Tiesitkö? The Thing -kauhuklassikolle on tehty pelimuotoinen jatko-osa / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? The Thing -kauhuklassikolle on tehty pelimuotoinen jatko-osa

27.01.2019 // Kirjoittanut: Ida Suominen
11
Tiesitkö? The Thing -kauhuklassikolle on tehty pelimuotoinen jatko-osa

"Tiesitkö?" on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Kun John Carpenterin myöhempään kulttimaineeseen noussut kauhuelokuva The Thing ilmestyi vuonna 1982, se ei vedonnut niin kriitikoihin kuin kansaankaan. Se kilpaili teattereissa E.T:n ja Blade Runnerin kanssa ja päätyi lopulta tahkoamaan voittoa vain nelisen miljoonaa dollaria. Teos alkoi saada tunnustusta VHS-julkaisunsa jälkeen, ja nykyään se kuuluu kauhuelokuvien kaanoniin.

Elokuvamuodossa The Thing ei koskaan saanut jatko-osaa. Sen sijaan Universal Interactive ja Konami julkaisivat vuonna 2002 Computer Artworksin kehittämän pelin The Thing. Vaikka elokuva ja peli jakavatkin nimen keskenään, peli ei ole adaptaatio leffasta, vaan katsaus siihen, mitä elokuvan tarinan jälkeen tapahtuu.

Peli on kolmannen persoonan räiskintä, jossa seurataan tutkimusasemien tapahtumia selvittämään tulleen iskuryhmän taivalta. Pelaaja ohjaa kapteeni Blakea ja yrittää saada selville, mikä on johtanut sekä amerikkalaisen että norjalaisen aseman hävitykseen. Blaken matkassa voi olla lisäksi kolme muuta hahmoa. Ei-pelaajahahmojen toimintaa säätelee eräänlainen pelko/luottamusjärjestelmä, joka määrittää, miten nämä suhtautuvat Blakeen ja kuinka nämä toimivat paineen alla. Mitä enemmän hahmo pelkää, sitä heikommin tai hitaammin tämä toimii. Luottamus puolestaan säätelee, millaisia asioita hahmo on valmis tekemään tai sietämään Blaken puolesta. Kun luottamus loppuu tyystin, hahmo alkaa uskoa, että Blake on myös avaruusolento, ja hyökkää tämän kimppuun. Luottamusta voi nostaa esimerkiksi tekemällä elokuvassa esitellyn verikokeen, jossa verinäytettä kuumentamalla saadaan selville, onko henkilö ihminen.

The Thing sai pääasiallisesti myönteisiä arvioita ilmestyessään ja sitä myytiin kaikkiaan noin miljoona kappaletta. Erityisesti lisenssipeliksi sitä tunnuttiin pitävän varsin onnistuneena.. Pelin markkinoinnissa esille nostettua pelko/luottamusjärjestelmää kuitenkin moitittiin ylihypetetyksi.

The Thing ilmestyi syyskuussa 2002 PC:lle, Xboxille ja PlayStation 2:lle. Sille suunniteltiin jatko-osaa, joka ennätti varhaiseen kehitysvaiheeseen., Studio kuitenkin sulki ovensa vuonna 2003 ja työ jäi kesken.

Lue lisää:

Kommentit

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Tuli pelattu paljon. Yksi parhaista kauhuelokuvista mielestäni ja erittäin onnistunut jatko-osa pelin muodossa.

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Peli-ideat kuulostavat kiintoisilta. Aika hauskaa, että ainoa tapa nähdä jatko-osa on pelata se :P En tiennyt että The Thing oli hyvänä elokuvana pidetty vai muistelenko nyt jotain mahdollista uusioversiota, jota kollektiivisesti pidettiin huonona?

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister
Lainaus mantelirapu

Peli-ideat kuulostavat kiintoisilta. Aika hauskaa, että ainoa tapa nähdä jatko-osa on pelata se :P En tiennyt että The Thing oli hyvänä elokuvana pidetty vai muistelenko nyt jotain mahdollista uusioversiota, jota kollektiivisesti pidettiin huonona?

Muistelet parin vuoden takaista remake/prequel whatever CGIfest paskaosaa. Carpenterin thing tulee vastaan jatkuvasti parhaat leffat ever listoilla ja on kyllä aika universaalisti pidetty elokuva.

Me hakattiin ihan hulluna tätä peliä aikanaan, loistava setti.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Kuuluu hyvien unohdettujen kauhupelien listaan miltä löytyy myös the suffering ja paljon muita mistä ei ole kokemusta.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Pelattu on ja jäi kesken koska peli oli aivan mielettömän buginen

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

On kyllä erittäin lämpimät muistot tästä oli saatanan kuumottava ja hyvä lisenssipeli. Uskaltaisikohan tähän vielä nykypäivänä tarttua, kun näyttää hyllystäkin vielä löytyvän vai antaa vain ajan jatkaa muistojen kullittamista.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu
Lainaus frozen

Pelattu on ja jäi kesken koska peli oli aivan mielettöämän buginen

Pleikkari kakkoselle jouduin ostamaan aidon muistikortin koska kolmannen osapuolen kortilla tallennus korruptoitui aina.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus rautahuilu

[quote="frozen"]Pelattu on ja jäi kesken koska peli oli aivan mielettöämän buginen[/quote]

Pleikkari kakkoselle jouduin ostamaan aidon muistikortin koska kolmannen osapuolen kortilla tallennus korruptoitui aina.

Itellä meni MGS ja FF7 (ja paljon muuta) savet third party paskakortin mukana. Sen jälkeen ainoastaan Sonyn viralliset kortit ollut käytössä. Ei hävinnyt ja/tai korruptoitunut ykskään sen jälkeen.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Kyllähän tuota penikkana jauhettii pleikalla, kuumottava peli kuumottavasta elokuvasta :D

Käyttäjän Thuresen kuva
Thuresen

Kyllä, läpi tuli pelattua pc:llä ja oli hyvä peli. Mutta se ylisuuri päivänkakkara joka siitä ukosta tuli loppupahiksena, se meni överiks.

Nostoja