Bubble Bobble 4 Friends / Arvostelut / pelaaja.fi

Bubble Bobble 4 Friends

15.02.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Annos kuplivaa

Bubble Bobble 4 Friends on juuri sitä, mitä tarvitsin näin vuodenvaihteessa. Nostalgiaripauksella varustettu tasoloikkapaketti ei turhia selittele vaan tarjoaa helposti pienissä annoksissa nautittavissa olevaa kuplaviihdettä. Sympaattisten lohikäärmehahmojen tuijottaminen jo itsessään saa unohtamaan ainakin hetkeksi monet elämän murheet ja huolet.

Uutukainen ei kanna Bubble Bobble -nimeä huvikseen, vaan se on tunnistettavissa perusteiltaan ehdottomasti jälleen yhdeksi yli 30 vuotta vanhan klassikkosarjan osaksi. Peli tarjoaa pelattavaksi noin sata yhdelle ruudulle kokonaisuudessaan mahtuvaa kaksiulotteista kenttää, joissa omalla pienellä lohikäärmeellä olisi tarkoitus päihittää kaikki viholliset vangitsemalla ne ensin kupliin ja poksauttamalla sitten herkullisiksi hedelmiksi.

Bubble Bobble 4 Friends -kuva

Lisänimi 4 Friends tulee tietysti moninpelistä. Peli antaa mahdollisuuden koluta kenttiä ylhäisen yksinäisyyden ohella maksimissaan neljän pelaajan yhteistyönä, ja ihan jo vauhdikkaammalla rytmityksellään jälkimmäinen on se houkuttelevin vaihtoehto pelata. Pienenä modernisointina lohikäärmeiden käyttöön avataan muutamia sähkökuplien ja syöksymisen kaltaisia erikoiskykyjä, joilla voi kevyesti parantaa mahdollisuuksiaan hyvien pisteiden keräämiseksi.

Pistejahti on ehdottomasti Bubble Bobble 4 Friendsin ydin. Kenttien läpäisy itsessään ei ole kummoinen haaste, vaan eniten pelatessa tulee ihmeteltyä, miten viholliset saisi kukistettua mahdollisimman tehokkaasti kaikkein mehukkaimpien hedelmäbonuksien takaamiseksi. Kenttien koluamisessa nokka ei aktiivisella pelaamisella pitkään tuhise, sillä sadan kentän tarjonta on nähty helposti jo parissa tunnissa.

Bubble Bobble 4 Friends -kuva

Vähäiseltä tuntuvaa kenttämäärää on hankalaa antaa anteeksi, sillä niiden suunnittelu ei kykene edustamaan lähellekään parasta Bubble Bobble -laatua. Yhteen ruutuun rajatusta koosta huolimatta niissä liikkuminen on monesti yllättävän ohjattua, mikä saa nopeasti kaipaamaan aivan ensimmäisen Bubble Bobblen kepeää mutta sitäkin merkittävämmältä tuntuvaa vapautta. Kaikista paras osa Bubble Bobble 4 Friendsissä onkin mahdollisuus hypätä missä vaiheessa tahansa alkuperäisen kolikkopeliklassikon pariin. Sen ujuttaminen mukaan on hieno teko kehittäjiltä, mutta näin 4 Friends käytännössä myöntää, ettei se pärjää vanhalle kasarihitille.

Bubble Bobble 4 Friends ihastuttaa simppeliydellään, mutta sen suunnittelun taso ei saa kaikkea parasta irti pelin perusideoista. Bubin ja Bobin paluu käy näin harmittavan puuduttavaksi harmittavan nopeasti, vaikka hyvälle kuplalohikäärmepelille olisi tällä hetkellä ehdottomasti tilausta Switchillä.

5/10

Kehittäjä: 
Taito
Julkaisija: 
ININ Games
Peligenre: 
Tasohyppely
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch
Pegi-ikärajat: 
K-3

Nostoja