Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids / Arvostelut / pelaaja.fi

Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids

8.07.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0

Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden kesäkuun 2021 numerossa 223. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Irlanti kutsuu

Kuten Pelaajankin sivuilta on saattanut huomata, viikinkiaikakauteen päätä pahkaa syöksynyt Assassin’s Creed Valhalla on jakanut kansaa moneen leiriin. Kaltaiselleni vanhan Assassin’s Creed -kaavan ystävälle Eivorin roolipelimäisemmissä valloituksissa alkoi viimein olla siedettävissä määrin perinteisempien osien mekaanisia ja tarinallisiakin elementtejä. Sen ansiosta Englannin ja muiden alueiden viimeistenkin kivien kääntämiseen jaksoi upottaa reilut sata tuntia peliaikaa. Rutistuksen jälkeen mieli ei välttämättä halajaisi aivan heti lisää samaa, mutta hyvin pitkälti juuri sitä ensimmäinen lisäosa Wrath of the Druids tarjoilee.

Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids -arvostelu

Assassin’s Creed Odysseyn varsin lennokkaaseen The Fate of Atlantis -kampanjaan nähden Wrath of the Druids edustaa astetta perinteisempää ja maanläheisempää lisäosalinjaa. Ravensthorpen satamaan saapuva kauppias Azar kutsuu Eivorin Irlantiin, jossa Dublinin kuninkaaksi noussut serkkupoika Barid tavoittelee suurkuningas Flann Sinnan suosiota satamansa vilkkaan kauppaliikenteen avulla. Suhteita kuitenkin varjostaa kirkon nuiva suhtautuminen viikinkeihin. Aavistuksen verran mittavampi tarinakokonaisuus on emopelin tehtävien tapaan historiallista juonittelua ja valtataistelua, joskin soppaa hämmennetään hallusinaatioihin turvautuvilla irlantilaisdruideilla. Kokonaiskuvan kannalta Wrath of the Druids ei vie Eivorin tarinaa lainkaan eteenpäin tai koske pitkällä tikullakaan emopelin lopetuksen avoimeksi jättämiin polttaviin kysymyksiin. Se on lähinnä mukava sivutarina, johon mahtuu muutama varsin sympaattinen hahmo.

Druidien rituaaleihinsa käyttämät synkät rakennelmat ja vihreä usva tuovat Irlannin sateisiin maisemiin joissain määrin vaihtelua Englantiin nähden, mutta muutoin uutta pelialuetta voisi kuvailla mukavan tiiviiksi versioksi pääpelin ympäristöistä ja graafisista elementeistä. Pääkampanjan ohella Irlantiin mahtuu jokusia tuttuja sivutehtäviä kivien asettelusta ja metsästettävistä salamurhakohteista taistelupainotteisiin haasteisiin, mutta harmillisesti Animus-häiriöiden kaltaisia kiipeilypulmia tai minitapahtumia ei ole saatu mukaan. Niiden sijaan keskeisimmäksi ja kiinnostavimmaksi sivupuuhasteluksi nousee lukuisten kauppapaikkojen perustaminen, joka sisältää alueiden valloittamista, valtakirjojen etsimistä ja rakennelmien kehittämistä.

Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids -arvostelu

Kauppapaikkoja laajennetaan Ravensthorpen tapaan rakennustarpeilla, joita haalitaan luostareiden ryöstelyn ohella lintukoppeihin lähetetyistä tehtävänannoista ja tekemällä kauppaa Azarin kanssa Dublinin satamassa. Azar myös myy kauppapaikkojen tuottamia eksoottisia materiaaleja eteenpäin ulkomaille, ja liikevaihdon myötä pelaajalla on mahdollisuus kasvattaa sekä Dublinia että Eivorin ase-, panssari- ja tarvikevalikoimaa uusista tatuoinneista laivakoristeisiin. Kyseessä on varsin koukuttava ja itseään mukavasti ruokkiva kehä, kunhan tavarantoimitukseen uhraa hieman aikaa päätehtävien ulkopuolella.

Kepeine hienosäätöineenkään Irlannin-reissu ei varsinaisesti yllätä millään osa-alueella, toisin kuin edellispelin kolmiosainen The Fate of Atlantis. On silti painotettava, että Wrath of the Druids ajaa asiansa niille, jotka kaipaavat 15–20 tuntia lisää emopelin veroista pelattavaa uudella alueella. Mikäli Eivorin tarinalle kaipaa selkeämpää jatkoa tai vastauksia avoimiin kysymyksiin, katse lienee parasta kääntää seuraavaan The Siege of Paris -lisäosaan – ellei jopa suoraan seuraavaan peliin.

7/10

Kehittäjä: 
Ubisoft
Julkaisija: 
Ubisoft
Peligenre: 
Seikkailu, Toiminta, Roolipeli
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, Xbox Series X/S, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-18
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Nostoja