Golf With Your Friends / Arvostelut / pelaaja.fi

Golf With Your Friends

12.09.2020 // Kirjoittanut: Teo Scheepstra
3

Golf With Your Friends -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden kesän 2020 tuplanumerossa 213.

Ei mikään hole in one

En suinkaan ole golfin asiantuntija. Olen kokeillut lajia muutaman kerran sekä perinteisessä muodossa että minigolfradoilla, mutta sen koommin en ole siihen perehtynyt. En siis ehkä ole pätevin henkilö sanomaan, miten hyvin Golf With Your Friends kuvastaa kokemusta oikeasta golfaamisesta, mutta kovin viihdyttävää pelattavaa se ei ole. Tämä on varsin paha epäonnistuminen peliltä, jota kuitenkin markkinoidaan hupaisana ja lennokkaana golfaamisena kavereiden kesken.

Erilaisia pelimuotoja ja -kenttiä on kyllä runsaasti, mutta missään niistä ei tunne pitävänsä hauskaa. Tavoitteena kaikissa on loppujen lopuksi saada pallo reikään, kuten golfissa tietysti kuuluukin olla, mutta pelaamisesta tulee enemmänkin mieleen biljardi kuin golf. Palloa lyövää hahmoa ei näy missään, vaan peliväline nököttää kaikessa yksinäisyydessään alustalla. Voimaa ja suuntaa voi säätää sekä kierrettäkin lisätä, mutta tämä on enemmän ärsyttävän pikkutarkkaa säätämistä kuin palkitsevaa laskelmointia. Useimmiten tekeekin vain mieli pistää voimapalkki täysille ja antaa mennä – yleensä katastrofaalisin tuloksin.

Golf With Your Friends -arvostelu

Hauskuutta on yritetty lisätä esimerkiksi Party-pelitilassa erilaisilla erikoiskyvyillä, joilla pallon voi esimerkiksi jäädyttää kesken liikkeen. Niiden käyttö ei kuitenkaan ole mitenkään intuitiivista. Usein niitä sisältävät laatikot on ängetty jonnekin muualle kuin suorimmalle reiälle vievälle reitille, joten niiden hyödyntäminen sidotaan aina enemmän riskinottoon kuin puhtaaseen hauskanpitoon.

Radat ovat ihan hauskan näköisiä, mutta usein niistä on hieman hankala hahmottaa esimerkiksi pintojen korkeuksia tai mahdollisia äkkipudotuksia veden keskelle. Kaikkea säestää yksitoikkoinen soundtrack, jonka sisältämät kappaleet saivat ainakin allekirjoittaneen hulluuden partaalle. Asiaa pahentaa vain se, että jokainen rata on 18 reikää pitkä, eli sävelmiä saa kuunnella pitkiä pätkiä kerralla.

Golf With Your Friends -arvostelu

Kokonaisuutena peli toimii parhaiten matkapelinä. Jos Switch kulkee koko ajan mukana, yhden pelin saa mahdutettua tarpeeksi pitkään bussi- tai junareissuun, mutta ei se mitään nautintoa silti ole. Golf With Your Friends tuntuu tönkköydessään ja yksinkertaisuudessaan peliltä, joka saisi ottaa enemmänkin irti konsoleiden potentiaalista sekä pelattavuudessa että audiovisuaalisessa toteutuksessa.

Hieman pisteitä nostaa kaverin kanssa pelaaminen, jolloin muuten tuskainen puttailu saa pienen hupilisäyksen molempien kiroilusta ja kilpailuhengen nousemisesta. Ehkäpä nimi Golf With Your Friends viittaakin siihen, ettei tätä yksinään kannata edes yrittää pelata. Jos siis omalle ja toisen kärsimykselle nauraminen on mieleen, peliä voi ehkä harkita. Ken tietää, ehkä isommassa porukassa hauskuus vielä moninkertaistuu. Yksin- tai kaksinpelinä tätä ei kuitenkaan suosittelisi kovimmallekaan golffarille.

4/10

Kehittäjä: 
Blacklight Interactive
Julkaisija: 
Team 17
Peligenre: 
Urheilu, Golf
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Nintendo Switch, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-7

Kommentit

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Tästä tuli yksi virheostoksistani (Steamissä) pelattuani ensin Autumn Park Mini Golfia, joka on lyhyt kierros melko fotorealistisen puiston ympäri. Pelien taustamusiikki ja käyttöliittymä saattavat olla samaa tasoa, mutta verratessa etenkin kliininen muovinen grafiikka sai nopeasti sulkemaan Golf With Your Friendsin.

Käyttäjän Heppulinen kuva
Heppulinen

Yksi parhaita early access pelejä jos pelaat kavereiden kanssa. Kannattaa hankkia PC:lle ja napata joukko kavereita mukaan. Yksin en todellakaan suosittele tätä pelaamaan.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

"Hauskaa kaveriporukalla" on typerä puolustus keskeneräisille peleille, joissa ei ole lainkaan mielekästä yksinpelisisältöä. Kaikki pelit ovat hauskoja kavereiden kanssa, eikä tämän moninpelissä ole mitään hehkuttamista – varsinkaan kun siinä ei ole minkäänlaista matchmaking-systeemiä ja yhdenkin pelaajan yhteysongelmat bugaavat jokaisen pelaajan kierroksen. Matchmakingin puutteessa olen kuluttanut PC-versiossa valehtelematta enemmän aikaa aulassa odotteluun kuin itse golfkierroksiin. Enkä todellakaan usko, että näiden nopeasti kyhättyjen konsolikäännösten moninpeli on yhtään sujuvampaa!

Nostoja