Tiesitkö? Ubisoftilla pidettiin Egyptiä huonona vaihtoehtona Assassin’s Creedille

Tiesitkö, että osa Assassin's Creed -tiimistä oli sitä mieltä, että fanien toivoma muinainen Egypti on yksi huonoimmista mahdollisista vaihtoehdoista sijainnille? Lue riitasoinnuista täältä!

6.10.2019 06:00

”Tiesitkö?” on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Kun Assassin’s Creed 3 oli työn alla, Ubisoft teetti faneilla kyselyn siitä, minne nämä haluaisivat nähdä sarjan suuntaavan tulevissa osissa. Kysely ei tiettävästi ollut täysin vapaamuotoinen, vaan siinä oli kourallinen vaihtoehtoja sekä sijainnin että historiallisen ajanjakson suhteen. Vaihtoehtojen joukossa olivat muun muassa keskiaikainen Kiina, faaraoiden ajan Egypti, viktoriaaninen Englanti, toinen maailmansota, vallankumouksen aikainen Venäjä ja konkistadorien invaasio Amerikkaan.

Ilmeisesti Ubisoftilla ei ole pulaa yleisön pyynnöistä myöskään kyselyiden ulkopuolella. Assassin’s Creed 3:n luovan ohjaajan Alex Hutchinsonin mukaan faneilta tulee useimmin toiveita nähdä sarjan tulevia pelejä feodaaliajan Japanissa, muinaisessa Egyptissä ja toisen maailmansodan tapahtumissa. Nämä vaihtohdot sijoittuivat myös vuoden 2011 kyselyssä korkealle. Hutchinson tylytti fanien makua haastattelussa alkuvuodesta 2012.

— Ihmiset ehdottavat tylsimpiä mahdollisia asetelmia. Nämä kolme ovat suurin piirtein huonoimmat mahdolliset vaihtoehdot Assassin’s Creed -pelille.

Sen sijaan Hutchinson itse olisi tahtonut tehdä Intiaan sijoittuvan osan. Hänen mukaansa myös käsikirjottaja Corey May oli vahvasti Intian kannalla. Sittemmin suuri osa kyselyssä esitetyistä vaihtoehdoista on ollut pohjana joko pääsarjan pelille tai pienemmälle osalle: tästä esimerkkinä kolmesta pelistä koostuva Chronicles-sarja, jonka osat sijoittuvat Kiinaan, Intiaan ja Venäjälle.

Egyptiin sijoittuvan Assassin’s Creed: Originsin kehitys alkoi vuonna 2014, heti Black Flagin valmistumisen jälkeen. Peli ilmestyi loppuvuodesta 2017 ja sai kiitosta sekä miljööstään että historioitsien ja egyptologien sisällyttämisestä kehitystyöhön.

Lue lisää:

Lisää luettavaa