Kingdom Hearts: Melody of Memory / Arvostelut / pelaaja.fi

Kingdom Hearts: Melody of Memory

20.01.2021 // Kirjoittanut: Teo Scheepstra
0

Kingdom Hearts: Melody of Memory -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden joulukuun 2020 numerossa 217. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Musiikkimatka muistojen läpi

Kingdom Hearts on pelisarja, jota suorastaan rakastan kolmososan aiheuttamasta pienestä pettymyksestä huolimatta. Sarjan juoni on tarpeettoman monimutkainen ja ajoittain jopa typerä, mutta se myös imaisee mukaansa. Ja mikä tärkeintä, pelien pelaaminen on hauskaa.

Hauskaa on myös uusimman tulokkaan, rytmipeli Kingdom Hearts: Melody of Memoryn pelaaminen. Sora ja kumppanit taistelevat tällä kertaa sydämettömiä ja muita pahiksia vastaan nuottiviivastolla juosten ja hutkimalla vihulaisia taustalla soivan musiikin tahtiin.

Pelaamisessa itsessään ei ole rytmipelejä pelanneille mitään ihmeellistä. Ohjaimen nappeja on painettava oikealla ajoituksella, ja liian monesta epäonnistumisesta seuraa kappaleen jääminen kesken. Peliä pelataan perusohjaimella, mikä voi tuntua jopa tylsältä ratkaisulta rytmipelien maailmassa, jossa ohjaimena on nähty soittimia ja tanssimattoja. Melody of Memory poikkeaa muista genren edustajista ainoastaan KIngdom Hearts -kuorrutuksensa ansiosta.

Kingdom Hearts: Melody of Memory -arvostelu

Juuri tämä kuorrutus tekee alla olevasta rytmipelistä kuitenkin pelaamisen arvoisen, vaikka sitten tavallisella ohjaimella. Kingdom Hearts -sarjan musiikki on Squarelle tyypilliseen tapaan lähes poikkeuksetta äärimmäisen nautinnollista kuunneltavaa. Kun omissa suosikkikappaleissaan onnistuu täydellisesti, menee iho kananlihalle. Ankarimmalla vaikeustasolla nuotteja voi tulla sellaiseen tahtiin, että sohvalla on pakko ottaa tiukka etukeno keskittymistä auttamaan. Hauskuus ja haastavuus ovat sopivassa tasapainossa keskenään.

Melody of Memoryn World Tour -tarinatila jää lyhyeksi kokemukseksi. Tarinatila on ehkä turhan suotuisa tapa kuvata pelitilaa, sillä siinä lähinnä kerrataan sarjan tapahtumat tähän pisteeseen asti Kairin näkökulmasta. Lopun uusi tarinasisältö jää lyhyeksi eikä ole kovin kummoinen palkinto siitä, että World Tourin pelaa läpi. Sen todellinen arvo piilee matkan aikana kerättävissä materiaaleissa, joilla voi avata tarinatilasta puuttuvia kappaleita. Esimerkiksi kappaleista parhain – Roxasin tunnusmusiikki – on avattava tätä kautta.

Kingdom Hearts: Melody of Memory -arvostelu

Uuden tarinasisällön määrä on tosiaan pieni. Se ei myöskään paljasta kolmososan pelanneille mitään erityisen mullistavaa tietoa, joten herää kysymys, oliko sen mukaan laittaminen lainkaan tarpeellista. Tällaisen pelin lisääminen kaanoniin alle puolen tunnin tarinalisäyksen takia tuntuu aika röyhkeältä yritykseltä rahastaa sarjan faneja, joita rytmipelit eivät välttämättä muuten kiinnostaisi. Sarjan tapahtumien kannalta Melody of Memorylla ei ole juuri mitään merkitystä.

Omalla kohdallani Melody of Memory kuitenkin toimii. Rytmipelit ovat mielestäni hauskoja, ja Kingdom Hearts on minulle rakas pelisarja, mikä näkyy myös arvosanassa. Jos taas tykkäät rytmipeleistä muttet pelisarjasta, ei kannata ehkä nähdä vaivaa. Rytmipelejä inhoavien Kingdom Hearts -fanien puolestaan kannattaa katsastaa uudet välinäytökset vaikka YouTubesta.

Tarinallisen arvon ja pelin pituuden takia tästä ei kuitenkaan kenenkään kannata maksaa täyttä hintaa. PlayStation Storen hintalappu on tällä hetkellä lähes 60 euroa, joten suosittelisin odottamaan alennusmyyntiä, jos ei ole erityisen kova hinku päästä muistojen melodioiden pariin.

7/10

Kehittäjä: 
IndieszeroSquare Enix
Julkaisija: 
Square Enix
Peligenre: 
Musiikki
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch, Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Nostoja