Capcom Arcade Stadium / Arvostelut / pelaaja.fi

Capcom Arcade Stadium

13.05.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Capcom Arcade Stadium -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden huhtikuun 2021 numerossa 221. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Pala kolikkopelihistoriaa

Vanhempien pelien pelaaminen alkuperäisessä kuosissaan ei ole aina välttämättä helppoa tai edes mahdollista, ja siksi erilaiset retropelikokoelmat jaksavat kiinnostaa. Monet klassikkopaketit ovatkin menneet mielenkiintoisempaan suuntaan tarjoamalla tuttujen kokemusten ohella myös lisäominaisuuksia, joilla aikansa tuotteista on saatu lähestyttävämpiä. Nostalgia on helppo rahastuksen väline, joten on mukavaa huomata, että pelitalot osaavat nojata siihen myös tyylillä.

Capcom Arcade Stadium on Capcomin uusin pyrkimys tuoda Switch-yleisön käsiin luomuksia yhtiön pitkän kolikkopelihistorian varrelta. Se herättää huomiota bisnesmallillaan, sillä paketti on ladattavissa ilmaiseksi räiskintäteos 1943: The Battle of Midwayn kanssa. Lisää pelejä on tarjolla kiinnostuneille 31 nimikkeen edestä joko kolmen 15 euron hintaisen paketin muodossa tai yhtenä ryppäänä 40 euron hintaan.

Capcom Arcade Stadium -arvostelu

Paketin houkuttelevuus vaihtelee tietenkin sen mukaan, miten vahvasti sen pelitarjonta sattuu puhuttelemaan. Kukin peli on varustettu niiden oikeita kolikkopeliasetuksia mukailevilla säätömahdollisuuksilla, minkä ohella pelien nopeutta voi kasvattaa tai hidastaa jopa pelaamisen lomassa. Pelitapahtumia voi lisäksi kelata taaksepäin virheiden nollaamiseksi, ja myös tallennus on mahdollista käytännössä missä tahansa välissä.

Ominaisuustarjonta ei ole millään muotoa mullistava, mutta on silti helppo arvostaa, että niiden eteen on tehty työtä. Innostavasti yrittelijäisyys ei jää tähän, sillä Capcom Arcade Stadiumissa on muutamia aktiiviseen pelaamiseen kannustavia koukkuja, kuten netin pistelistat, väliaikaiset erikoissäännöillä varustetut pelitilat ja kaikesta aktiivisuudesta saatavat Caspo-pisteet, joilla voi ansaita uusia taustakuvia. Kaikki nämä ovat kivoja pieniä bonuksia, vaikka ne toimivat enemmän koristeina kuin konkreettisina myyntivaltteina.

Capcom Arcade Stadium -arvostelu

Kaiken kaikkiaan Capcom Arcade Stadium on peruskiva retroilupaketti. On mukavaa, ettei koko settiä tarvitse ostaa kerralla, vaikka olisi tietysti mukavampaa, jos pelejä pystyisi hankkimaan omaan käyttöön vieläkin vapaammin. Käyttöliittymä ei ole sekään täydellinen, sillä varsinkaan pelien selaaminen ei ole täysin luontevaa. Myös pelitarjonta herättää väkisin muutamia kysymyksiä. Tarvittiinko oikeasti esimerkiksi kolme eri versiota Street Fighter II:sta, kun samaan aikaan Darkstalkers-sarja loistaa poissaolollaan?

6/10

Kehittäjä: 
Capcom
Julkaisija: 
Capcom
Peligenre: 
Toiminta
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch
Pegi-ikärajat: 
K-16
Pegi-merkinnät: 
Pelin sisäiset ostokset, Väkivalta

Kommentit

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock

Gigawing on paska ja rikki tuossa paketissa. Kohtuu paljon input lagia jokaisessa pelissä joten ei ole sovelias esimerkiksi SF2 pelaamiseen tai Progearin kunnolliseen clearaamiseen. Jälkimmäisestä tosin muutenkin jenkkiromi mukana joka on aika erilainen peli kuin og japsijulkaisu.

2/10 Sopii varmasti hyvin nappien paukuttelemiseen jos ei tiedä paremmasta.