Tiesitkö? Yhdessä ikimuistoisemmista Elden Ring -pomotappeluista on hauska jippo – eräs hyökkäyksistä tähtää odottamattomaan kohteeseen / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? Yhdessä ikimuistoisemmista Elden Ring -pomotappeluista on hauska jippo – eräs hyökkäyksistä tähtää odottamattomaan kohteeseen

27.11.2022 // Kirjoittanut: Ida Suominen
0
Tiesitkö? Yhdessä ikimuistoisemmista Elden Ring -pomotappeluista on hauska jippo –  eräs hyökkäyksistä tähtää odottamattomaan kohteeseen

"Tiesitkö?" on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Elden Ringin ohjaaja Hidetaka Miyazaki on kertonut, että hänen suosikkipomotaistelunsa pelissä on sairauden raatelema ja järjiltään ajama kenraali Radahn.

– Hän on kiinnostava hahmona, minkä lisäksi pidän todella paljon hänen ympärilleen rakennetusta festivaalikuviosta. Juhlassa on oikean festivaalin henkeä ja riehakkuutta, mutta myös säväys yksinäisyyttä ja surullisuutta, Miyazaki on luonnehtinut.

Radahn kohdataan punaisilla joutomailla, missä tämä käy pelaajahahmoa vastaan painovoimamagiansa voimin. Taistelun puolivälin tietämillä Radahn tekee hyökkäyksen, joka on koitunut todennäköisesti kohtalaisen monen varsinki ensimmäistä kertaa matsia ottavan pelaajan kohtaloksi. Radahn ponnahtaa taivaalle ja hetkeä myöhemmin syöksyy meteorina pelaajan päälle.

Mieleenpainuvassa hyökkäyksessä on kuitenkin hauska jippo: Radahn ei tähtää sillä pelaajahahmoon, vaan omaan hevoseensa.

Radahn käy suurimman osan taistelusta paljon itseään pienemmän hevosensa selästä. Meteorihyökkäyksen alkaessa voi nähdä, kuinka hän painaa hevosen jalallaan maan alle juuri ennen kuin loikkaa ilmaan. Mekaanisesti Radahn ja hevonen ovat sama hahmo, mutta ne on mahdollista erottaa toisistaan tiettyjen animaatioiden aikana.

Riittävän ylös sinkouduttuaan Radahn katoaa näkyvistä ja ilmestyy hetkistä myöhemmin siihen suuntaan, johon pelaaja sillä hetkellä katsoo. Tällä välin maan alla oleva hevonen on teleportannut näkymättömissä suoraan pelaajahahmon alapuolelle ja toimii hyökkäyksen varsinaisena kohteena. Kun Radahn osuu tantereeseen, hevosen voi nähdä ilmestyvän maasta tämän jalkojen alla, ja hahmomallit yhdistyvät uudelleen.

Lue lisää: