F1 2019 / Arvostelut / pelaaja.fi

F1 2019

9.10.2019 // Kirjoittanut: Aake Kinnunen
0

Pitkät vihollisuudet

Codemasters ja F1-sarja ovat löytäneet tahtinsa viime vuosina. Snadisti karmeasta F1 2015:stä on kasvanut mainio Formula-peli tasaisella päivittämisellä, jossa on pääosin keskitytty oikeiden asioiden korjailuun.

Nyt brittistudio kuitenkin kirii tahtia, sillä F1 2019 saapui vuosikierrossa jo paria kuukautta aiemmin. Tervetullut muutos helpottaa virtuaalikisoissa ja -liigoissa, sillä nyt oikean F1-kauden seurailu on mahdollista jo paljon aikaisemmasta vaiheesta.

Muutenkin kilpapelitukea on parannettu, ja osa julkisista haasteista seurailee varsinaista Formula-kautta, joten omia ajotaitojaan voi todistella samaa tahtia tosielämän kuljettajien kanssa. Samalla sujuu myös virallisen F1 eSports -liigan seuraaminen. Uutta virtaa on annettu myös suoranaiseen moninpeliin, jonka ominaisuuksia on paranneltu. Mukana on myös tasaväkisen moninpelin takaava F1 Regulation Car, joka tarjoaa samanlaisen kilpavälineen kaikille.

Perinteisten F1-kausipäivitysten lisäksi – nopeimmasta kierroksesta yksi mestaruuspiste, Räikkönen Alfa Romeolle ja niin edelleen – F1 2019 päivittää itsensä, sillä Codemasters on remontoinut pelin EGO-pelimoottorissa käytetyn valaistusjärjestelmän. Uusi fysiikkapohjainen valaistus tuo valtavan määrän syvyyttä aiemmin hiukan latteaan graafiseen tyyliin. Itse autojen lisäksi valaistus näyttäytyy upeasti esimerkiksi Bahrainin iltakisassa, jossa ilma on sakeanaan hiekkaa.

Valaistusjärjestelmän päivityksen ohessa ulkoasua on viilattu muutenkin. Pelin tavoitteena on 60 fps:n ruudunpäivitysnopeus, josta ei onneksi karata turhan kauas. Televisiolähetystä esittävien grafiikoiden päivittäminen tosin korostaa, miten kömpelöitä Codemastersin ihmishahmot ovat edelleen ja miten luonnottomia animaatiokuvioita on kierrätetty edellisiltä vuosilta.

F1 2019 -arvostelu

"Pienemmistä Formuloista ponnistetaan usein kuninkuusluokkaan, joten F2-kuljettajien, -autojen ja -sääntöjen lisääminen on virkistävä lisä."

Toinen merkittävä muutos on se, että F1:n lisäksi F1 2019 käsittää nyt myös F2-sarjan. Pienemmistä Formuloista ponnistetaan usein kuninkuusluokkaan, joten F2-kuljettajien, -autojen ja -sääntöjen lisääminen on virkistävä lisä. Samalla kravattia on höllätty muun muassa kuljettajien suhteen, sillä he voivat vaihtaa tiimiä vapaasti.

Codemasters hyödyntää vuoden 2018 F2-kautta lyhyellä sisäänheitolla F1-kautta aloitellessa. Muutama käsikirjoitettu kilpailutilanne ja pelaajan reagointi näissä haasteissa määrittävät, miten junioriluokan tallikaveri Lukas Weber ja pahin haastaja Devon Butler suhtautuvat pelaajaan isojen poikien luokkaan siirryttäessä. Pelaajan vastauksia puolestaan seurataan entistä tarkemmin kiinnostuneiden F1-tiimien keskuudessa. Myös junioriaikojen kuljettajakoulu vaikuttaa siihen, mitkä ovet F1-sarjasta aukeavat ensimmäisenä. F2-kauden voi pelata halutessaan kokonaisuudessakin.

Kun tarjolla on vielä muutama uusi klassikko-Formula aiempien autojen lisäksi, alkaa F1 2019:ssä olla jälleen kauden verran pelattavaa. Klassiseen urheilupelitapaan edellisen vuoden pelin omistajien kannattaa harkita päivittämistä kahdesti, mutta muiden F1-fanaatikkojen kannattaa loikata kehityksen kelkkaan.

Arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden syyskuun 2019 numerossa 203.

8/10

Kehittäjä: 
Codemasters
Julkaisija: 
Codemasters
Peligenre: 
Kilpa-ajo
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-3

Nostoja