NHL 21 / Arvostelut / pelaaja.fi

NHL 21

7.12.2020 // Kirjoittanut: Paavo Niskala
0

NHL 21 -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden marraskuun 2020 numerossa 216. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Lääkettä lätkänpuutteeseen

Jääkiekko on monelle suomalaiselle lajeista se rakkain, mutta ihmiset pitävät kiekosta monesta eri syystä. Samaan tapaan myös virtuaalista jääkiekkopeliä voi pelata eri tavoilla: yksi haluaa rakentaa dynastiaa omassa rauhassaan, kun taas toinen saa kiksinsä 12 ihmispelaajan verkkomatseista. Konsolien jääkiekkopelien yksinvaltiaalla Electronic Artsilla on varmasti haasteita näihin erilaisiin tarpeisiin vastaamisessa. NHL 21:ssä selkeästi eniten paukkuja on laitettu yksinpelaajien palvelemiseen, vaikka ei verkkokaartelijoitakaan ole täysin unohdettu.

NHL 21:n kasvoiksi on nostettu Aleksandr Ovetškin, jonka värikkään persoonan ja pelityylin pitäisi ilmentää juuri vuosipäivityksen asennetta. Uusi HUT Rush -pelimuoto kannustaa kikkailemaan, sillä pisteitä saa paitsi maaleista myös tyylistä. Samaan syssyyn pelaajien temppuvalikoimaa on laajennettu muun muassa ilmaveivillä. Kun virtuaalikiekko muutenkin tuntuu melkoiselta hurlumheiltä, eivät nämä uudistukset tunnu välttämättä tarpeellisilta. Onneksi uusista harhautuksista ei sentään ole tullut varmoja maalikikkoja, joita jokainen itseään kunnioittava änärijyrä joutuisi verkossa käyttämään pärjätäkseen.

NHL 21 -arvostelu

Be a Pron kokemat uudistukset sen sijaan ovat selkeä askel oikeaan suuntaan. Pelimuodossa oman junnukiekkoilijansa saa viedä joko Euroopan huippusarjoista tai Amerikan juonioriliigoista aina moninkertaiseksi Stanley Cup -mestariksi asti vaihto kerrallaan. Nyt uratilaa rikastetaan yllättävän tiuhaan muun muassa agentin ja valmentajan kanssa käytävillä keskusteluilla sekä välivideoilla, joissa tuodaan esille NHL-tulokkaan tärkeitä ensiaskeleita.

Uudistukset onnistuvat lisäämään pelitilan vetovoimaa, vaikka toteutus ei nyt ensimmäisellä kerralla menekään maaliin asti. Matsien välissä raikaavat radiolähetykset luovat oivasti tunnelmaa, mutta budjetin rajallisuus näkyy ääninäyttelyn puutteena ja itseään toistavina animaatioina.

Esimerkiksi tulokasta silmäilevien joukkueiden kanssa käydään neuvottelut aina samassa toimistohuoneessa. Samat tiimikaverit puolestaan kyselevät tulokasta milloin minnekin taidenäyttelyyn tai museoon. Vaikka vastauksien optimoiminen lisäpisteiden toivossa jaksaakin huvittaa hetken, käy homma väsyttäväksi, jos pelejä vaikkapa päätyy simuloimaan useamman peräkkäin.

NHL 21 -arvostelu

Vaihto vaihdolta kauden tahkoaminen ja peliajasta taisteleminen on yllättävän koukuttavaa, mutta Be a Pro pyrkii pakottamaan tarinaa selkeästi kaavaan, jossa oma hahmo on poikkeuksellinen lahjakkuus. Niinpä minulle NHL:n ykkösvaraus irtosi kevyesti, vaikka lensin Tapparan kahdesta viimeisestä CHL-ottelusta pihalle tappelemisen takia, molemmissa tapauksissa vieläpä puoliksi vahingossa. Olin myös vahvasti mukana parhaan tulokkaan palkinnon kisassa, ja kakkoskaudelle luvattiin C-kirjainta rintaan, vaikka pisteitä karttui tilille vain vaatimattomat 30 kappaletta.

Kaiken kaikkiaan NHL 21 on totutun maltillinen päivitys edellisvuoteen nähden. Peli tuntuu ja näyttää aavistuksen sulavammalta, mutta jos valikkoja ja logoja ei näkisi, kestäisi tovin ennen kuin tajuaisi pelaavansa uusinta vuosipainosta. Toivottavasti Electronic Arts vain uskaltaisi lähitulevaisuudessa ottaa isompia riskejä ja uudistaa kaavaa rankemmalla kädellä. Konsolisukupolven vaihtuminen tarjoaisi siihen hyvän tilaisuuden, mutta en jää pidättelemään hengitystäni.

6/10

Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Nostoja