Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise / Arvostelut / pelaaja.fi

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise

6.02.2021 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
0

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden tammikuun 2021 numerossa 218. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Jaksaa jaksaa, vielä kerran

Pari vuotta sitten ilmestynyt Fitness Boxing oli Switchin ensimmäisiä suosittuja kuntoilupelejä ja sellaisenaan varsin ilahduttava tapaus. Nintendolle pelaajien elämäntavoista huolehtiminen on sydämen asia, ja Wii Fitin valtava suosio osoitti aikoinaan, että aihepiirin peleille on myös tilausta. Pelaajalta virtuaalinen kuntonyrkkeilykokemus sai ilmestyessään varsin vahvan seitsikon, ja kehuimme sitä matalan kynnyksen työkaluksi peruskunnon kohotukseen.

Joitain kuukausia myöhemmin markkinoille ilmestyi kuitenkin hikiseikkailu Ring Fit Adventure, joka oli innovatiivisine lisälaitteineen kilometrejä edellä pelkkää Joy-Coneilla huitomista. Se pelillisti kuntoilua nerokkaalla tavalla ja oli virtuaalisena valmentajana tehokas ja monipuolinen. Peli myy täysin perustellusti edelleen kuin häkä, minkä vuoksi on tavallaan yllättävää, että pahasti paitsioon jäänyt Fitness Boxing on edes viitsinyt lähteä samoille markkinoille kokeilemaan onneaan jatko-osan voimin.

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise -arvostelu

Tätäkin enemmän hämmästyttää, kuinka vähän Fitness Boxing 2:een on saatu mahdutettua minkäänlaisia jatko-osaan oikeuttavia uudistuksia. Tarjolla on edelleen maltillisesti räätälöitävissä olevia päivittäisiä kuntonyrkkeilytreenejä, joissa onnistumista mitataan rytmipelimäisin mekaniikoin. Musiikin tahtiin heitellään Joy-Conit kourassa suoria, koukkuja ja uppareita, ja ruudulla heiluva valmentajahahmo huutelee liikesarjojen välissä rohkaisevia ohjeita.

Fitness Boxing 2 tuntuu muillakin saroilla kuitenkin käytännössä tismalleen samalta peliltä kuin edeltäjänsä. Lähes kaikki uudistukset ja lisäykset ovat puhtaasti kosmeettisia. Uusia taustakipaleita on parisenkymmentä, ja valmentajien riveissä on kourallinen tuoreita kasvoja, vaikkakin kaikki heistä edustavat lopulta samaa ylipirteää pahvikuvaheimoa. Tietenkään nyrkkeilyä ei voi lajina lähteä täydentämään keksityillä kevätjuhlaliikkeillä, mutta vaihtelua tasaiseen puurtamiseen olisi voinut hakea esimerkiksi minipeleistä tai uudenlaisista pelitiloista.

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise -arvostelu

Ensimmäisen osan puutteisiin ei ole myöskään kajottu oikeastaan millään tavalla, ja esimerkiksi lämmittely ja jäähdyttely ovat edelleen saman kolmen minuutin rutiinin toistelua täydelliseen tympääntymiseen asti. Pelin liikkeentunnistus tuntuu edelleen todella epätäydelliseltä siihen nähden, että se tosiaan pisteyttää suorituksen pelaajan rytmitajun perusteella. Nopeatahtiset ja pitkäkestoiset sarjat laittavat Joy-Conit täysin sekaisin, mikä luonnollisesti turhauttaa krampin partaalla huhkivaa treenaajaa.

Tehtävänsä Fitness Boxing 2 kyllä tekee edelleen. Niin kauan kuin pelaaja on aidosti valmis paneutumaan treeneihin ja laittamaan voimaa lyöntiensä taakse, hien saa kyllä pintaan. Jatko-osana se ei kuitenkaan sisältököyhyytensä vuoksi motivoi monia ensimmäisen osan omistajia uuteen sijoitukseen, eivätkä tasapaksut ja epätarkat treenit välttämättä pidä uusienkaan tuttavuuksien mielenkiintoa yllä turhan kauan. Kaikeksi onneksi Ring Fitiä löytyy edelleen kaupan hyllyltä.

5/10

Kehittäjä: 
Imagineer
Julkaisija: 
Nintendo
Peligenre: 
Rytmipeli, Urheilu
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch
Pegi-ikärajat: 
K-3