Hardcore Mecha / Arvostelut / pelaaja.fi

Hardcore Mecha

8.03.2020 // Kirjoittanut: Jaakko Herranen
0

Mecha, mechampi, hardcore mecha

RocketPunch Games -studion kehittämää Hardcore Mecha -räiskintää rummutettiin muutaman vuoden takaisen Kickstarter-kampanjansa yhteydessä ”kaikkien aikojen siisteimmäksi mechataistelupeliksi”. Rehvakkailla mainoslauseilla saatiin kasaan kunnioitettava joukkorahoituspotti, jonka turvin peli on saatu jo aiemmin pc:lle ja vihdoin myös PlayStation 4:n valikoimiin.

Hämmennys oli suuri Hardcore Mechaa ensimmäistä kertaa käynnistellessä. Kaikki valikot ja dialogit pärähtivät ruudulle japaniksi, mikä toki loi autenttisen häröä tunnelmaa mutta jätti edes jonkinmoista taustatarinaa kaipaavan kylmäksi. Kunhan kielen vaihtaminen onnistui tovin valikoissa kahlaamisen jälkeen, juonisyherö lähti avautumaan ainakin jossain määrin.

Hardcore Mecha -arvostelu

Tarinassa Hardcore Defense Corp. -ryhmittymään kuuluva Tarethur O’Connell saa tiiminsä kanssa tehtävän jäljittää Marsin tukikohdasta A-nimistä tiedustelu-upseeria. Simppeliksi luultu pikainen tehtävä leviää vähemmän yllättäen käsiin jo alkumetreillä, minkä jälkeen pääpaino siirtyy sulavasti kohti silmitöntä räiskintää ja loputtomalta tuntuvien vihollisaaltojen lahtaamista. Ylidramaattisen dialogin siivittämä juonikin taustalla tietysti kulkee, mutta ollaanpa nyt rehellisiä: ei tarinalla ole oikeasti pienintäkään merkitystä.

Mechan ohjaimissa ei ole aluksi helppoa, sillä napit ovat aivan jatkuvasti tavalla tai toisella hakusessa. Rutiineihinsa juurtunut pelaaja yrittää taatusti aluksi tähdätä oikealla tatilla, vaikka tähtäys hoituu todella hämäävästi vasemmalla, jolla ohjataan myös omaa robottia. Auta armias, kun mukaan otetaan neljä eri hyökkäysvaihtoehtoa ja selviytymisen kannalta olennainen lentely, niin sormet ovat todellakin solmussa. Oppimiskäyrä kohoaa kuitenkin alkuhaasteiden jälkeen juuri sopivaa tahtia, kun aluksi kinkkinen ohjaus iskostuu selkärankaan vaivihkaa.

Viitisen tuntia elämästä lohkaiseva kampanja rakentuu paristakymmenestä suoraviivaisesta, vasemmalta oikealle etenevästä tehtävästä. Näistä jokaisen rymistelee läpi mukavan sukkelasti eli noin vartissa, joten Hardcore Mecha on kelpo viihdettä myös lyhyisiin pelisessioihin. Pelaajan kontolle jätetään lisäksi oman mechan tuunaaminen suoranaiseksi tappokoneeksi kentistä tienattujen krediittien avulla. Valinnanvaraa ei järin paljon ole, mutta voiman tunne kuitenkin kasvaa mukavasti kentästä seuraavaan edetessä. Tarjolla on enimmäkseen niitä perinteisiä parannuksia eli tehokkaampia tuliluikkuja ja mechan muita ominaisuuksia kehittävää välineistöä.

Hardcore Mecha -arvostelu

Tarinatilan kylkeen on liimattu julmetun haastava ja aavistuksen turhan paljon grindaamista vaativa Simulation-pelimuoto. Käytännössä kyseessä on perinteinen, loputtomia vihollisaaltoja pelaajaa vastaan suoltava horde-tila. Vaikeustasonsa vuoksi se soveltuu vain päättäväisimmille pelureille, ja meille muille tila jäänee pikaisen kokeilun asteelle.

Perijapanilaisista tieteisanimaatioista ammentava taidesuunnittelu osuu Hardcore Mechan kohdalla suoraan napakymppiin. Erityisesti tyylikkäissä välianimaatioissa hulvaton meininki lyö yli juuri eikä melkein sopivasti, eikä itse peli jää tässä pekkaa pahemmaksi. Loppupuolen isommissa joukkotaisteluissa PS4 Pro tosin yskähtelee hieman mutta ei kuitenkaan haitaksi asti. Myös äänipuoli on mainiossa kunnossa.

Hardcore Mecha on koko lyhyen kestonsa ajan niin vimmaisen toimiva mecharäiskintä, että oksat pois. Toki kokonaisuus on taputeltu loppuun muutamassa tunnissa, mutta eipä hektiseen meininkiin ehdi tuossa ajassa ainakaan kyllästyä. Lisää näitä, kiitos!

8/10

Kehittäjä: 
RocketPunch Games
Julkaisija: 
RocketPunch Games
Peligenre: 
Räiskintä, Tasoloikka
Julkaisualustat: 
Sony PlayStation 4, Apple OSX, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-16
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta