Tiesitkö? Yhdellä ikonisimmista Skyrim-vihollisista on hämmentävä syntytarina / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? Yhdellä ikonisimmista Skyrim-vihollisista on hämmentävä syntytarina

20.03.2022 // Kirjoittanut: Ida Suominen
0
Tiesitkö? Yhdellä ikonisimmista Skyrim-vihollisista on hämmentävä syntytarina

"Tiesitkö?" on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Montako kertaa sitä tulee menneeksi yhteen Skyrimin tärkeämmistä ja suuremmista luolastoista, päihittää sen lopussa odottavan lohikäärmepapin, ja tuntee äkillisen ja selittämättömän tarpeen katsoa NBC:n hittisarja Hannibalia?

Kun Skyrim oli kehitteillä, siihen aikaan Bethesdalla vielä hahmotaiteilijana työskennellyt Jonah Lobe sai vastuulleen suunnitella pelaajahahmon kohtaamia vihollisia – lohikäärmepappi yhtenä niistä. Lobella oli näkemys siitä, mitä näiltä muinoin eläneitä, hirviöitä palvelleilta epäkuolleilta suurin piirtein halusi.

– Tahdoin välittää tunteen kylmästä auktoriteetista ja ajan jäytämästä ylimielisyydestä. Ja olipa hän kuinka karismaattinen hyvänsä, Mads Mikkelsenillä on juuri sopivanlainen dramaattinen ja epätavallinen kasvojen luusto, pienet, kylmät silmät sekä huulet, jotka ovat jossain seksikkään ja ivallisesti irvistävän välimaastossa, Lobe on kertonut.

Tämä oli juuri sitä, mitä Lobe kaipasi hirviöihinsä, ja päätyikin ammentamaan inspiraation lohikäärmepappeihin tanskalaisnäyttelijästä.

Toinen Loben tunnetummista hirviödesigneista ovat Skyrimin aroilla vaeltavat jättiläiset. Alkaessaan suunnitella olentoja, hän halusi omien sanojensa mukaan herättää pelaajassa saman ihmeen tunteen kuin silloin, kun pienenä lapsena katselee vanhempiensa kävelevän ympäriinsä. Lobe mallinsi olennon oman isänsä mukaan.

– Annoin hänelle suuret, karaistuneet kädet ja hieman väsyneen ilmeen. En tahtonut pelaajan hyökkäävän jättiläisten kimppuun siksi, että he olisivat näyttäneet hirviömäisiltä tai aggressiivisilta. Halusin heidän näyttävän lempeiltä paimenilta, jotka elivät satoja vuosia ja nukkuivat tähtien alla.

Lue lisää:

Nostoja