Mr. Driller DrillLand / Arvostelut / pelaaja.fi

Mr. Driller DrillLand

3.10.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Mr. Driller DrillLand -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden syyskuun 2020 numerossa 214.

Syvyyksissä on hyvä olla

On mukava nähdä, ettei Mr. Driller ole unohtunut kokonaan Namcolta. Kaivuuklassikko Dig Dugin kirjaimellinen jälkeläinen ei ole koskaan ollut mikään erityisen moniulotteinen peli, mutta kepeänä pulmailuna se on ollut aina mainio viihdyttäjä, kun Tetrikselle ja kumppaneille on kaivannut pientä toiminnallisempaa vaihtoehtoa.

Switchille ja pc:lle kesällä suunnannut Mr. Driller DrillLand tuo ensimmäistä kertaa länteen pelin 18 vuoden takaisen GameCube-osan. Teko on siinä mielessä erittäin järkeenkäypä, että kyseessä on yhä tähän asti monipuolisin ja kunnianhimoisin sarjan osa. Jo valmiiksi terävä piirrostyyli varmistaa, että peli on ollut vaivatonta tuoda nykypäivään varsin suoraviivaisella remasterointityöllä.

Mr. Driller DrillLand -arvostelu

Tuttuun Mr. Driller -tapaan myös DrillLandin pelaaminen koostuu poraamisesta läpi erilaisten värikkäiden palikoiden. Samaa väriä olevat palikat sulautuvat toisiinsa ja tuhoutuvat yhdessä samaan tapaan kuin monissa perinteisemmissä pulmapeleissä. Ainoita uhkia edustavat jatkuvasti hupenevan hapen loppuminen ja murskatuksi tuleminen, jotka kyllä riittävät pitämään pelaajan hyvin varpaillaan.

Erikoisemmaksi DrillLand muodostuu sen erilaisilla pelityyleillä. Vanha tuttu yhden napin ja suuntaohjainten varassa toimiva perusporaaminen on yhä tallessa, mutta siitä on luotu kourallinen erilaisia variaatioita. Tarjolla on esimerkiksi kauhuteemaisia kenttiä, joissa riivattuja palikoita täytyy puhdistaa vihkivedellä. Yksi tyyli muuttaa poraamistoiminnan jopa luolastoseikkailuksi, jossa etsitään etenemiseen tarvittavia avaimia ja piestään erilaisia vihollisia.

Mikään erikoispelitiloista ei päihitä lopulta perinteistä Mr. Driller -pelaamista, sillä ne tuntuvat enemmän kikkailulta kuin luontevilta keinoilta kehittää sarjaa eteenpäin. Silti niiden erikoisuus on hyvää vaihtelua jo siinä mielessä, että ne haastavat miettimään poraamista erilaisilla tavoilla, jolloin myös tutumpaa pelityyliä oppii arvostamaan enemmän tarjolla olevien lyhyiden taukomahdollisuuksien kautta.

Mr. Driller DrillLand -arvostelu

Nihkein jäänne 18 vuoden takaisesta pelisuunnittelusta näkyy DrillLandin rakenteessa. Peli ei anna vapaasti keskittyä tiettyihin pelitiloihin, vaan lisäpelattavan avaamiseksi se pakottaa pelaamaan tasaisesti kaikkia eri pelityylejä. Tähän pyritään rohkaisemaan kevyillä tarinaelementeillä, mutta välipätkät tulevat nekin lopulta kokemuksen tielle ja saavat toivomaan, että peli voisi keskittyä vapaammin parhaimpaan puoleensa eli näppärään arcadetoimintaan. Onneksi tarjolla on erilaisia avustuksia, joilla erikoisempien pelityylien läpäisyä voi sujuvoittaa, mutta sekään ei korvaa kunnollista valinnanvapautta.

Maailmalla ei ole tällä hetkellä liikaa mahdollisuuksia nauttia Mr. Driller -sarjasta, joten DrillLandin uusiojulkaisu osuu ehdottomasti hyvään väliin. Kevyistä ehostuksista huolimatta pelin ikä ei jää missään vaiheessa salaisuudeksi, mutta jo peruspelattavuuden hauskuuden johdosta poraamista on tullut harrastettua jälleen pienissä erissä oikein mieluusti.

6/10

Kehittäjä: 
Infinity
Julkaisija: 
Bandai Namco Entertainment
Peligenre: 
Pulma
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch, Nintendo Wii
Pegi-ikärajat: 
K-3

Nostoja