Diablo III: Eternal Collection (Nintendo Switch) / Arvostelut / pelaaja.fi

Diablo III: Eternal Collection (Nintendo Switch)

17.01.2019 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
0

A-luokan Switch-käännös

Diablo III on vuosien varrella kehittynyt päivitysten ja Reaper of Souls -laajennuksen myötä hillittömän hyväksi toimintaroolipeliksi. Useampikin konsoliversio on myös todistanut, että idea toimii erinomaisesti myös konsoliohjaimilla. Nyt onkin edessä enää käymättömistä korpimaista viimeinen: Diablo III taskukoossa. Ilahduttavana yllätyksenä peli läpäisee tämänkin testin liehuvin lipuin.

Diablo III: Eternal Collection on sisältönsä puolesta täydellinen pakkaus. Samoista kansista löytyy peruspelin ohella Reaper of Souls -lisälevy ja myöhemmin maksullisena lisäsisältönä julkaistu necromancer-hahmoluokka. Diablo III:n Switch-versio tuntuu myös olevan päivitystensä puolesta ajan tasalla ja muutenkin järkevästi toteutettu. Esimerkiksi viihdyttävä ja loputon Adventure-pelitila on auki suoraan pelin aloittamisen jälkeen, eikä tarinatilaan tarvitse koskeakaan, ellei halua.

Diablo III on edelleen riemastuttavan sujuva, addiktiivinen ja nautinnollinen pelikokemus. Blizzard on selvästi halunnut suunnitella toimintaroolipelin, joka antaa pelaajalle vapauden kokeilla ja keksiä. Kykyjä voi vaihtaa lennosta, eikä peli ikinä lukitse pelaajaansa mihinkään. Se on läksy, jonka moni muukin moderni toimintarope voisi oppia.

 

Eternal Collection toimii myös teknisesti. Diablo III ei toki alkujaankaan ollut hirmuinen tehosyöppö, mutta on silti kiva, että myös Switch-versio pyörii sekä television että käsikonsolin ruudulla täydellä 60 fps:n nopeudella – ainakin useimmiten. Hektisimmissä hetkissä ruudunpäivitys hieman takeltelee mutta ei pelikokemusta haittaavasti.

Oikeastaan ainoa tekninen valituksen aihe on, että käsikonsolin ruudulta pelattuna tekstikoko on turhan pieni ja runsasta tekstiä saa tihrustella silmät sirrillään. Varsinkin jos pelipaikkana on esimerkiksi pomppiva auto, tekstin lukeminen on välillä jopa hieman tuskallista.

Switchin luonne mukana kulkevana konsolina on kuitenkin huomioitu myös hyvässä, sillä Eternal Collection ei välttämättä vaadi nettiyhteyttä edes moninpeliä varten. Se osaa etsiä peliseuraa paikallisesti, joten muutaman kaverin ja Switchin kanssa saa aikaan hirmuiset demonimurhat. Kaiken keräämänsä saaliin ja kokemuksen voi tietenkin viedä saumattomasti mukanaan myös verkkoon. Näin Switch-moninpelin pitäisikin toimia!

 

Diablo III on yhä rautaa. Olen itse nyt hurahtanut siihen ties miten monta kertaa ensin pc:llä ja sitten jokaisen konsoliversion myötä. Niin kävi nytkin: pieni testaaminen muuttui alta aikayksikön maksimitason necromanceriksi ja haasteluolastojen komppaamiseksi. Vuosia vanha pelikaava siis toimii edelleen mainiosti.

Kun Switch-versio on myös teknisesti enimmäkseen A-luokkaa ja selkeästi laitteiston mahdollisuudet mielessä suunniteltu, Eternal Collection selviää maaliin lippu liehuen. Diablo III ja loputon demonimurha taskussasi – mihin niitä kiinalaisia mobiiliväännöksiä muka tarvittiinkaan?

9/10

Kehittäjä: 
Blizzard
Julkaisija: 
Blizzard
Peligenre: 
Roolipeli
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch
Pegi-ikärajat: 
K-16

Nostoja