Call of Duty: Mobile / Arvostelut / pelaaja.fi

Call of Duty: Mobile

11.11.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
0

Activisionin rahasampo jalkautui mobiililaitteille

Kestomenestyvä Call of Duty -pelisarja sai syksyn kunniaksi kaksin kappalein uusia osia. Pc:lle ja konsoleille julkaistun uuden Modern Warfaren ohella pidetty ja parjattu räiskintäpelisarja sai uuden osan myös mobiililaitteilla.

Call of Duty: Mobile ei tietenkään ole ensimmäinen Call of Duty -mobiilipeli, sillä vuosien varrella pelisarjasta on julkaistu osia niin älypuhelimille kuin käsikonsoleillekin. Siinä missä aiemmat mobiilit CoDit tarjosivat esimerkiksi strategiaa tai yhteistyöräiskintää, Call of Duty: Mobile on varsin täysiverinen verkkoräiskintä.

Kiinalaisen Tencent-konglomeraatin omistaman TiMi Studiosin kehittämä Call of Duty: Mobile on varsinainen sikermä pelisarjan varrelta. Pääasiassa Modern Warfare- ja Black Ops -peleistä ammentava räiskintä sisältää mobiililaitteille sovitettuja versioita tutuista kartoista. Mukana ovat esimerkiksi klassikot Nuketown, Hijacked ja Crash, jotka ovat välittömästi tuttuja CoD-veteraaneille pieneltäkin ruudulta.

Varsinainen toimintakin on perusperiaatteiltaan varsin tutun oloista. Perusmoninpeli tarjoaa nopeatempoisia tiimitappomatseja, joissa pärjääminen edellyttää tarkkaa tähtäystä ja nopeaa liipaisinsormea, vaikka tapot eivät tulekaan ihan niin nopeasti kuin pääsarjan peleissä. Ruudun alkaessa punoittaa on kuitenkin juostava tai ammuttava nopeasti takaisin, ennen kuin kuolo koittaa. Kartat ovat kuitenkin sen verran tiiviitä, ettei toimintaa useinkaan tarvitse etsiä montaa sekuntia.

Call of Duty Mobile -arvostelu

Perusmoninpelin ohella Call of Duty: Mobilessa on tietysti myös Battle Royale -tila, jota voi pelata yksin tai enintään nelihenkisessä tiimissä. Mukana ovat kaikki lajityypin tutut elementit, kuten ilma-aluksesta hyppääminen, pienenevä pelikenttä sekä kerättävät aseet ja lisävarusteet. Battle Royalen isompi kartta ei vain tunnu soveltuvan erityisen hyvin ainakaan älypuhelimen ruudulle. Ottelut ovat omaan makuuni vähän turhan hidastempoisia mobiilipeliin, ja pidemmiltä etäisyyksiltä taisteleminen tuntui ikävältä tihrustamiselta.

Kosketusnäytölle sovitettu ohjaus toimii varsin hyvin, vaikka tähtäys- ja ampumispainikkeita onkin helppo sohaista vahingossa taistelun tiimellyksessä. Ohjauksessa on varsin kattavasti säätövaraa. Virtuaalinäppäinasettelun voi säätää mieleisekseen, minkä ohella tarjolla on yksinkertaistettu tila, jossa ampuminen tapahtuu automaattisesti, kun tähtäys on oikealla hehtaarilla. Itse koin täysin manuaalisen ampumisen luonnollisimmaksi pelitavaksi, eikä automatiikan puuttuminen tuntunut heikentävän pelimenestystäkään. Kosketusohjauksen perustahmaisuuden ohella pelituntumaa heikentää lähinnä heikko palaute osumista, vaikka palaute on perinteisesti ollut sarjan vahvuuksia.

Toimivan perusräiskinnän ulkopuolella Call of Duty: Mobilen viehätystä koettelevat pelin puitteet. Ilmaiseksi pelattavana pelinä eteneminen on sidottu toistoon tai kukkaron nyörien raottamiseen, ja peli painottaa vahvasti jälkimmäistä vaihtoehtoa. Sisäänkirjautumisen yhteydessä ruudulle pomppaa pahimmillaan kuusikin perättäistä ikkunaa, jotka mainostavat ostettavia varustepaketteja. Pelaaminen onnistuu kyllä vallan hyvin maksuttakin, mutta otteluiden ulkopuolella mikromaksut tulevat vastaan kaikkialla. Valikoiden osalta peli tuntuukin lähinnä Kiinan markkinoille suunnatulta räiskinnältä, joka on sovitettu Call of Duty -ilmeeseen.

Call of Duty: Mobile on kokonaisuutena yllättävän toimiva mobiiliverkkoräiskintä. Todelliset Call of Duty -fanit saavat edelleen kääntyä konsoli- tai pc-version pariin, mutta mobiiliversio tarjoaa ihan hyvää ajanvietettä lyhyisiin pelituokioihin.

7/10

Kehittäjä: 
TiMi Studios
Julkaisija: 
TencentActivision
Peligenre: 
Toiminta, Räiskintä
Julkaisualustat: 
Mobiilialustat, Apple iPhone, Google Android
Pegi-ikärajat: 
K-16
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Nostoja