Monster Hunter: World – Iceborne / Arvostelut / pelaaja.fi

Monster Hunter: World – Iceborne

8.01.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Ei pelkkä kylkeen pultattu sisältölisä

On ollut ilo huomata, millaisella innolla Monster Hunter: World on otettu vastaan maailmalla. Peli nousi jo kuukauden ikäisenä Capcomin kaikkien aikojen myydyimmäksi yksittäiseksi pelijulkaisuksi – eikä sattumalta. Kehittäjä teki pelissään paljon oikein, kun suurien teknologisten muutosten ohella lähdettiin sujuvoittamaan hirviönmetsästyksen perusteita. Tulokseksi saatiin oikeasti modernin ja käyttäjäystävällisen tuntuinen Monster Hunter, jonka palkitseva sydän ei pysähtynyt prosessin yhteydessä vaan pääsi sykkimään entistäkin voimakkaampana.

Viimeisen reilun vuoden ajan Capcom on pitänyt peliä yllä ilmaisilla sisältöpäivityksillä, mutta Iceborne-laajennuksen myötä Worldiin puhalletaan taas roimasti lisäraikkautta. Muutamien satunnaisempien aktiviteettien sijaan Iceborne tarjoaa yhdessä paketissa kymmenien lisätuntien edestä uutta metsästettävää, ja samalla koko kokemus ottaa kevyitä askelia kohti aina vain syvällisempää tulevaisuutta.

Jo pelkillä peruslisäyksillään Iceborne on tervetullut paketti kaikille, jotka kaipaavat vain lisää Monster Hunteria elämäänsä. Laajennus esittelee peliin uudet Master-luokan metsästystehtävät, jotka antavat lisävarusteiden merkeissä lisää syitä jahdata vanhoja hirvityksiä ja päästävät myös kokonaan uusien saaliiden perään. Jännittävintä antia ovat tietysti täysin uudet hirviötuttavuudet, kuten kokonaisia puita metsästäjien päälle viskovat banbarot, mutta vanhoista hirviöistä tehnyt tuoreet alalajit sekoittavat nekin pakkaa oikein hauskalla tavalla.

Monien Icebornen tehtävien tapahtumapaikkana toimii luminen Hoarfrost Reach -alue, joka jo pelkästään maiseman vaihteluna on tervetullut lisä. Alue ei vedä esimerkiksi korkeuserojen käsittelyssä vertoja muutamille alkuperäisille Worldin alueille, mutta omine vaaroineen ja etuineen se tuntuu silti luonnolliselta jatkeelta pelin ympäristötarjonnalle. Lumista teemaa mukailee vielä uusi tukikohtakylä, jossa erilaisten perustoimien tekeminen on sujuvampaa kuin pelin alkuperäisessä Astera-asutuksessa.

Monster Hunter: World - Iceborne -arvostelu

Pidemmän pelaamisen myötä Icebornesta paljastuu hiljalleen myös muutamia hienovaraisempia lisäyksiä. Taistelemisen perusteita on monipuolistettu antamalla kaikille asetyypeille muutamia lisäominaisuuksia, ja myös hirviöiden liikkeitä voi nyt manipuloida pelaajan ritsatyökalua käyttäen. Käytännössä pelaajan valta-asemaa on siis paranneltu taisteluissa, mutta sitä ei ole tehty pelin haastavuuden kustannuksella. Yhteenotoissa ollaan yhä hirviöiden armoilla, ja tehokas vahingon tekeminen on edelleen oma palkitseva kokemuksensa kaiken sekasorron keskellä. Lisäykset tarjoavatkin enemmän uusia luovia ja mahdollisuuksia pärjätä taistelussa, mikä auttaa muovaamaan niistä aina vain palkitsevamman tuntuisia.

Icebornessa  odottaa vielä oma yllätyksensä päätarinan läpäisyn jälkeen. Laajennuksen loppupeli ei koostu vain kokoelmasta sivutehtäviä, joilla pelaajaa yritetään houkutella arvokkaimpien varusteiden hankintaan. Sen sijaan se esittelee uuden metsästysidean, jossa pelimaailman kanssa tapahtuvaa vuorovaikuttamista on haluttu sitoa isommin osaksi suurimpien mahdollisten palkintopottien jahtaamista. Ratkaisu voi tuntua paikoitellen työläältä, sillä se laittaa näkemään vaivaa kovempien hirviöiden kohtaamisen eteen. Kaikki tämä tuo pelaamiseen kuitenkin vapautta, mikä on oiva tapa kruunata oma pitkä metsästäjän ura Worldin maailmassa.

Capcom on sanonut, että Iceborne jää todennäköisesti Monster Hunter: Worldin ainoaksi maksulliseksi laajennukseksi. Se on helppo uskoa, sillä tämä ei tunnu vain Worldin kylkeen pultatulta sisältölisältä. Icebornen saapumiseen meni syystä puolitoista vuotta, ja on hankalaa kuvitella, että Capcom voisi seurata sitä kunnialla enää millään muulla tavalla kuin julkaisemalla seuraavaksi täysiverisen jatko-osan Monster Hunter: Worldille.

Arvostelu on julkaistu alkujaan lokakuun 2019 Pelaaja-lehdessä numero 204.

9/10

Kehittäjä: 
Capcom
Julkaisija: 
Capcom
Peligenre: 
Seikkailu, Toiminta
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-16
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Kommentit

Käyttäjän Turbomuna kuva
Turbomuna

Allekirjoitan kaiken edellä mainitun, pakollinen lisäosa jos monsterijahti kiinnostaa.