Uusi, yllättävä Ghost Recon paljastettiin – ensitiedot ilmaisesta Frontlinesta / Artikkelit / pelaaja.fi

Uusi, yllättävä Ghost Recon paljastettiin – ensitiedot ilmaisesta Frontlinesta

5.10.2021 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
3
Uusi, yllättävä Ghost Recon paljastettiin – ensitiedot ilmaisesta Frontlinesta

Ghost Recon Frontline

Kehittäjä: Ubisoft Bucharest Julkaisija: Ubisoft
Alustat: PS5, PS4, XSX/S, XOne, pc, Stadia Julkaisu: Ei tiedossa

Ubisoft on paljastanut Ghost Recon -sarjan seuraavan osan. Ghost Recon Frontlineksi ristitty uusi projekti on ilmaiseksi pelattava verkkoräiskintä, jonka myötä sarja hyppää mukaan pelimaailman valloittaneeseen battle royale -trendiin.

Tällä kertaa pyssyt laulavat syrjäisellä Drakemoorin saarella, joka on jouduttu evakuoimaan paikallisen kaivosyhtiön aiheuttaman ympäristökatastrofin vuoksi. Yhtiön tarina tapahtumista ei kuitenkaan vaikuta aivan vedenpitävältä, joten pelaajan johtama pieni tiedustelujoukkio lähtee selvittämään asioiden todellista laitaa.

Pelin parissa puuhaileva Ubisoft Bucharest lupaa Frontlinen nojaavan moninpelipainotuksestaan huolimatta edelleen Ghost Recon -faneille tuttuun taktiseen toimintaan, mutta kehittäjien mukaan pelin tuntumaa on viilattu aiempaa nopeammaksi ja responsiivisemmaksi. Myös kamerakulma vaihtuu samalla pysyvästi ensimmäiseen persoonaan.

Frontlinen perustana ovat yhä Ghost Reconin ydinarvot: tiimityö, todentuntuisuus ja taktisuus. Sarjalle tyypillisesti se tarjoaa strategista valinnanvapautta ja paljon tilaisuuksia olla vihollista viisaampi, vaikka pelaajat taistelevatkin siinä toisiaan vastaan, pelin luova ohjaaja Bogdan Bridinel kertoi Pelaajalle ennakkoon järjestetyssä esittelytilaisuudessa.

Uusi, yllättävä Ghost Recon paljastettiin – ensitiedot ilmaisesta Frontlinesta

Tilaisuudessa esiteltiin kaksi pelitilaa, joista ensimmäinen, Expedition, on Frontlinen pääasiallinen vetonaula. 102 pelaajan battle royale -tilassa kilpaillaan kolmen hengen joukkueissa elintärkeistä tiedustelupaketeista, jotka pitää löytää ja kuljettaa turvallisesti pois saarelta. Tapoja voittaa on monia, sillä vaikka tiedonmuruset menisivät sivu suun, voi paremmin pärjänneen joukkueen kyytiä pois saarelta jäädä kärkkymään itselleen. Kierroksen lopputulos voi muuttua viime minuuteilla, mikäli johtava joukkue onnistutaan lahtaamaan matkalla kopterille.

– Vaikka Expedition on battle royale -tila, tiimityö on keskeinen osa kokemusta. Synergioiden löytäminen esimerkiksi hahmoluokkien ja aseiden suhteen on todella tärkeää. Meillä on myös todella monipuolinen viestintäjärjestelmä niille, jotka eivät halua tai voi käyttää mikrofonia, Bridinel kertoi.

Toinen tilaisuudessa paljastettu pelitila on isoveljeään huomattavasti nopeatempoisempi Control, jossa kaksi yhdeksän pelaajan joukkuetta taistelee taistelutantereen hallinnasta. Aikarajan umpeutuessa eniten lääniä hallussaan pitävä joukkue vie voiton kotiin. 

Uusi, yllättävä Ghost Recon paljastettiin – ensitiedot ilmaisesta Frontlinesta

Käytössä on alkuun kolme erilaista sotilastyyppiä: lähitaistelupainotteinen Assault, tiedusteluun suunniteltu Scout ja puolustukseen erikoistunut Support. Pelaaja värvää riveihinsä näihin kolmeen luokkaan sopivia hahmoja, joiden erikoiskykyjä ja käytössä olevia työkaluja voi pelatessa karttuvalla kokemuksella rukata oman makunsa mukaisiksi. Rahalla puolestaan saa lunastettua taktisia etuja tarjoavia Tac Support -bonuksia, kuten taistelukentälle sijoiteltavia tarkka-ammuntatorneja tai asekätköjä. Edistyminen on pelitiloista riippumatonta, eli samat sotilaat kelpaavat niin Expeditioniin kuin Controliinkin.

Ilmeisesti uusia hahmoluokkia suunnitellaan tuotavan peliin kausittaisten sisältöpäivitysten muodossa, mutta näistä ei Ubisoftin mukaan tulla veloittamaan pelaajia. Sen sijaan peli takoo tuottonsa kosmeettisilla esineillä.

Frontlinessa tulee olemaan esimerkiksi maksullisia ajoneuvoja ja aseita, mutta ne ovat pelkästään kosmeettisia. Emme missään nimessä halua monetisoida pelissä pärjäämistä, vaan pelaajat saavat halutessaan maksaa siitä, että näyttävät todella siisteiltä, Bridinel alleviivasi.

Peliä on jo pidemmän aikaa testailtu kulissien takana kilpapelaajien ja sisällöntuottajien voimin, mutta myös tavallisille pulliaisille tarjotaan pian tilaisuutta tutustua uuteen osaan ennakkoon. Ensimmäinen, viikon mittainen suljettu testijakso käynnistyy 14. lokakuuta, ja mukaan voi ilmoittautua pelin kotisivuilla.

Ghost Recon Frontline julkaistaan pc:lle, PlayStation 4:lle ja 5:lle, Xbox Onelle ja Series-konsoleille sekä Stadialle. Ilmestymispäivää peli ei kuitenkaan ole vielä saanut.

Johanna Puustinen

Kommentit

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Hohhoijaa, eikö näitä verkkoräiskintöjä ole jo tarpeeksi. Itselle kyllä kelpaisi ensimmäisten Ghost Reconien hengessä tehty peli, mutta Ubisoftilta sellaista lienee ihan turha odottaa.

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0

Vaikka peli vaikuttaa ihan hyvältä, niin ei tämä ole sitä mitä porukka toivoivat. Varmasti jaksaa hetken pelaajia kiinnostaa, mutta uskon että tämä ei hirveän kauan pysy pinnalla. Tuntuu että harva BR peli jatkaa menestymistään.

Käyttäjän SeTyyppi kuva
SeTyyppi

Breakpoint oli julkaisussaan jo melkoinen pohjanoteeraus, sittemmin tosin runsaiden päivitysten jälkeen saatu "ihan OK" peli siitä aikaan. Voisi kuvitella, että tuosta fiaskosta oltaisiin otettu opiksi ja seuraavaa peliä olisi viety enemmän sinne sarjan perusasioihin eli ryhmäpohjaiseen kevyeen tactical shooteriin kuten suurin osa faneista varmaankin toivoisivat. Tämän sijaan saadaan taas yksi zoomer BR lisää jota kukaan ei kaivannut. Ubisoft se kyllä osaa aina asettaa odotukset matalalle ja jotenkin silti onnistuu alittamaan ne. :D