Hatsune Miku: Project Diva Mega Mix / Arvostelut / pelaaja.fi

Hatsune Miku: Project Diva Mega Mix

6.09.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Hatsune Miku: Project Diva Mega Mix -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden kesän 2020 tuplanumerossa 213.

Iloista poptähtifantasiaa

Oli jo korkea aika, että Pelaajan sivuille saatiin hieman Hatsune Mikua. En sano tätä niinkään Miku-fanina vaan enemmänkin hahmon ympärille rakennettujen pelien tyylin suurena ystävänä. Project Diva -sarja tuo minulle jo pelkillä valikoillaan mieleen 2000-luvun alun karkkivärejä pursunneet Segan kolikkopelit, joiden henki on vahvasti läsnä myös sarjan peruspelattavuudessa.

Hatsune Miku: Project Diva Mega Mix on ensimmäinen Switchille tuotu sarjan osa. Tähän asti lähinnä PlayStationeilta tuttu diivailu ei saavu Nintendon hybridilaitteelle suurempien mullistusten kera, vaan se on edelleen yksinkertainen rytmipeli, jossa keskeinen tavoite on jahdata mahdollisimman täydellisiä suorituksia oikea-aikaisilla napinpainalluksilla. Perussisältö tarjoaa pelattavaa noin sadan musiikkikappaleen verran, ja niistä iso osa on tuttuja jo sarjaan aiemmin tutustuneille.

Hatsune Miku: Project Diva Mega Mix -arvostelu

Tuttu kaava toimii kyllä edelleen. Project Diva Mega Mix on ennen kaikkea hyvä peli sarjaan tutustumista varten, sillä perusideasta pääsee perille ilman lyhyttä opetusosuuttakin. Ruudulla hyppivien näppäinohjeiden seuraaminen vaatii kyllä jonkin verran tottumista taustalla välillä räiskyviksi äityvien musiikkivideoiden johdosta, mutta isoin kynnyskysymys pelaamiselle on lopulta kunkin oma suhde rytmipeleihin ja vocaloid-musiikkiin. Luonteellaan peli sopii vieläpä näppärästi Switchille, jolla voi pelata sekä lyhyitä eriä liikkeessä että pidempiä settejä sohvalla röhnöttäen.

Switch-keskeisistä uudistuksista suurin lisä on Joy-Con-ohjainten heilutteluun keskittyvä Party Mix -tila. Sitä pelataan samoilla kappaleilla kuin peruspeliäkin, eli kyseessä on käytännössä vaihtoehtoinen tapa nauttia Mikun ja kumppaneiden musiikillisesta annista. Hauskasta ideasta huolimatta liikkeentunnistuksen varassa tapahtuva pelaaminen on kuitenkin juuri sen verran epätarkkaa, että tila jää enemmän kuriositeetiksi kuin pitkäaikaiseksi huviksi.

Hatsune Miku: Project Diva Mega Mix -arvostelu

Kaiken kaikkiaan hauskin Mega Mixin lisäys on pelisarjan kustomointimahdollisuuksia laajentava paitaeditori. Tuttuun tapaan pelaamisen taustalla pyöriviä musavideoita voi muokata vaihtamalla niissä nähtäviä hahmoja ja näiden pukineita, mutta nyt hahmoille voi piirrellä myös omia värikkäitä t-paitoja. Lisäys ei ole valtava, mutta se antaa kivaa pientä lisänäperreltävää yksinkertaisen peruspelaamisen oheen.

Hatsune Miku -pelinä Project Diva Mega Mix on erittäin turvallinen tapaus. Sarjan konkareille se tarjoaa lähinnä lisää sitä samaa uudella ja joustavammalla alustalla, kun taas noviiseille se on oikein oivallinen portti Mikun ja rytmipelaamisen maailmaan. Pohjimmiltaan tarjolla on siis yhä näppärä pelipaketti, kunhan vocaloideista ei vain saa näppylöitä.

7/10

Kehittäjä: 
Sega
Julkaisija: 
Sega
Peligenre: 
Rytmipeli, Musiikki
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Seksi, Väkivalta

Kommentit

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Kiinostaa.

Lainaus

Julkaisualustat: Nintendo Switch

Ei kiinostakkaan. Virhe.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Kuten arviossakin sanotaan, niin hyvin vastaavanlaista mikuttelua on tarjolla myös Pleikkareilla.

-Panu

Nostoja