Fitness Boxing / Arvostelut / pelaaja.fi

Fitness Boxing

17.03.2019 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
3

Liikuntatunteja laiskiaisille

Harva peliyhtiö panostaa asiakkaidensa hyvinvointiin samanlaisella intohimolla kuin Nintendo. Yhtiön Wii Fit -kuntoilupeli on myynyt maailmalla ilmiömäiset 22 miljoonaa kappaletta, mutta jo paljon ennen tasapainolautoja olohuoneissa hikoiltiin NESin Family Fun Fitness -maton avulla. 3DS:n sisäänrakennettu askelmittarikin sen kertoo: peliharrastus ja terveet elämäntavat eivät sulje toisiaan pois ainakaan Nintendon silmissä.

Nintendo Switchin ensimmäinen varsinainen hikiliikuntapeli on japanilaisen Imagineerin kehittämä Fitness Boxing, joka jatkaa Wii Fitin viitoittamalla tiellä kuntonyrkkeilyn merkeissä. Yksilösuorituslaji lainaa liikkeensä nyrkkeilykehistä, mutta vastustajan kolkkaamisen sijaan päämääränä on saada hiki pintaan ja henki pihisemään. Jo ensimmäisen kokeilun perusteella on todettava, että näissä tavoitteissaan Fitness Boxing onnistuu mainiosti.

Fitness Boxing -arvostelu

Fitness Boxing on pohjimmiltaan rytmipeli, jossa heilutellaan nyrkkejä ja väistellään kuvitteellisia iskuja taustamusiikin tahtiin. Tukena toimii virtuaalinen opettaja, joka liikkuu pelaajan mukana ja huikkaa väliin parannusehdotuksia. Pelaaja aloittaa lajin opettelun perustason oikeasta suorasta, mutta mukaan otetaan pikkuhiljaa yhä hankalampia lyöntejä ja liikesarjoja. Jos kotoa löytyy toinen pari Joy-Coneja, mukaan voi ottaa myös treenikaverin.

Musiikin rytmissä on alkuun hankala pysyä ja ryhtikin tahtoo rakoilla pitkien sessioiden aikana, mutta etenkin aloittelijana jatkuva etenemisen tuntu toimii huikeana motivaation lähteenä. Pelin vaikeustasoa voisi kenties nostaa nopeamminkin, mutta päätös ripotella uudet liikkeet yksi kerrallaan ensimmäisten viikkojen varrelle lienee kuitenkin oikea pelaamisen mielekkyyden kannalta.

Liikunnan hauskuutta laimentaa hieman kyseenalainen liikeohjaus, joka satunnaisesti rekisteröi lyönnit jo ennen kuin käsi ehtii liikahtaa. Satojen liikkeiden seassa muutama sivu suun mennyt tahti ei toisaalta juurikaan tunnu, mutta täydellisyyttä tavoittelevia pelaajia moinen saattaa harmittaa.

Fitness Boxing -arvostelu

Fitness Boxing pyrkii motivoimaan pelaajiaan liikkumaan päivittäin, ja tätä varten tarjolla on erilaisia treenihetkiä vartin pikapyrähdyksistä vajaan tunnin maratoneihin. Aikarajoitusten lisäksi kartoitetaan myös pelaajan tavoitteet. Nostatetaanko tänään sykettä vai keskitytäänkö lihasliikuntaan? Sessiot voi räätälöidä itselleen sopiviksi harjoitettavia lihasryhmiä myöten, mikä tekee pelistä välittömästi astetta varteenotettavamman treenivälineen.

Päivittäistä etenemistään voi seurata raporteista, joissa arvioidaan kulutettujen kalorien ja pudotetun painon lisäksi myös pelaajan kuntoikää. Tuulesta temmatun oloinen luku kuitenkin muuttuu päivittäin treenimenestyksen mukaisesti, eikä se tunnu läheskään yhtä hyvältä kuntomittarilta kuin kunnon nyrkkeilysession jälkeen iskevä masokistisen ihana lihassärky.

Vaikka Fitness Boxing ei tee kenestäkään Bull Mentulaa, se on varsin pätevän oloinen vaihtoehto kaltaisilleni kroonisille sohvaperunoille, jotka onnistuvat päivästä toiseen keksimään hyviä syitä kuntosalin välttelylle. Vartti liikuntaa päivässä on tyhjää parempi vaihtoehto, ja aloittamiskynnys on olematon oman olohuoneen suojissa. Jos elämäntaparemontti on vielä tekemättä, saattaa peli olla etsimäsi ratkaisu.

7/10

Kehittäjä: 
Imagineer
Julkaisija: 
Nintendo
Peligenre: 
Kuntoilu
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch
Pegi-ikärajat: 
K-7
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Kommentit

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Mikähän ihmeen käsitys ihmisillä nykyään on, että joku salilla lihakset palloiksi pumpannut testohirmu on hyväkuntoisuuden malliesikuva?

Ei nuo pärjää vertailussa henkilöille, jotka ovat kehittäneet lihaskuntoa palvelemaan jotain muuta kuin itsensä tuijottelua peilistä ja kehittäneet myös aerobista kuntoa. Haluaisinpa nähdä kuinka hyvin Mentula juoksee satasen tai maratonin, vapaakiipeilee, ottaa osaa triathloniin tai miten onnistuu potkunyrkkeily. Voimanoston puolellakin taitaa olla selvästi kovempia kavereita.

Käyttäjän Fwank_91 kuva
Fwank_91

Aaaivan pakko on viilata: ei tällä saa tehtyäkään itsestään Mentulaa, lähempänä olisi Edis Tatli. Kaksi eri juttua kyseessä

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Itsehän ostin tämän viime vuoden lopulla. Tuli vedettyä 50 minuutin treenejä jotka kyllä vaihteli +/- 4-8 minsaa suuntaan tai toiseen riippuen siitä mitä biisejä peli valitsi.
Ennätys on 25 päivän treeniputki, mutta sitten tuo valitettavasti jäi, mutta tarkoitus olisi aloittaa uudestaan.
Sitä en tiedä kuinka paljon tai vähän ne pelin kalori lukemat pitää paikkansa, mutta ainakin parempi omatunto tulee jos on vaikka jonkun suklaapatukan ostanut safkan haku reissulla. Kyllä sen kalorit ainakin 50 minuutin aikana pois palaa.

Nostoja