Call of the Wild: The Angler / Arvostelut / pelaaja.fi

Call of the Wild: The Angler

4.12.2022 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
0

Call of the Wild: The Angler -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden lokakuun numerossa 238. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Kävisin mieluummin kalassa

Keski-ikäistyessäni olen huomannut nauttivani taas kalastuksesta. Sen kiireettömyys ja siihen sekoittuvat yhtäkkiset jännityksen hetket luonnon rikkumattomassa rauhassa tarjoavat edes hetken irtioton arjen kiireistä.

Call of the Wild: The Angler yrittää toisintaa kalastuksen hengen kauneutta digitaalisessa muodossa. Kyseessä ei tietenkään ole mikään uniikki idea, onhan kalastuspelejä ja erilaisia minipelejä tehty maailman sivu. The Angler kuitenkin pyrkii tavoittelemaan ennen kaikkea autenttista kalastuskokemusta avoimessa pelimaailmassa.

Tietyiltä osin se onnistuukin tavoitteessaan, sillä vuoriston helmassa sijaitseva pelialue on kaunis. Grafiikka ei säväytä moderneilla standardeilla, mutta maisemat onnistuvat tavoittamaan Alppien henkeä.

Call of the Wild: The Angler -arvostelu

Varsinainen pelikokemus jäljittelee aitoa heittokalastusta. Viehevalikoimasta löytyy lippaa, lusikkaa, vaappua ja jigiä. Heitellessä säädellään kelausvauhtia ja vieheen uintisyvyyttä sekä liikutellaan vapaa halutun liikkeen aikaansaamiseksi.

The Angler ei kuitenkaan tunnu oikein ymmärtävän, miten kalat toimivat. Varmin tapa saaliin saamiseksi on uittaa viehe mahdollisimman hitaasti näkösällä olevien kalojen ohi. Jos kelaat nopeammin, vieheet nousevat tai sukeltavat täysin epärealistisella vauhdilla. Niinpä on parasta vain livuttaa viehettään tuskallisen hitaasti sopivassa syvyydessä, jolloin kalojen voi nähdä lipuvan kuin hiiviskellen vieheen perässä ennen vääjäämätöntä iskua. Se näyttää juuri niin pöhköltä kuin kuulostaa.

Kalastaminen ei siis vaadi juurikaan taitoa. Merkittävin haaste, etenkin The Anglerin alkumetreillä, on varustuksen puutteellisuus, sillä perustason vavat, kelat ja siimat eivät jaksa kannatella pikkusinttiä isompaa saalista. On siis ansaittava rahaa, jotta voi hankkia parempaa varustusta, sillä niin kuin kaikki kalastajat tietävät, kalliimmat varusteet ovat ainoa tapa napata kulta- ja timanttitason vonkaleita. Jos satutkin hankkimaan vääränlaisen vieheen ilman kunnon siimaa, saattaa koukkuun iskeä pelkästään kaloja, joita on täysin mahdotonta napata niiden suuren koon vuoksi.

Call of the Wild: The Angler -arvostelu

The Anglerissa ei tarvitse tyytyä pelkästään kalastamaan. Pelialueella voi liikkua niin jalkaisin, autolla kuin veneelläkin. Vuoriston lomasta löytyy kaikenlaista tehtävää. Kiinnostaisiko esimerkiksi esineiden, poijujen tai GPS-asemien etsiminen? Sivutehtävissä ei turhaan ole luovuutta käytetty.

Kalastus on asiaankuuluvasti pelin keskiössä, mutta kehittäjä Expansive Worlds vaikuttaa halunneen mukaan lisätäytettä lähinnä muodon vuoksi. Kaikesta saa totta kai kokemuspisteitä ja täytettä varustekassaan, mutta pelikokemus sen sijaan jää vajavaiseksi.

Call of the Wild: The Angler on kalastussimulaattoriksi kummallinen peli. Se tuntuu perustuvan kovin vajavaiseen ymmärrykseen kaloista ja kalastamisesta. Pelissä riittää periaatteessa paljonkin tehtävää ja nähtävää, mutta varsinainen kalastus vaatii taitojen kartuttamisen sijaan vain varustuksen hankkimista. Jos kalastaminen olisi parempaa, voisi The Anglerin kauneusvirheitä katsoa läpi sormien, mutta nykyisellään menen mieluummin kalaan.

5/10

Kehittäjä: 
Expansive Worlds AB
Julkaisija: 
Expansive Worlds
Peligenre: 
Simulaattori, Kalastus, Selviytyminen
Julkaisualustat: 
Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-7
Pegi-merkinnät: 
Pelin sisäiset ostokset