiskattu helvetin liekkeihin.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister
Lainaus snaketus

Molemmilla sarjoilla ainakin sama agenda nykyään. Molemmat raiskattu helvetin liekkeihin.

No mikäs sut yhtäkkiä sai olemaan eri mieltä Star Warsista? Muistaakseni kovin vuolaasti jakelit Last Jedille kehuja ku se oli tuore tapaus. Kyllä ajansaatossa saa mielipide muuttua eipä siinä mitään, mutta muistaakseni suorastaan ilkuit miten perseestä vanhojen fanit ovat ja täysiä idiootteja kun eivät pitäneet last jedistä.

Käyttäjän Hembbuli kuva
Hembbuli
Lainaus snaketus

Molemmilla sarjoilla ainakin sama agenda nykyään. Molemmat raiskattu helvetin liekkeihin.

Viime vuoden paras peli tuskin on kovin raiskattu tapaus. Tai sitten koko viime vuoden pelillinen taso on mielestäsi alhainen.