Loop Hero / Arvostelut / pelaaja.fi

Loop Hero

7.05.2021 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
0

Loop Hero -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden huhtikuun 2021 numerossa 221. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Loputtoman silmukan sankari

Maailmanloppu tuli ja meni. Ei räjähdyksen saattelemana, sillä kaikki vain yksinkertaisesti katosi. Jäljelle jäi vain tyhjyyttä ja yksinäinen seikkailija, joka yrittää nyt muistella menneitä. Tästä alkaa Loop Hero, pelivuoden 2021 toistaiseksi oivaltavin tapaus.

Loop Hero on nerokas yhdistelmä pakanrakennusta, kepeää roguelike-roolipeliä ja lautapeleistä tuttua tuurin kokeilua. Ensisilmäyksellä se ei kuitenkaan vaikuta edes peliltä, sillä se pelaa enimmäkseen itse itseään. Pelin keskipisteessä on yksinäinen sankarimme, joka kiertää automaattisesti pitkin loputonta silmukkaa taistellen hirviöitä vastaan.

Sankarin kiertäessä itsekseen pitkin pelisilmukkaa pelaajan tehtävänä on pelata hirviöiden pudottamia muistoja pelialueelle. Muistot voivat olla joko pelialueen osia tai varusteita, jotka parantavat suoraan seikkailijan kykyjä moninaisilla tavoilla. Hirviöltä voi pudota muisto vuoresta, jonka pelaamalla sankarin kestopisteet nousevat. Ehkä muisto onkin hautausmaa, jonka voi lisätä silmukkaan siinä toivossa, että sen läpi kulkeva sankari löytää raaka-aineita tai aarteita.

Loop Hero -arvostelu

Kaikella on kuitenkin hintansa. Hautausmaalle ilmestyy säännöllisesti epäkuolleita hirviöitä, joita vastaan sankarin täytyy taistella. Jos vuoria pelaa liikaa, muodostuu vuorenhuippu, jossa pesii harpyijoita ja muita kauhuja. Kaikki kortit siis sekä auttavat että kampittavat pelaajaa usein yllättävillä tavoilla. Niitä on kuitenkin pakko pelata, sillä vain muistoja palauttamalla voi kutsua pelialueelle pomon, jonka kellistämällä sankari voi paeta silmukasta ja edetä pelin tarinassa.

Jokainen uusi silmukka nostaa vastaan tulevien hirviöiden vaarallisuutta mutta myös palkintojen tasoa. Pelaaja kerää koko ajan reppuunsa raaka-aineita, joilla voi ajojen välissä rakennella tukikohtaansa uusia rakennuksia ja avata näin käyttöön uusia hahmoluokkia, varusteita ja korttityyppejä. Se onnistuu kuitenkin vain, jos pääsee resurssiensa kanssa pakoon.

Silmukasta voi paeta vain jokaisen täyden kierroksen jälkeen tai pomon kellistettyään. Muuten menettää joko osan – tai suurimman osan – resursseistaan. Niinpä jokaisen silmukan jälkeen täytyy valita, uskaltaako yrittää vielä kerran parempien palkintojen toivossa vai olisiko hyvä hetki lunastaa saadut palkinnot.

Loop Hero -arvostelu

Syvyyttä on runsaasti monessa muodossa. Pelaaja saa itse valita ennakkoon, mitä muistoja ajon aikana kohtaa, joten niistä voi yrittää rakentaa jos jonkinlaisia komboja. Samoin hirviöiden pudottamilla varusteilla sankariaan voi kehittää erilaisiin suuntiin.

Tämä ei ole aina niin helppoa kuin voisi toivoa, sillä Loop Hero on sangen sekava peli. Tarjolla on kyllä paljon tietoa, mutta hahmojen ominaisuuksia tai muita perusasioita ei selitetä. Lisäksi suuri osa infosta on niin huonolla englannilla kirjoitettua, että tarkkoja merkityksiä ei voi kuin arvailla. Ongelma toki korjaantuu heti pelin ilmestymisen jälkeen, kun väistämätön pelaajien pyörittämä wiki-sivusto nousee pystyyn. Olisi silti kiva, jos pelata voisi ilman nettiselaimen tuijottelua.

Tämä ei pelinautintoani lopulta paljon haitannut, sillä kun yhden pitkän viikonlopun aikana pelitunnit kipusivat pitkälti yli 20:n, Loop Heron voi todeta onnistuneen. Todella yksinkertaisen pinnan alla piilee syvällinen ja kiehtova pelikokemus, jonka parissa aika rientää kuin huomaamatta. 

9/10

Kehittäjä: 
Four Quarters
Julkaisija: 
Devolver Digital
Peligenre: 
Roolipeli
Julkaisualustat: 
Apple OSX, Microsoft Windows

Nostoja