Tiesitkö? Viime vuosien ikonisin pomobiisi kierrätettiin supersuositusta nettisarjakuvasta / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? Viime vuosien ikonisin pomobiisi kierrätettiin supersuositusta nettisarjakuvasta

27.03.2022 // Kirjoittanut: Ida Suominen
0
Tiesitkö? Viime vuosien ikonisin pomobiisi kierrätettiin supersuositusta nettisarjakuvasta

"Tiesitkö?" on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Tämä vuosi käynnistyi, kuten apokalyptisen vuoden voisi odottaakin: sillä, että paaville esitettiin yksi viime vuosien meemikäytössä kuluneimmista kappaleista – Undertalesta tuttu pomokappale Megalovania.

Megalovanian juuret ovat kuitenkin syvemmällä kuin vuonna 2015 ilmestyneessä Undertalessa. Innoitus kappaleeseen tiettävästi syntyi vain Japanissa julkaistussa Live A Live -roolipelissä esiintyvästä, Yoko Shimomuran säveltämästä Megalomania-kappaleesta.

Ensimmäisen kerran Megalovania kuultiin vuonna 2008 Undertalen kehittäjän Toby Foxin Earthbound-romhackissa. Romhack on modauksen muoto, jossa pelin ROM-tiedostoa muokataan. Foxin modatussa Earthboundissa, jota hän kutsui nimellä Radiation’s Halloween Hack, pelaaja asettuu mystisen palkkionmetsästäjän saappaisiin jahtaamaan hullua tiedemiestä. Pelin loppuhuipennuksessa palkkionmetsästäjä ja tiedemies taistelevat, minkäpä muunkaan kuin Megalovanian soidessa taustalla.

Vuosien 2008 ja 2015 väliin mahtuu kuitenkin vielä paljon Radiation’s Halloween Hackia suurempi välietappi: Homestuck. Homestuck on 2009–2016 ilmestynyt, muun muassa sarjakuvaa ja flash-animaatioita yhdistellyt verkkosarja, johon Fox sävelsi musiikkia. Yksi kappaleista oli MeGaLoVania, taustamusiikki tammikuussa 2011 julkaistulle [S] Wake -animaatiolle. Homestuckin päätyttyä Fox sävelsi musiikkia myös teoksen oheispeli Hiveswapiin ennen siirtymistään omien projektiensa pariin.

Lue lisää:

Nostoja